Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Velkaantuvan Euroopan merkittävä asevarustelu lienee mahdollista vain leikkaamalla ne rahat isoimmasta menoerästä eli sosiaaliturvasta ja terveyspalveluista. Poliittisesti tämä on epätodennäköistä, demokratiat eivät ole ideaali-yhteiskuntamalleja nopeatempoisessa totalitäärisessä sodassa.

Kun tähän yhdistetään Olaf “de-eskalaatio” Scholz ja huomattavasti USA:ta pienemmät asevarastot niin huonolta näyttää ilman USA:n tukea. Trump on siinä ihan oikeassa, että Euroopan pitäisi itse pitää parempaa huolta omasta takapihastaan. Kuitenkin ajattelun uudelleen-militarisointi vie aikaa, Eurooppalaiset poliitikot ovat yleensä tähdänneet rauhaan, kun nyt pitäisi tähdätä sodan voittamiseen, ajatus on konseptina monille vieras.

6 tykkäystä

Mitä korkeammaksi keski-ikä nousee, sitä rauhaa rakastavaisemmaksi kanslaiset muuttuu. Annetaan mieluummin vähän periksi kuin ajaudutaan tappeluun.

1 tykkäys

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1779217033374089501

Feng Yujun, one of the China’s leading Russianists and a professor at Peking University: Russia is sure to lose in Ukraine – The Economist Four reasons why Russian Federation will lose to Ukraine, according to Feng Yujun:
The first is the level of resistance and national unity shown by Ukrainians, which has until now been extraordinary.
The second is international support for Ukraine, which, though recently falling short of the country’s expectations, remains broad.
The third factor is the nature of modern warfare, a contest that turns on a combination of industrial might and command, control, communications and intelligence systems. One reason Russia has struggled in this war is that it is yet to recover from the dramatic deindustrialisation it suffered after the disintegration of the Soviet Union.
The final factor is information. When it comes to decision-making, Vladimir Putin is trapped in an information cocoon, thanks to his having been in power so long. The Russian president and his national-security team lack access to accurate intelligence. The system they operate lacks an efficient mechanism for correcting errors. Their Ukrainian counterparts are more flexible and effective. His conclusion is as follows:
) Russia will be forced to withdraw from all occupied Ukrainian territories, including Crimea.
Russia’s nuclear capability is no guarantee of success. Feng Yujun gives the example of the United States, which left Vietnam, Korea, and Afghanistan with no less nuclear potential than the Russian Federation has today.
Kyiv has proven that Moscow is not invincible, so a ceasefire under the “Korean” scenario is ruled out.

The war is a turning-point for Russia. It has consigned Putin’s regime to broad international isolation. He has also had to deal with difficult domestic political undercurrents, from the rebellion by the mercenaries of the Wagner Group and other pockets of the military — for instance in Belgorod — to ethnic tensions in several Russian regions and the recent terrorist attack in Moscow. These show that political risk in Russia is very high. Mr Putin may recently have been re-elected, but he faces all kinds of possible black-swan events.
After the war, Ukraine will have the chance join both the EU and NATO, while Russia will lose its former Soviet republics because they see Putin’s aggression there as a threat to their sovereignty and territorial integrity. According to Feng Yujun, the war, meanwhile, has made Europe wake up to the enormous threat that Russia’s military aggression poses to the continent’s security and the international order, bringing post-cold-war EU-Russia detente to an end. Many European countries have given up their illusions about Mr Putin’s Russia. Source: https://economist.com/by-invitation/2024/04/11/russia-is-sure-to-lose-in-ukraine-reckons-a-chinese-expert-on-russia

31 tykkäystä

Tällaisia uutisia lisää. Venäjä on lyötävä!

Nyt kun Iranin ja Israelin välillä tapahtuu ja paljon, niin saisiko Ukrainan apupaketti vauhtia USA:n kongressissa. Ukrainan kannattaisi hyväksyä vaikka lainana apu, kunhan apua saadaan. Johnson ilmaissut halua paketin läpimenoon.

Venäjän liittolaisella Iranilla nyt muuta puuhaa, joten ei ehdi työntää ohjuksia Venäjälle. Hyvä asia Ukrainan kannalta.

