Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mihin on kadonnut karttalinkki google-hausta? :face_with_diagonal_mouth:

10 tykkäystä

Jollain on näppis kovalla käytöllä🤗

Ihailtavaa omistautumista.

46 tykkäystä

Mietinkin, että kohta joku alkaa epäilemään, onko se lopullisesti seonnut :slight_smile:

55 tykkäystä

Itse ihmettelin aiemmin samaa ja pikaisen hakuhetken jälkeen siinä on taustalla yksityisyydensuoja, ettei voi hakua yhdistää sinun sijaintiin tjsp…

Pyysin muuten, @Sijoittaja-alokas , tekoälyä kehittämään sinulle uuden salitreeniohjelman kesää varten

46 tykkäystä

Tuossa on kyllä kovin liike ikinä :joy:

74 tykkäystä

-Kun kysyn tekoälyltä faktaa aiheesta X

-ChatGPT;
kuva

-Ok :+1:

9 tykkäystä

Pohjanmaalla paljastui valtava perintö, josta kukaan ei tiennyt mitään – Näin maatilaa pitänyt Vilho Mustajärvi kasvatti 3,5 miljoonan euron osakesalkun | Kauppalehti

3,5M€ edestä pelkkää Hesulia. Vähemmästäkin pumppu pettää.

43 tykkäystä

Kiireinen päivä tulossa Inderesillä?

Itse omistan onneksi vain kolmea näistä :sleeping:

17 tykkäystä

Lähestulkoon yhtä kivuliaan näköistä kuin Nokiaan ja Fortumiin uskominen pitkällä aikavälillä.

4 tykkäystä

Tätä on hyvä kokeilla, jos esim. haluaa porttikiellon salille.

image

18 tykkäystä

Ystävä pyysi selvittämään, mitä tekniikkaa tarvitaan ja mihin hintaan, että saa sähköttömälle kesämökille kesä-elokuuksi sähköä tv:n ja kahvinkeiton tarpeiksi? Valothan saa aurinkosähköllä alle 30 € satsauksella. Auton akku, aurinkosähkö, …?

Kysyy siis Juurikin tietopalvelu, joo. Mistä muualta saa asiantuntevaa palvelua pelkällä kiitoksella, kuin Inderesin kahvihuoneelta?

4 tykkäystä

Minulla on tällainen ”salkkumallinen” ja suht hiljainen sähkön tekokone, jolla saa sähköä vaikkapa saareen, suolle tai soutuveneeseen. Jos tarve on kertaluonteinen, sen voi myös vuokrata konevuoraamosta.

https://www.punavuorenrauta.fi/honda-eu22i-generaattori/p/1040235/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw26KxBhBDEiwAu6KXt_SLPXafmWUOAoz82EFql62OWxt-cLz-M6FURBFZUirvBdpiJ3VUhhoCsfcQAvD_BwE

Halvemmallakin pääsee, jos tyytyy muuhun kuin tunnettuun brändiin:

7 tykkäystä

Yksi ominaisuus mikä noista aggregaateista aina puuttuu, kalliistakin laitteista, on etäkäynnistys. Sähkökäynnistyskään ei ole monissa, mutta etäkäynnistystä ei ole tarjolla lainkaan. Olisi ollut mökillä tarpeen. Vaikka piuhoitettavakin etäkäynnistys ja ehkä kaikkein mieluitenkin juuri sellainen. Voisi kiikuttaa desibelit riittävän kauas ja suojan taakse eikä tarvitsisi mennä ulos painamaan nappia, tai ainakaan mennä kiskomaan narua vesisateeseen, josta luultavasti jää vielä kahva käteen vetäistessä ja naru menee kotelon sisälle piiloon.

5 tykkäystä

Tuo on yllättävän vaikea kysymys, koska kaikilla vaihtoehdoilla on hyödyt ja haitat ja iso hintahaitari sekä vaivannäön määrä vaihtelee. Itsellä tulee mieleen ekana kysymys budjetista. Sen tiedän, että vaihtoehtoja on älyttömän paljon ja silti tuntuu vaikealle ratkaista näin yksinkertaista asiaa. Kaikissa vaihtoehdoissa kun juolahtaa mieleen, kannattaako sittenkään nähdä vaivaa, kannattaako maksaa ja lopulta osaanko, jos asiaan liitty sähkökytköksiä, akkuja, inverttereitä.

