Inderesin kahvihuone (Osa 9)

En kuitenkaan lähtisi lynkkaamaan (tälläkään) aiheella vitsailevia. Huumori on myös selviytymismekanismi vakavien ja stressiä aiheuttavien aiheiden äärellä.

1 tykkäys

Kaikelle on aikansa ja paikkansa.

Jos pidät huumoriin vedoten jotenkin sopivana postailla potentiaalisen murhaajan kuvaa muutama tunti teon jälkeen niin ei kai siinä.

1 tykkäys

Muistakaa mitä vähemmän syötte sitä vanhemmaksi ihminen elää. Oikeastaan ihminen tuhoaa itsensä kaikella turhalla energialla. Itsekkin olisin voinut tänään jättää syömättä kaurapuuron, jauhelipapullat, 12 palaa leipää, 6 kuppia kahvia ja 0,5l A olut. Jos olisin näiden tilalle syönyt vaikkapa vain yhden omenan olisi elinajanodote voinut lisääntyä jopa yhdellä sekunnilla.

10 tykkäystä

Kaikki on vähän suhteellista. Wanha kansa oli siinä oikeassa, että nauru pidentää ikää. On kait sitä jotain tutkittu, että rantaruotsalaisten paremmat sosiaaliset verkostot ja yhteisöllisyys olisi yksi tekijä pitemmän ja terveemmän vanhuuden osalta

A-oluita on tullut nautittua aivan liikaa tältä osin, mutta naurettua on tullut ja paljon sosiaalista pääomaa kerrytettyä siinä sivussa. Tuo varmasti kompensoi ainakin osan synneistä :smile:

3 tykkäystä

Loppu viestistä menee vähän överiksi, mutta kalorirajoitusdieettejähän (caloric restriction) on kyllä tutkittu ja rotilla (muistaakseni myös apinoilla sama mutta tästä en aivan varma) ainakin tuo pidentää ikää. :stuck_out_tongue:

2 tykkäystä

Allekirjoittaneella on paha taipumus suunnitella kesälomakalenteri täyteen kaikkea mahdollista kivaa jo hyvissä ajoin ennakkoon. Tällä kertaa loma huipentui Ruotsin valloittamiseen eli otettiin kaveriporukalla ensin alkulämmöt 60km vaelluksella Pohjois-Ruotsin erämaassa, jossa nähtiin kolmen päivän aikana neljä muuta ihmistä, jonka jälkeen sopivan väsyneillä jaloilla puristettiin vielä Kebnekaisen huipulle 2096 metrin korkeuteen. :sweden: Yhteensä matkaa kertyi viidessä päivässä vähän vajaat 100km.



Näistä tunnelmista on hyvä palata huomenna töihin, kun osaa jälleen arvostaa sitä, että lähimmälle parkkipaikalle ei ole 21km kävelymatkaa, hanasta tulee puhdasta vettä, illalla pääsee peseytymään lämpimään suihkuun ja yöllä pääseen peiton alle nukkumaan ilman huolta huomisesta säästä. :pray:t2:

103 tykkäystä

:grin:

8 tykkäystä

Kai joku nyt potkupalloa kattoo. :open_mouth:

https://yle.fi/t/18-247479/fi

19 tykkäystä

Brianilta tuttuun tapaan havainnollistava tviitti. :slight_smile:

https://x.com/BrianFeroldi/status/1812562872502751731

image

Income Statement & Stage

4 tykkäystä

Ihmetellään vaikka täällä kahvihuoneen puolella Nordean hyvää tulosta niin ei siisti ketju sotkeudu.

Isommat luottotappiot loistaa edelleen poissaolollaan ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista.

Pankkibisnes taitaa olla valitettavasti niitä ainoita liiketoimia missä kansan syväkonsensus valtioita (Tanskan viranomainen) myöten kokee että tuloksen tekeminen asiakkaiden varoilla on syntiä ja siitä tulee lähes säännöllisesti rankaista sakoilla tai tutkinnalla ja osinkojakaan ei saisi maksaa.

Lapsille koulukiusausleiman uhalla 1000 euron omenapuhelimen myynti on ok ja on myös ok pyytää jossainpäin maailmaa harvinaiseen sairauteen tarvittavasta lääkepilleristä 10 000euroa / laaki.

Eli unohtakaa hypetys jatkossakin, olkaa hys hys ja tehkää hiljaisuudessa loistavaa työtä. Kiitos Nordea.

Kurssireaktio tulee jälleen olemaan arvoitus riippuen millä tuulella robotit heräävät.

5 tykkäystä

Kaikkihan me tiedämme miten Suomessa ei mikään onnistu, ei varsinkaan yrittäminen. Se on tehty melkeinpä mahdottomaksi.

Näin ainakin jos uskoo internetin keskustelupalstoja, samaan aikaan elävässä elämässä:

Muurin takana, mutta jo tuosta insertistäkin selviää, ettei se nyt ihan mahdotonta ole.

7 tykkäystä

Vastaan itselleni että SP500 ja Nasdaq -futuurit ovat nyt muutaman prosentin kymmenyksen plussalla. Aika vahva sentimentti kun ei näin vakavasta tapahtumasta hetkahda alaspäin.

Markkinat uskoo että Trump on parempi vaihtoehto pressaksi kuin Biden?

5 tykkäystä

Odotettu reakointi markkinoilta. Amerikkalaiset tykkäävät sankaritarinoista ja Trumpista tuli juuri sellainen.

2 tykkäystä

Jep

3 tykkäystä

Trump on enemmän pro business (mieti 2017 veroleikkaukset). Biden harrastaa ihan samalla tavalla julkisia vajeita, mutta Trump ei ainakaan nosta veroja.

= parempi osakkeille, huonompi velkakirjoille. :smiley:

20 tykkäystä

Kyllä, juuri näin se on. Hesuli nousuun? Viiitsi vitsi :slight_smile:

6 tykkäystä

Tuo Hesulin nousun mahdollisuuksiin viittaava huumori menee hyvän maun rajojen ulkopuolelle!

38 tykkäystä

Jenkit tuntien, jos “Michellen” sijaan siinä lukisi “Obama”, olisi prosentti jotain muuta :smiley:

2 tykkäystä

Miksi yhdenkään geelitukan pitäisi hätkähtää tämmöisestä iskusta? Ei mitään vaikutusta talouteen yhden hörhön yrityksellä kun ei tuo markkina juuri piittaa edes Ukrainan sodasta, paitsi hesuli tottakai.

2 tykkäystä