Nyt saisivat asiat alkaa kääntyä ja Venäjä/Iranin aika alkaa ottaa pataansa. Toivotaan parasta, että molemmat roistovaltiot laitetaan ruotuun lännen toimesta ja sikailu loppuu. Täydellinen häviö on molemmille ainoa oikea vaihtoehto. Mitään diplomatiaa ei kannata harrastaa, rautaa rajalle ja pysäytys.

12 tykkäystä

Lainapohjainen ratkaisu lienee vallan hyvä kaikkien kannalta. Jenkeillä on kalustoa ja sekä tarve nähdä Ukrainan vastikeeton tukeminen turhana hyväntekeväisyytenä että tarve myydä kalustoa, Ukrainalla on tarvetta kalustolle ja Euroopalla on laarit tyhjinä ja rahaa ja häpeä ja pelko. Maksava Ukraina on oikeassa oleva asiakas, eli pistetään kauppaan semmoset pyssykät että Vladivostokissa raikaa kun Ukrainassa painetaan nappulaa. Seuraava täyspäinen jenkkihallinto antaa anteeksi sen mitä Eurooppa ei ole ehtinyt maksamaan Ukrainan jälkeenrakentamisen nimissä, ja Ukraina maksaa osansa sitten vuosikymmenten päästä osana toivottavasti edelleen pystyssä pysyvää EU:a ja NATO:a.

16 tykkäystä

https://x.com/Gerashchenko_en/status/1778831562542387358

Meidän on täällä Pohjolassa vaikea ymmärtää tätä venäläistä mouhotuskulttuuria mutta tuolla itänaapurissa se on ihan arkipäivää.
Tuo Rossija 1, TV kanava on kyllä melkoista katseltavaa :rofl: Olisihan se melkoista jos vuodesta 90 olisi YLE TV1 pyöriny Viron laajenimisaikeet Suomea kohtaan koska NATO:n laajenemis pyrkimykset :rofl:

Moni meistä ihmettelee että miten kaiken tuon paskan nielee ikinä kysymättä onko tämä totta. Tuota shaibaa on syötetty vuosikymmenet valtion TV kanavilla eri muodossa, vähitellen siitä tulee totuus.

Liittyy aiheeseen:

Kuinka Venäjä aivopesee lapsiaan kannattamaan hyökkäyssotaa ja myötäilemään hallinnon fasistisia oppeja?

Ian Garnerin teos paljastaa Venäjän synkän todellisuuden ja pimeän tulevaisuuden. Nuorten sukupolvi on väkivaltaisempi ja aatteellisempi kuin maassa on koskaan ennen nähty.

Sodanaikainen Venäjä hukkuu fasistisiin symboleihin. Innokkaat patriootit hyökkäävät toimittajia, oppositioaktivisteja ja kaikkia heitä vastaan, joita epäillään isänmaan pettureiksi. Nettitrollit yllyttävät kansalaisia liittymään joukkoon. Valtion televisio pelottelee katsojia tekaistuilla uutisilla Venäjän vastaisista salaliitoista ja kansanmurhapyrkimyksistä. Lapsisotilaat marssivat ylpeinä Punaisen torin poikki.

Tätä on Venäjä 2020-luvulla: raivon ja nationalististen valheiden maa, jossa teeskentely ja rikotut lupaukset ovat elämäntapa ja tuhoa ennustava ajattelu vallalla.

“Järkyttävä tutkimus Venäjän nuorison valtaisasta tuesta fasismin väkivallalle ja ideologialle – ja siitä, miten Putin on käyttänyt tätä hyväkseen.” – Financial Times

Ian Garner on historioitsija ja Venäjän kulttuurin ja sotapropagandan tutkija. Hän on valmistunut tohtoriksi Toronton yliopistosta vuonna 2017 opiskeltuaan sitä ennen Bristolinyliopistossa ja Pietarin valtion konservatoriossa

38 tykkäystä

Heh, sinänsä varsin hekumallinen ajatus…
(=parvilinnuissa olisi voimaa)

Varsinkin kun ideaa on ennenkin menestyksekkäästi “rauhan aikana” tesmitty:

  • Kuten Xena, myös sen kreikankielinen kaima Zina taistelee hyvien puolella. Sen vihollisina ovat ei-toivotut, kauko-ohjattavat pienoishelikopterit.