Itse pitäisin asiat mahdollisimman simppelinä ja hankkisin tabletin helvetin isolla näytöllä, joka saisi olla minun televisioni. Kotoa mukaan aurinkokennolla latautuva iso virtapankki. Keittäisin vedet kaasulla ja tekisin kahvit siitä. Oikean kahvinkeittimen pyörittämiseen tosiaan tarviikin jo tuon aggregaatin tai todella järeän akuston inverttereineen.

Näin muuten K-Raudan mainoksessa yhden kupin Makitan akkukäyttöisen kahvinkeittimen. Tekeeköhän semmoisella mitään? Hitaasti haaleaa kahvia ja akku kokoajan tyhjä?

Lataisin laitteitani vaikka yksinkertaisesti autossa lisää. Tai erillisestä auton akusta, ns hupiakusta.

7 tykkäystä

Jos budjetti merkitsee, niin caravan-puolen ratkaisut käyttöön.
Moni tv toimii 12 v jännitteellä ja myös kahvinkeittimiä löytyy (nämä ei kyllä pärjää alkuunkaan verkkovirta/kaasukeittimille)

Aurinkopaneeli ja akku kaveriksi, niin pääsee jo pitkälle

4 tykkäystä

Erikoistuneet akkuliikkeet - siis ne, jotka myyvät pääasiassa auton akkuja - myyvät kokemukseni mukaan usein myös aurinkosähköjärjestelmiä akkuineen. Olen niistä saanut asiantuntevaa palvelua ja vastauksia kysymyksiini.

4 tykkäystä

Ei oikein. Yleisellä tasolla kannattaa huomata että kahvinkeitto ja muu ruuanlaitto on yllättävän raskas duuni sähkökäyttöisille systeemeille. Veden kiehuttaminen vain vaatii paljon energiaa. Tämän vuoksi karavaanarit käyttävät järjestään kaasukäyttöisiä vehkeitä. Akku/aurinkopaneliratkaisut kyllä helposti pitävät kännykät, tabletit sun muut piensähkölaitteet käynnissä, mutta ruuanlaitto, mahdolliset jääkaapit sekä lämmittimet ovat ihan eri tason sähkönsyöjiä ja tällöin tarvitaan paljon järeämpää kalustoa jos ne halutaan ilman sähköverkkoa ajaa sähköllä.

4 tykkäystä

Autonakku ja aurinkokenno laturiksi kuulostaa hyvältä ja helpolta. Olisiko tuolle aurinkopaneelille jotain tehosuositusta antaa? Riittääkö sellainen taitettava retkimalli? Eihän vaan tarvita kattoviritelmää akun lataamiseen pientä 12 v telkkaria ja kahvinkeitintä varten?

Kuppi kuumaa -pussikeitto tarvitsee vain kuuman veden, joka myös hoitunee sillä kahvinkeittimellä? Kiitos Makita-vinkistä. Sen ongelma näyttää olevan hinta. Keitin 139 € + akku 10,8v tai 18v 73 € + akkulaturi 80 € eli yhteensä 292 €. Aika kova hinta kahvinkeittimestä. Onneksi Caravan-kaupassa näyttää olevan reilut 50 € maksava 6 kupin ihan kahvinkeittimeltä näyttävä peli, joka syö 170 W. Onko ongelma akun kestolle?

Valaistusta ei kesäöinä edes tarvitse, mutta patterivaloja on kuulemma jo. Lisäksi sellaisella tv-kaukosäätimen näköisellä pelillä kaukosäädettävät kaksi kattolamppua, jotka saavat virran omasta erillisestä aurinkokennosta, on jo tilattu. Juurikki tilasi edes kysymättä, kun halvalla (alle 30 €) sai. Saa nähdä jääkö omiin käsiin. :smile:

Tähän on helppo ratkaisu.

Mökkireissuille mukaan virtapankki, tabletti ja internet. Suosittelen keittämään nokipannulla sumpit nuotiolla ja kahvittelun lomassa hankkimaan etuovesta mökin jossa on sähköt,vesi ja sisävessa, tyytyväisyystakuu trust me. :wink:

5 tykkäystä