Osakesijoittaminen

Inderesin kahvihuone (Osa 2)

Kahvihuoneessa on paikka rennolle keskustelulle. :coffee:

Tämä ketju on jatkoa kommentille: Inderesin kahvihuone (Osa 1) - #10240 by nova18.

Edellinen ketju:

1 tykkäys

nova18

3 t

Hei hyvät ihmiset, on ikävää ja täysin offtopic alkaa arvostella Jukka Lepikön tai kenenkään muunkaan persoonaa. Kuitenkin hän yrittää opettaa muita, ja on siinä ollutkin alusta asti mestariluokkaa - sen hän on tehnyt myös inhimillisenä ihmisenä, avaten virheitään opiksi muille. Eikö saisi pahoitella mitään? Ettekö te ikinä muuta treidiä saadaksenne tuottoa? Treidatessa kuuluu ja saa vaihtaa shortista longiksi ja päin vastoin! Otetaan vaan oppia ja yritetään olla menemättä henkilöön.

Eipä tuossa mitään, mutta jos itsekin haluaa pörssissä pelata pokeria, niin onhan se hiukan huvittavaa moralisoida vastapelureita?

Itse ymmärrän että, pörssi on hyvä paikka saada lisä -buustia bisnekselle ja jos yritys tarvitsee lisää rahaa kasvattaakseen bisnestä ja olet halukas tähän sijoittamaan esim. Naapurin yritykseen, saat siitä korkoa/tuottoa sijoituksellesi, tämä on win-win

Jos taas shorttaat, pelaat pokeria (lyöt vetoa) sillä että, naapurin yrityksellä menee huonosti, on älytöntä että vaadit että riskiä pitää vähentää ja muut ei saa pelata sinua vastaan. Vaadit pelin jossa vain sinulla on mahdollisuus voittaa. Ymmärrän tämän ja mielestäni pörssin sisälle on luotu kasino jossa voidaan harjoittaa pokeria, ei siinä mitään, mutta jos itse yrität tehdä voittoa toisten epäonnella, miksi se on tuomittavampaa jos joku muu haluaa tehdä voittoa sinun epäonnella?

19 tykkäystä

Onhan tässä jännittävä ristiriita. Lepikkö on alkanut nykyään tukeutua yhä useammin fundamentteihin. Hän perusteli alkuperäistä shorttaustaan nimenomaan fundamentin puuttumisella. Osakkeen kuului hänen mielestään laskea, ja kaikki muu on hulluutta ja manipulaatiota. “Tyhmät ostajat saattavat ajaa kurssin aivan liian korkealle.” Ymmärrän että kyse on varoittelusta; suurin osa meistä ei todellakaan tiedä mitä tekee. Lepikön viimeisin longipositio on jälleen puhdasta treidausta. Ostaminen onkin luvallista, kunhan tietää mitä tekee. Nyt auktoriteetit todella horjuvat.

8 tykkäystä

Hyvä että on erilaisia mielipiteitä. Näen itse kyllä, että Lepikkö ja Mäkisen Mikko isommassa kuvassa ovat yrittäneet sivistää meitä aloittelijoita. Mikko oli nuori ja keltanokka IT-kuplan aikoihin ja oppi kokemuksen kautta jotain, jonka olisi fiksuna nuorena ymmärtänyt, jos olisi vähän pysähtynyt miettimään. Lepikkö ei ole koskaan salannut sitä, että vaihtaa takkia sään mukaan. Lähdekritiikki on aina paikallaan mutta heikkoa argumentointia kun mennään henkilökohtaisen dissauksen puolelle.

@DayTraderXL iso kiitos jälleen. Olet tuonut kritiikin esiin sellaisella tavalla, että olen saanut harrastaa aivojumppaa täällä ruudun toisella puolella kohtuullisen paljon.

Mielenkiintoisia aikoja…

14 tykkäystä

Olihan tuo eilinen kyllä erikoinen episodi Jenkeissä. Vähän kuin jokin Ranskan futismaajoukkue pelaisi arvokisoissa Suomea vastaan, ja kun Suomi johtaa ensimmäisen puoliajan jälkeen 1-0, niin Ranskalle annetaan toisella puoliajalla viisitoista rangaistuspotkua ihan vain puskasta. Ja muutama Suomen pelaaja heitetään ulos kentältä ettei vahingossakaan päästäisi hyökkäämään. Ja sitten erotuomari levittelee käsiään, että reilu peli.

