Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Isännöinti hankkii ne säästöt asiakkaalle palkkioitaan vastaan markkinoilta ammattitaitoaan ja kokoaan hyödyntäen. Ne ovat paljon suurempia kuin joku 15% säästö isännöintisopimuksen hintalapussa.

Potentiaalinen asiakas on myyjän näkökulmasta aikatavalla eri asemassa kilpailuttaessaan esim. sähkösopimusta 2000 taloyhtiöön, pikkuputiikin 60 taloyhtiöön verrattuna (eikä ne pienet edes kilpailuta massana, vaan talo kerrallaan jos/kun hallitus ”pahuuttaan” sitä isännöitsijältään vaatii). Meillä se tapahtuu vuosittain automaattisesti, asiakkaan etu edellä.

Sama koskee lähes kaikkia muitakin palveluja mitä taloyhtiö tarvitsee. Kiinteistöhuolto, vakuutukset, remontit, siivous, energiansäästötoimet, jne jne.
Noissa kun on palvelultaan markkinoiden paras, säästöt asiakkaalle ovat jotain ihan muuta kuin se hintalappu mikä isännöintisopimuksessa lukee. Halvin isännöinti ei tee mitään näille asioille, jos ette älyä sitä erikseen vaatia. Ja sittenkin toteutus on yleensä lähellä noloa. Ei toki kaikilla, mutta valtaosalla.

3 tykkäystä

Eikö Oiva ole kasvanut myös yritysostoin? Onko konsolidaatio alan trendi myös isännöintialalla?

On se tämänkin toimialan trendi. Suurista suunnittelukonsulttitoimistoista esim. Granlund on jo laajentunut isännöintiin yritysostoilla, ja alalla häärää Oivan lisäksi myös toinen pääomasijoittajataustainen yhtiö, Kotikatu.

Kyllä, nimenomaan.
Kaikki (kiriteeristön täyttävät), jotka ovat halukkaita mukaan Oivan tarinaan ovat tervetulleita.

Paikalliset hyvänä koetut asiat/kilpailuedut säilytetään ja yrityksen raamit tukevat tulokkaita ja paikallistoimipisteitä toimivalla infralla. Peltiaivo-älykkyyttä rakennetaan aktiivisesti, jolloin kaikki rutiinisuoritteet hoituvat jatkossa ilman ihmistyötä.

Kotikatu häärää kyllä kiinteistöalalla, ollen kiinteistöjen fyysiseen hoitoon ja huoltoon erikoistunut yritys, mutta isännöintiä sieltä ei taida saada.
Isännöinti on taloyhtiön hallinnon pyörittämistä, ei nurmikonleikkuuta, eikä lämmitysjärjestelmän säätöä. Kotikatu hoitaa huoltoliikkeenä ne.

2 tykkäystä

Totta, meni allekirjoittaneella isännöinti ja kiinteistönhuolto ajatuksissa sekaisin. Pahoittelut!

3 tykkäystä

Toisaalta kun Isännöitsijä kilpailuttaa nuo könttänä niin taloyhtiö ei voi olla varma tilataanko palvelut kuitenkin kaverin tai (uskon)veljen firmasta ja minkä verran tulee sopimuksen ulkopuolelta lisälaskutusta tai yllättäviä kuluja. Isoissa remonteissa en itse koskaan ota isännöitsijän suosittelemaa firmaa ilman todella tarkkaa taustatutkimusta, enkä usein silloinkaan.

Alan luottamus on todella alhainen eikä sitä omissa silmissä paranna yhtään se, että toimija on suuri ja pääomasijoittajan omistama.

3 tykkäystä

Itselläni on täysin samoja kokemuksia alalta.

Itselläni on huomattavasti paremmat kokemukset pienemmistä isännöitsijätoimistoista, joissa ammattiaito ja sitoutuneisuus on parempaa.

Minusta kuulostaa kovin erikoiselta, että Pika-Sissi esittää mainoslauseita edustamastaan yrityksestä tulevaa listautumista silmälläpitäen.

Itselläni on kokemusta myös Oivasta, mutta en katso tämän palstan olevan oikea paikka niiden esittämiselle, vaikka Pika-Sissi avaa ovensa niille omalla buffauksellaan.

11 tykkäystä

Isännöintialalla näkee jonkin verran sellaista käytäntöä, että isännöitsijä suosittelee kaikille asiakkaanaan oleville taloyhtiöille yhtä tiettyä remonttifirmaa. Ja tämä sama firma käy sitten remontoimassa myös isännöitsijän omaa asuntoa, kesämökkiä ja mahdollisesti sijoitusasuntojakin - todennäköisesti kohtuuhintaan. Jos työt tehdään taloyhtiöillekin laadukkaasti ja käyvään hintaan, niin ei tässä välttämättä mitään vahinkoa tapahdu. Tarkkana kannattaa kuitenkin olla isännöitsijän suositusten kanssa.

