Osakesijoittaminen

Potentiaaliset listautujat Helsinkiin

Meistä varmaan kaikki toivovat, että Helsinkiin tulisi reilusti nykyistä enemmän listautumisia. Nykyinen tilanne on heikohko ja selkeästi Tukholmaa jäljessä aivan eri luokassa. Listautumisten lisääntyminen mahdollistaisi tehokkaammat pääomamarkkinat, mahdollistaisi monimuotoisempia pörssiyrityksiä, kasvattaisi kansankapitalismia ja toivottavasti pidemmällä aikavälillä tukisi kotimaan taloutta.

Tänään bongasin Twitteristä @Sauli_Vilen twiitin tulevasta pörssivuodesta listautumisten näkökulmasta. https://twitter.com/SauliVilen/status/1332604572108541952?s=20

Haluiaisinkin keskustella, mitä ajatuksia teillä on potentiaalisista listaujista. Auttaisi paremmin hahmottamaan, minkälaisia yrityksiä Suomessa on ja miltä tulevaisuus voisi näyttää. Varmaankin listautumisen varmistuessa keskustelua voidaan kyseisen yhtiön kohdalta jatkaa erillisissä ketjuissa.

Itselleni mieluisa yllätys oli, kun Wolt ilmoitti olevansa kiinnostunut listautumisesta. En ole siitä enempää kuullut ja en tiedä, onko Helsinki kohdepörssi. Woltin kaltaisia yrityksiä eli globaaleja kasvuteknoyhtiöitä ei liiemmin ole kotipörssissä ja niitä olisi erittäin hienoa saada, joka varmasti auttaisi koko pörssiä. Muuten ensi vuonna ainakin taloushallintoyrityksiä lienee listautuvan, mutta näistä en sen enempää osaa lausua.

23 tykkäystä

iLoq ja Oura olisi mehuccaat.

iLoq kai oli todella lähellä mutta PE (Sievi Capital muistaakseni) vei…

Myös pelifirmat olisi kiva kun käväisisivät pörssin kautta ennen kuin isot ulkkispelifirmat napsii ne.

Planmeca olisi myös kiva.

2 tykkäystä

Juuri tällä/viime viikolla näin täällä foorumilla (tai jostain linkistä) kuvan, jossa potentiaaliset hesaan lähivuosina ehkä listautuvat yritykset, mutta en nyt millään muista missä sellaisen näin. Jos joku tietää mitä kuvaa tarkoitan, voisi postata tähän ketjuun.

Pääomasijoittajat ry nimesi potentiaalisia listautujia vuosina 2020-2024:

https://paaomasijoittajat.fi/paaomasijoittajat-valitsivat-salkuistaan-54-potentiaalista-porssilistautujaa/

4 tykkäystä

Listaamattomat yritykset -ketju on olemassa ja siellä näistä jo jonkin verran ajatuksia
Listausta löytyy ainakin:

Kuva vielä tänne

1 tykkäys

Tuossa artikkelissa on kuva jota tarkoitun aiemmassa viestissäni, eli joitain potentiaalisia listautujia 2020-2024.

1 tykkäys

Worddive ja Buddy Healthcare

Onko kenellekään tuttuja ja onko mielipidettä?

iLoqia kaipaisin, veikkaan tosin, että menee Assa Abloylle ennen listautumista…

Sijoitusasunnot.com etsi kuukausi-pari sitten talousjohtajaa, jolla kokemusta listautumisesta. Olisikohan rekryssä mainittu First North. En löytänyt ko. rekryuutista enää Googlella.

1 tykkäys

Motonettiä olen haaveillut, mutta ei lienee ole tulossa kun kasvaa perheyrityksenäkin “riittävästi”. Mutta ehkä jos KV kasvu Ruotsiin alkaa ko firmaa kiinnostamaan niin sitten saattais listautuakkin…

Siellä kun on nuita auton varaosajuttuja melko kattavasti. Monessa nyrkkipajassa sanotaan suoraan että käy hakkeen palikka motonetistä ja tule tänne sen kans niin laitetaan paikalleen. Nyt se motonetti on lisänny vielä niitä korjaamoja liikkeiden yhteyteen, niin sanoisin että mikäli auto pitää saada nopeasti uudelleen ajoon on tuo suomen ainoa vaihtoehto jolla varasto siihen riittää.

