Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Heitetään Saka. Kamuxin jalanjäljissä.
-Erittäin kova ja kannattava kasvuträkki (tosin tarina ei yhtä houkutteleva kuin Kamuxilla toiminnan keskittyessä ainakin toistaiseksi vain Suomeen)
-Perustajilla noin 80% omistuksessa ja avainhenkilöillä myös omistusta, saattaisi olla halua rahastaa

1 tykkäys

Olisikohan Interan salkusta joku :thinking:
https://interapartners.fi/en/investments

4 tykkäystä

Onhan tuolla pari potentiaalista esim. Orthex.

Yhdestä oon aika varma. Se ei ainakaan oo tuo listan psykoterapiakeskus Vastaamo… :sweat_smile:

6 tykkäystä

Edit hopsista se onkin mid-cappi!

Mid Cap-yhtiön listautumassa eli markkina-arvo on vähintään 150 milj. euroa. Ehkä joku näistä pääomasijoittajien yrityksistä, joka on ollut omistuksessa vähintään 3-4 vuotta. :thinking:

Näillä rajauksilla yksi vaihtoehto voisi olla Puuilo

  • Adelis on sijoittanut Puuiloon vuonna 2015.
  • Myymälöiden määrä Suomessa on noussut 23 myymälään ja verkkokauppa laajentunut Ruotsiin
  • Puuilon liikevaihto on noussut 170 miljoonaan euroon. Liikevaihto nousi 25,1 %.
  • Liiketoiminnan voitto oli 24,1 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti oli 14,1 %.
  • Yhtiön omavaraisuusaste on laskussa ja nyt on saavutettu taso 0 %.
    (Taloustietojen lähde on: Puuilo Tavaratalot Oy - Taloustiedot | Suomen Asiakastieto Oy)
2 tykkäystä

Miksi tätä keskustelua ei käydä sen ketjussa? @Johannes_Sippola tarvittaessa saa siirrettyä sinne nämäkin jos aiheelliseksi nähdään

2 tykkäystä

Eikös tällaista täällä jossain vaiheessa toivottu? :smile:

4 tykkäystä

Onneksi suomen regulaattorit ja valvojat pelastaa :relieved: ei taida Mifidien ehtoihin tuo rahasto mahtua. Ei hätää, sijoittajat turvassa. Lottoa ja pikavippejä kansalle.

3 tykkäystä

Kaikkein edullisintahan sähköä on ilmainen ja sitä saa varastamalla. Sähkön varastaminen on suhteellisen helppoa verrattuna moneen muuhun hyödykkeeseen ja olisikin mielenkiintoista tietää, että miten osa esim kiinan krypto-louhinnasta tehdään varastetulla sähköllä.
Yksi hyvä syy kieltää koko touhu.

3 tykkäystä

Suunnitelin noin kuusi vuotta sitten täydellisen tavan rikastua. Idea oli myydä sähkölämmittimiä missä lämpö tuotetaan bitcoineja louhimalla. Tietämätön ostaja saa lämmön, minä saa Bitcoinit. Harmillisesti olen väärän sortin insinööri ja en asiaa vienyt eteenpäin.

15 tykkäystä

Sitowise näyttäisi olevan

2 tykkäystä

[quote=“Juurikki, post:2125, topic:12665, full:true”] Juurikki ainakin on sen verran törmäillyt alle 25-vuotiaiden kanssa, että on todennut tämän “miksi vaivautua, kun perintö pelastaa” - ajattelun olemassaolon.
[/quote]

@Juurikki Varmaan näitäkin on, mutta kun ihmisten oodotettavissa oleva elinikä on jatkuvasti nousussa, niin saattaa tulla aika pitkäksi perintöä odotellessa, jos vielä 6-kymppisenä perustaa vaurastumissuunnitelmansa sille, että odottaa koska se muori heittää hokkarit nurkkaan.

5 tykkäystä

Jaahas, se on taas seuraavan IPO-hulluttelun aika. Toivottavasti tällä kertaa ketjut ei täyty sonnasta niin kuin viimeksi. Jotta jokainen meistä voisi olla foorumipoliisi ja -kyttääjä, niin kasasin pienen apuvälineen IPO-tuskailun keskelle.

Kyseessä on tietysti IPO-bingo! Kun joku näistä 0-kontentti fraaseista tulee vastaan, niin voit laittaa raksin ruutuun. Kolme rastia pystyyn, vaakaan tai vinottain on voitto. Voit palkita itsesi valitsemallasi alkoholijuomalla ja ajatuksella siitä, että kyllä tämä tästä rauhottuu.

81 tykkäystä

DAX tuntitasolla koputtaa ATH ja päivätasolla sama juttu. Mihin suunta jatkuu…
https://invst.ly/u0el3

edit. kops

image

Mielenkiintoinen tuo Bruce Berkowitzin tapaus aamun melkein minuutissa videolta. Kiitos taas videosta @Verneri_Pulkkinen En ole vielä missannut videotakaan kun aloin pyörimään tällä sivustolla :smiley:

Jollain tavalla ihmetyttää, miten noilla kilometreillä voi olla niin kykenemätön muuttamaan strategiaansa. En tietenkään tiedä koko tarinaa mitä siinä on käynyt mutta ulkopuolisen silmin katsottuna noin dramaattinen muutos kyllä kummastuttaa. Tuossa sen näkee että pörssissä on näitä “guruja” lyhyellä aikavälillä jotka pärjäävät tietyssä ympäristössä ja katoavat kuvasta yhtä nopeasti kun sijoitusympäristö muuttuu eivätkä he itse kykene mukautumaan. Tämän takia arvostan itse suuresti sijoittajia, joilla on vuosikymmenten hyvä träkki joka kertoo heidän isomman kuvan ajattelusta ja muuntautumiskyvystä. Isomman kuvan hahmotus ja kyky nähdä mahdollisimman ajoissa mihin suuntaan maailma menee ovat sijoittamisessa kyllä suuria valtteja. Tämän lisäksi kun osaa murskata numeroita sopivalla tavalla niin alkaa pääsemään jo aika pitkälle hyvää tuottoa ajatellen.

4 tykkäystä

HS listannut alle 35-vuotiaita oman alansa huippuosaajia ja listalta löytyi myös @Verneri_Pulkkinen :muscle: Onnittelut kovaan porukkaan pääsystä.

115 tykkäystä

Siitä vielä linkki juttuun: https://www.hs.fi/visio/art-2000007825528.html

Go @Verneri_Pulkkinen :muscle:

23 tykkäystä

Ihan ansaittua, arvostan Vernerin juttuja; kirjoituksia sekä videoita. Verneri osaa katsoa asioita monipuolisesti eri näkökulmista ja tuoda erilaista näkökulmaa asioihin. Onnea herralle! :slight_smile: :slight_smile:

10 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen , vanha kaveri, koska mennään kaljalle ja jutellaan vaurastumisesta :sweat_smile: :beers:

7 tykkäystä

Tai odotella perintömetsää, josta edellisen sukupolven omistaja vielä yli 80-vuotiaana tekee sadan motin hankintakaupan joka syksy… :smiley:

(True Story)

3 tykkäystä