Suurimpana ongelmana tietysti ns. “eettisyys” ja heti sen perään se, että miten saada viattomat luontokappaleet tottumaan rintamaolosuhteisiin eli jatkuvaan tykinjyskeeseen sun muuhun meteliin & toimintaan…

10 tykkäystä

Jaa eiköhän suurin ongelma kuitenkin ole kustannukset.

Jos nääs yhden haukan kouluttaminen kestää puoli vuotta, ja lopputulemana saadaan torjuntakyky, joka menetetään sillä sekunnilla, kun torjutun dronen kyydissä oleva latinki sattuu syystä A tai B räjähtämään. On paljon, paljon halvempaa tuottaa droneja kuin koulutettuja haukkoja.

4 tykkäystä

Ihmetyttää kyllä vähän tämä toiminta. Israeliin kun ammutaan ohjuksia niin niitä on ampumassa alas Britit ja Amerikkalaiset. Miksi samaa ei siis voisi tehdä Ukrainassa ?

12 tykkäystä

Koska välissä oli reilusti kolmansien maiden ilmatilaa jolloin torjunta oli mahdollista ilman että mentiin hyökkäävän osapuolen ilmatorjunnan ulottuville.

Ukrainassa länsimaat voisivat ehkä torjua aivan länsiosan kohteisiin tulossa olevaa romua mutta muualla torjunta käytännössä vaatii joko kalustoa Ukrainan alueella tai lentokoneiden lentämistä Venäjän ilmatorjunnan kantaman sisään. Kumpikin on ongelma koska ei haluta että NATO / Jenkit ovat aktiivisesti sodan osapuoli.

11 tykkäystä

Netissä tuosta sanottiin, että USA:lla ja Israelilla on yhteissuojelusopimus, jota Ukrainan kanssa ei kenelläkään ole. En tosin tiedä sanoa, kuinka totta tuo on, vaiko propagandaa.

1 tykkäys

Tunteella ajatellen omatkin toiveet olisivat tämänkaltaisia. Realismia se ei kuitenkaan ole. Länsi ei missään nimessä halua että sota laajenee yhtään enempää. Tästä syystä eilistä lähes täydellistä torjunnan onnistumista Biden nimitti voitoksi eikä torjunnaksi. Siis selkeä viesti Israelille miten toimia jatkossa. Oletan että Israel vastaa, mutta oletettua lievemmin.

Iran on varmasti suunnitellut iskua jo pitkään ja varmasti miettinyt myös mahdollista vastaiskua. Olisi erikoista jos eivät olisi tästä istuneet myös Venäjän kanssa. Tämä on ollut vireillä varmasti jo lokakuusta asti kun Iranin tukema Hamas teki terrori hyökkäyksen.

Lainana aseiden ostaminen on vain Trumpin retoriikkaa omille äänestäjille. Oikeasti rahasta ei ole kyse, vaan sisäpolitiikasta. Rebuplikaanithan haluavat vain että vastapuoli näyttää huonolta, ja että he voivat sitten näyttää paremmilta jos vaaleissa voittavat. Laina tai ei, apupaketti jää Ukrainalta helposti saamatta jos se ei sovi Trumpin suunnitelmaan. Jopa mahdollista että Trumpin voitto voisi olla Ukrainalle hyvä uutinen. Trump saattaa kääntää kelkkansa, koska onhan jokaisella suurella johtajalla oma suuri sotansa.

2 tykkäystä

Ja ongelmaan on ratkaisu; annetaan Ukrainalaisille länsimaisia hävittäjiä ja ohjuksia. Vaikka paljon on kirjoiteltu koneiden kyvyistä vaikuttaa kauas, niin ensisijaiseti F-16 on torjuntahävittäjä.

6 tykkäystä

Näin USA:n presidenttivaali kampanoiden ollessa käynnissä kannattaa muistaa, että USA:ssa on varsin paljon rikkaita juutalaisia sukuja, jotka ovat kautta aikojen rahoittaneet reippaasti varsinkin republikaanien presidenttiehdokkaita ja myös kongressiin pyrkiviä. USA:n ja Israelin side on ihan kokonaan toinen verrattuna Ukrainaan. Ja näkyyhän se turvallisusneuvostossa, jossa USA kaatoi kaikki Gazaa koskevat äänestykset.