Edit: Vähä talouspohjaa taloussanomista: “Yrityksen Motonet Oy liikevaihto oli 350,5 miljoonaa euroa 2019 ja työllisti 1317 henkilöä. Liikevaihto nousi 8,6 prosenttia. Tilikauden tulos oli 354000 euroa ja liikevoittoprosentti oli 9,9. Yhtiön omavaraisuusaste oli 19,5 prosenttia.”

Edit2: Ei ainakaan 2015 ole ollut mitään haluja pörssiin https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tata-mielta-suositun-motonetin-omistaja-on-porssista/463f8133-d533-301a-b615-9374210c9b04

4 tykkäystä

Motonetin lisäksi mielenkiintoisia voisi olla Barona tai esim. Saka, joka kasvaa kovaa vauhtia Suomessa Kamuxin ohella.

4 tykkäystä

Eräs potentiaalinen voisi olla älyneulafirma Injeq Oy. Yritys haki äskettäin lisää pääomaa joukkorahoituksella Invesdorin kautta. Yhtiö on itse yhtiökokouksessa ilmaissut halustaan listautua. Anti myytiin 30 tunnissa. Harmi etten ehtinyt mukaan.

2 tykkäystä

Injeq, Solwers ja Naava kaikki potentiaalisia listautujia, jotka siitä myös itse puhuneet. Näitä on kiinnostavaa seurata pienten omistuspositioidenkin takia.

Solwers on jo laittamassa osakkeet Eurocleariin, valmistautuu listautumaan ensi syksynä.

Naavallahan on tänä vuonna lähtenyt luvut huonompaan suuntaan? Siinä mielessä track record pilalla listautumista ajatellen.

Kyöstilä ja Planmeca ei varmaan tarvitse lisää pääomia.

2 tykkäystä

Pahoittelut heti, että poikkean hieman Helsingin listautujista.

Kyse kuitenkin Suomalaisista yrityksestä.Yepzon on ilmoittanut sijoittajilleen työskentelevänsä määrätietoisesti kohti listautumista, tosin Ruotsin pörssiin.
Onko näkemyksiä kyseisestä yhtiöstä ja mahdollisuuksista?

Rakennetun ympäristön konsulttitalo Sitowise, “The Smart City Company”, on strategiassaan valmistaunut listautumiseen seuraavan 1-2 vuoden aikana. Kasvua on syntynyt mm. Siton ja Wisen fuusiolla ja monilla muilla yrityskaupoilla. Asiakassegmentti taitaa painottua julkishallinnon puollelle. Yritys toimii Suomen markkinoilla, mutta avauksia on myös Ruotsin suuntaan, jonne on kohdistunut viimeiakoina uusia yritysostoja.

1 tykkäys

M-Files; yhden tuotteen yhtiö, joka on saanut ihmeen hyvin markkinaosuutta, vaikka tuote on mitä on. Ratkaistaan ongelma yrityksissä toisella, toivottavasti vähän pienemmällä, mutta paljon kalliimmalla ongelmalla. En lähtisi osakeantiin, tuskin niin halvalla saisi.
HappyOrNot; yhden tuotteen yhtiö ainakin julkikuvaltaan, mutta sen ympärille voisi rakentaa ekosysteemin ja yleisökin kiinnostuisi. Rahaa sijoittaneet saisivat omiaan takaisin. Voisin ostaa, jos on tolkun hinnassa ja tuote kohdallaan.

En välttämättä allekirjoita tuota M-Files-analyysiä. Enemmänkin näkisin M-Filesin tuotteen ns. rough diamondina (noh, jos ei ihan timantti niin rubiini nyt ainakin). Tuote on Gartnerin arvioinneissa pärjännyt mainiosti, ja ilmeisesti soveltuu hyvin alati yleistyvään etätyöskentelyformaattiin.

HappyOrNot kiinnostaisi itseänikin juurikin tuon ekosysteemipotentiaalin vuoksi.

2 tykkäystä