Tämä luottamus ja mielikuva asiakkaan kusettamisesta on todella ongelma, joka koskee koko alaa.
Oivassa se pyritään taklaamaan 100% läpinäkyvyydellä ja ammattilaisista koostuvilla isännöinnin tukipalveluilla. Isännöitsijä ei esim. kilpailuta itse remontteja vaan sen hoitaa teknisen yksikön rakennusinsinöörit, jotka on korjausrakennusalan ammattilaisia. Isännöitsijä hoitaa taloyhtiön hallinnon, tekniset prosessit hoitaa rakennusinsinöörit.

Olen tehnyt tätä työtä itse alan top ympäristössä kohta 20 vuotta ja voin kertoa, että se hähmäisyys ja epämääräisyys mitä kuvailet, ei ole ollut lainkaan läsnä. Toiminta on ollut johtoa myöten ammattitaitoista ja luotettavaa. Asiakkaan etu edellä on ollut kantava ajatus. Se on ainoa tapa, jolla muodostuu kestävää bisnestä ja kestäviä asiakassuhteita.

Hähmäisyyttä ja epämääräistä alalta löytyy ja se on toki ongelma.

Se on vähän asiakkaallakin valintakysymys, että ostatko esim. kirurgian akuuttipalvelut Sveitsiläisestä huippuyrityksestä kalliimmalla, vai sikaria ja halpaa wiskiä nauttivalta Transsylvaanian pimeässä risukossa toimivalta puoskarilta, koska se on selvästi halvempi.

Vertaus on korosteleva, mutta hajonta alalla on juuri sitä, korostuneen epähomogeeninen.

1 tykkäys

Koko alan ongelma kiteytyy käytännössä yhteen lauseeseen: kuka jättää halvimmalla työt tekemättä. Tekijöitä kyllä löytyy, myös laadukkaita. Mikään kun ei saa vain mitään maksaa. Puhun siis kiinteistöjen ylläpidosta. Isännöinti + kiinteistöhuolto.

3 tykkäystä

Taloyhtiössä päädytään tähän ajatteluun automaattisesti jos on aina valittu se joka lupaa vähiten tehdä eli halvoista halvin. Raha määrää, laadulla ei väliä, koska siihen pettyy joka kerta kun ostaa ilmaisen.

Ne, jotka on päätyneet hyvän palvelun piiriin, eivät siitä halua luopua, koska ovat huomanneet, että se kalliimpi hintalappu kattaa kevyesti sen palveluvajeen mitä saisi halvemmalla.

Laadukkaat isännöintialan yritykset ei oikeastaan edes halua asiakkaikseen niitä taloyhtiöitä, joiden ylin tahtotila on saada kaikki ilmaiseksi, eikä muita vaatimuksia ole. Niiden tarpeisiin markkinoilla on ne transsylvaian risukkofirmat.

Markkinalla on myös laatua ostavia taloyhtiöitä ja se on se porukka joka halutaan asiakkaaksi.

Ihan ohi ketjun aiheesta. Oma kokemus mitä sivusta olen joutunut seuraamaan. Asiakaan etu ja asiakaspalvelu ei ole kyllä päässyt kovin hyvin tulemaan esiin.

  • Huoneistossa sattui vesivahinko. Isännöitsijä ei saanut aikaiseksi tehdä vahinkoilmoitusta. Vahinkoa yritettiin työntää osakkaalle useamman kerran vaikka kyseessä oli kiinteistön viemäri.
  • Isännöitsijä unohti maksaa kiinteistöverot
  • Remontti ilmoituksiin ei vastata ja jos vastataan tulee automaattivastaus, joka ei vastaa haettuun remonttilupaan. Luvan pallottelua ja tuntuma ettei ilmoituksia edes oikeasti lueta.
  • Laskutusta tekemättömistä tarkastuksista

Tässä nyt muutamia. Nämä voi tietysti olla yksittäistapauksia ja ilmeisesti taustalla oli myös henkilövaihdoksia jotka vaikuttivat tapaukseen.