12 tykkäystä

USA:n tukipaketista Ukrainalle äänestetään Housessa jälleen tällä viikolla. Saa nähdä miten etenee.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-04-14/house-plans-israel-aid-vote-and-may-add-on-ukraine-johnson-says

Speaker Mike Johnson said the House will vote this week on aid for Israel in the wake of Iran’s attack, and he indicated Ukraine funds could be part of the package.

3 tykkäystä

Jälleen? Ei siitä ole vielä kertaakaan äänestetty, mikä onkin ainoa syy miksei se vielä ole mennyt lävitse.

20 tykkäystä

En pidättelisi henkeäni kongressin tämän viikoista äänestystä odotellessa. Tässä on todennäköinen lopputulos. Venäjä ei anna Ukrainan tuen mennä äänestykseen edustajainhuoneesta.

Russian-owned Mike Johnson’s next tactic to further delay Ukraine aid will be to make the aid to Ukraine an add-on to an Israel bill, but make the Ukrainian part so complicated that it’s discarded entirely with promise of trying again after the coming 2 week vacation, but passing the Israel segment.


https://twitter.com/JayinKyiv/status/1779538341685305620

6 tykkäystä

Pikkupolitikointia. Vai miksi tätäkin pitäisi kutsua.

Republikaanivaikuttaja ja kongressiedustaja Green viestittää, että on antisemitististä äänestää samaan aikaan Israelin tuesta ja tuesta Ukrainan natseille.

On kyllä äärimmäisen näköalatonta ja häpeällistä tällainen viestintä ja ajattelumaailma.

Jos en väärin muista niin kertoo myös ajavansa puoluetoverinsa ja puhemies Johnsonin vaihtoon jos äänestys nipussa.

https://twitter.com/RepMTG/status/1779544515658838257?t=FZXXwxL_wMuKuJmyQKGmFw&s=19

8 tykkäystä

Tätä olen itsekin ollut tulossa tänne kirjoittamaan jo monesti. Pitkin nettiä huudetaan nyt pää punaisena, että kun kerran Israel niin miksei Ukrainakin? Kysymys on arvonäkökulmasta varsin relevantti, mutta kun opiskelee USA:n ja Israelin yhteisen historian, ei päätös nopeasta reagoinnista enää ole mitenkään erikoinen.

Länsi ei sittenkään ole vielä kyllästynyt naapurimme terroristivaltioon riittävästi, että haluaisimme todella ja tosissaan estää sen laajentumispyrkimykset. Olemme viiden vuoden päästä mahdollisesti siinä tilanteessa, ettemme enää siihen edes pysty: Kuvitelkaa jos USA:ssa nyt nähty mielipideilmasto leviää vaikkapa Ranskaan, Saksaan, UK:hon ja Espanjaan. Niin valitettavaa kuin se onkin, Euroopan olisi herättävä nyt toimimaan ja nimenomaan yhdessä, muuten voi olla liian myöhäistä. Toiminta edellyttää uuden rautaesiripun pystytystä EU:n/Naton itärajalle ja täydellistä irtautumista naapurimme verisen diktatuurin kanssa pelehtimisestä. Emme kykyne tähän ellemme tee sitä yhdessä.

Nähdäkseni tahtotila olisi vielä suuremmaksi osaksi olemassa, mutta se murenee (=sitä murennetaan) koko ajan. USA:n varaan en laske enää mitään ennen presidentinvaaleja - ja niiden tuloksesta riippuen en varsinkaan niiden jälkeen.

19 tykkäystä

Meridrooneja päivitetty, ja 1000 kg räjähdysainetta jopa 1000 km päähän.
Melkoinen matka, referenssiksi katsoi
Helsinki - Travemunde on reilut 1100km
Helsinki - Tukholma vajaat 500km.

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1779759798398980166?t=EsqCZ-EhWYAMaIhzyd9EFw&s=19

6 tykkäystä