31 tykkäystä

Lätkän MM-finaali 2014 Valko-Venäjällä RUS-FIN oli tosiaan vähän saman makuinen

22 tykkäystä

Näyttää Lepikkökin ottavan tänään taukoa markkinoilta. Varmasti fiksu veto jos on vähän päässyt oma pelikirja sekoamaan. Viikonlopun irtioton jälkeen varmaan taas parempaa analyysia asiasta, mielenkiintoista nähdä miten asiaa kommentoidaan ensi viikon Trader’s clubissa :+1:

23 tykkäystä

Olin varma, kun katsoi twitterhuutelua että kaveri on tiltissä ja persnetto menee yli vanhan ennätyksen. Taisi Gamestopin ostokielto pelastaa kaverin.

20 tykkäystä

Tässä kun katselee salkkua, niin viime hankinnat on reilusti pakkasella, ja ne kaikki on FOMOja :joy: vähän tulee tyhmä olo tässä kun katselee omaa toimintaa viime päiviltä. Etenkin kun AMCta menin betsaamaan vaikkakin pienellä summalla.

Sais kyllä olla joku psykologinen opas tämmöisessä markkinassa selviämiseen😅

9 tykkäystä

Nordnetiin pitäisi saada asetettua jonkinlainen ostoesto, vaikka viikoksi. Minulla ei ole minkäänlaista itsehillintää vaan lähden jokaiseen trendiin mukaan, aina liian myöhään ja liian kalliilla.

31 tykkäystä

Harmittaa tälläiset välittäjien veivaamiset, Ensin kielletään ostot 30-päiväksi ja sitten ei pysytä suunnitelmassa vaan avataankin portit #gme #amc #naked jne… Ostajille.

#Meni miljoonahommat pieleen

1 tykkäys

Tämä on se psykologinen puoli tätä “sijoittamista”

Itse uskon, että tälläisessä on hyvä olla erillinen salkku / rahasumma, jonka ottaa näihin hype osakkeisiin pelaamiseen. Sen verra, että mukaan pääsee, mutta menetys ei kuitenkaan kirpaise liikaa.

1 tykkäys

Ei tämä tervettä ole. Laittaa hyvänmieliset ihmiset taistelemaan keskenään pörssikurssien tähden. Överit shortit ja joukkokiihottamiset somessa kieltoon. :smiley:

Pelimiehen treenikassi! :upside_down_face:

17 tykkäystä

Gamestop-saagassa on täydelliset Hollywood-leffan ainekset. Muistuttaa tarinaa jossa ryhmä hobitteja taivaltaa kohti Mordoria ja panee hanttiin örkeille ja Sauronille.

9 tykkäystä

LOL, valtava lauma Minioneja hyökkää Grun kimppuun palveltuaan häntä uskollisesti vuosien ajan :rofl:

2 tykkäystä

Mul on yks, istu niiden käsien päälle :smile:

1 tykkäys

Tai inderes esto? Mulla meni siihen asti hyvin kunnes rupesin lukemaan näitä foorumeita :sweat_smile:
Ei vaiskaan kyllä varmasti pitemmän päälle hyviä vinkkejä en vain malttanut pitää tarpeeksi käteistä mahdollista droppia varten

1 tykkäys

Vinkki: Vaihda välittäjän salasana johonkin ihanmihinsattuu, älä kirjaa sitä muistiin äläkä tallenna selaimeen.

Pääset yhä kirjautumaan tilillesi kun oikein kova tarve tulee soittamalla asiakaspalveluun tai muilla unohtunut salasana -metodeilla. Se on kuitenkin sen verran työläämpää ettei tule tehtyä vain hetken mielijohteesta.

Hyvin toimii :smiley:

4 tykkäystä

Tuossa on top 10 etf listat keskiviikon rommipäivältä, jos joitakin kiinnostaa.

https://www.etf.com/etfanalytics/etf-fund-flows-tool

3 tykkäystä