5 tykkäystä

Omat kokemukset alasta on se, että kyse ei ole niinkään isännöintifirmasta vaan isännöitsijästä. Hyviinkin isännöintifirmoihin mahtuu mätiä omenoita (ja vice versa), joita ei kiinnosta homma edes vähää alusta ja vastailevat puhelimeen/viesteihin, kun siltä tuntuu. Tämän lisäksi veloitukset saman firman sisällä saattavat heitellä hyvinkin paljon, kun jotkut menevät by-the-book ja veloittavat jokaisesta lisätyöstä ja toista tämä asia ei kiinnosta, koska ei vaikuta omaan palkkapussiin. Ala on niin vahvasti kilpailtua ja kasvumahdollisuudet rajalliset, että omasta mielestä tarjolla on vain vaakasuoraa kurssikäyrää.

Oletko @Pika-Sissi Oivan osakkeenomistaja ja aiot tehdä exitin, kun pörssilistaus on tapahtunut? :wink: Tiedän muutaman Oivalta, joilla suunnitelma on juurikin tämä.

5 tykkäystä

Tervehdys ketjuun!

Otsikko on Potentiaaliset listautujat.

Voidaan tosiaan keskustella potentiaaliista listautujista ja niiden toimialastakin voi puhua sopivilta, mutta tuntuu, että aika iso osa viesteistä nyt ei ehkä palvele kovinkaan paljoa ketjun otsikkoa eikä suurinta osaa lukijoista. :slight_smile:

Mietin vain, jos tulee vielä kymmeniä viestejä yleisesti isännöitsijöistä ja muista vastaavista jutuista, jotka ei ehkä sovi suoraan tähän ketjuun. Toki liittyvät yhtiön toimialaan, mutta silti.

Jotkut pohdinnat sopinevat paremmin ehkä esim. Kahvihuoneelle tai Omat kokemukset -ketjuun. :thinking:

Kiitos ymmärryksestä ja mukavaa päivän jatkoa! :slight_smile:

77 tykkäystä

Korjataan tuota @Emilio viestiä. Eli alalla on myös toinen pääomasijoittajataustainen yhtiö Fluxio Oy. Vaaka partners osallistumisellaan mahdollisti Fluxion ja Aamun fuusion. Yhtiöllä n. 10M€ LV. Voi olla että tuota konsolidaatiota tapahtuu lisää.

Itse @Pika-Sissi kanssa samoilla linjoilla että tuolla alalla on paljon kehitettävää toimintojen tehostamiseksi, joka voi tarkoittaa ihan fiksua tuottoa myös isännöitsijälle. Mielenkiintoista seurata miten nämä kehittyvät ja saavatko tuosta luotua hyvää liiketoimintaa. Ja en nyt sanoisi etteikö kansainvälistymisellekin voisi olla mahdollisuuksia - ei helppoa toki (=suora kopiointi ei toimi).

1 tykkäys

Tämä tieto sopii panna merkille myös tällä palstalla. Pääomasijoittajien potentiaaliset pörssilistautujat -listalla monesti mainittu Havator myydään tanskalaisnorjalaiselle kilpailijalle.

CapMan Buyoutin hallinnoimat rahastot ovat sopineet Havator Groupin myynnistä tanskalaisnorjalaisen nostopalveluyhtiö BMS Groupin ja Stangeland Gruppenin muodostamalle yhteisyritykselle. Havator on johtava pohjoismainen nostopalveluita, erikoiskuljetuksia ja raskassiirtopalveluita tarjoava yritys.

23 tykkäystä

Tietoevryn hallitus on päättänyt kehittää Tietoevry Bankingiä edelleen erikoistuneena liiketoimintana osana konsernia ja keskeyttää jakautumisprosessin.

8 tykkäystä

Tamturbo herättelee taas ajatusta pörssilistautumisesta

Tamturbo selvittää jälleen edellytyksiä listautua pörssiin – ”On signaaleja siitä, että alkaa näyttää paremmalta” Tamturbo selvittää jälleen edellytyksiä listautua pörssiin – ”On signaaleja siitä, että alkaa näyttää paremmalta” | Kauppalehti

11 tykkäystä

Laitetaan talteen Evitec, kunnioitettavan kokoinen ja kasvava teknologiafirma / pankki-IT.
Omistaja pääomasijoittaja Volpi Capital.

Pisti silmään kun Remedyn CFO:n lähtötiedotteessa tuotiin esiin noita Remedyn listatumisjuttuja, ja siirtyy siis Evitecciin. No kyllähän sitä voi monista muistakin syistä vaihtaa työnantajaa.

"Terhi Kauppi aloitti Remedyllä vuonna 2018 ja hänellä on ollut tärkeä rooli talous- ja hallintotoimintojen kehittämisessä sellaiselle tasolle, että pystymme hyvin vastaamaan suuremman yhtiön vaatimiin tarpeisiin. Hän myös johti onnistuneesti projektia Remedyn viemiseksi First North Growth Market Finland markkinapaikalta Nasdaq Helsingin päälistalle

image

11 tykkäystä