Inderesin kahvihuone (Osa 1)

Mun mielestä taas ei. Perusteluna on, hei olen huomannut GameStopin osakkeiden määrästä olevan järjettömän suuren määrän shortattuna. Shortatut osakkeet on palautettava sovitun mukaisesti hinnasta riippumatta. Mikäli riittävän moni ostaa niitä, niin heidän on ostettava ne meiltä hinnalla millä hyvänsä.

Kyseessä on yleisesti tiedossa oleva asia ja kerrotaan siis ainoastaan fakta. Tällöin kyse on markkinoilla tiedossa olevan asian hyödyntämisestä ja tiedon levittämisestä tästä asiasta. Ei missään sanota osakkeen hinnan olevan pakko perustua liiketoiminnan suorituskykyyn tai odotuksiin siitä. Se, ettei tämän tiedon levittäminen ole shorttarien mieleen tee siitä rikollista. Jos shorttari häviää omasta mielestään alun perin hyvän uhkapelin, niin voi, voi.

9 tykkäystä

"Markkinavoimamanipulaatio Määräävän markkina-aseman väärinkäyttö tarjonnan ja kysynnän kontrollointi hinnan kontrollointi
Cornering shorttaajien nurkkaaminen pakottaa shortaaja toimittamaan arvopaperit keinotekoisiin tai ylihintaisiin arvoihin ostamalla koko likviditeetin
Squeezing ei selkeää eroa corneringiin"

3 tykkäystä

SEC on määritellyt markkinamanipulaation seuraavasti.

Intentional interference with the free forces of supply and
demand.

Jos noi välittäjät ei saa syytettä markkinamanipulaatiosta niin mistä sitten saa?

21 tykkäystä

Komea teos. Onko taulusarjaa tarkoitus laajentaa tulevien vuosien kehityksen mukaan? Tämä kannattanee ottaa huomioon taulua seinälle laittaessa. Ettei tule vain liian nopeasti katto vastaan.

3 tykkäystä

Itseäni tässä vetää surulliseksi tämä absoluuttinen väärän tiedon määrä. Kyse ei nyt ole pelkästään tuosta CNBC:n puolesta, mutta Somessa leviää monia sellaisia huhuja, jotka ovat ihan teknisestikin vääriä.

Tännekin suolletaan ad nauseam ensimmäinen Twitterlinkki, mikä osuu käteen ja maailmalla isot somepersoonat osallistuvat keskusteluun hot takeilla. Oikeastaan tämä on ollut ainoita paikkoja, jossa onneksi on ihmiset kyselleet hieman järkeviä kysymyksiä ja yrittäneet pohtia taustasyitä.

Sanoisin että yksi suurimmista opetuksista tässä pitäisi olla, että miten perseestä tämä jatkuva somevirta oikeasti on.

Itse nyt yritän pistää asian seurannan tauolle viikoksi ja sitten katsoa, että mitä kävi.

17 tykkäystä

Jos menet yksin nettisivulle rämppäämään F5:sta se on vain retardia.
Jos kaikki maailman retardit tekevät saman samaan aikaan se on koordinoimaton palvelunestohyökkäys.

Ehkä tässä WSB:n tapauksessa luodaan ennakkotapausta kollektiiviselle markkinamanipulaatiolle. Kukaan yksilö joukosta ei ole vastuussa eikä ole tehnyt mitään rikosta. Kollektiivisti ei voi syyttää saatika tuomita. Peliteoria ohjaa joukon käyttäytymistä kunhan päämäärä on houkuttelevampi kuin nopea dumppaus. Tässä tapausessa päämäärä oli saada shorttaaja maksumieheksi. Jos tätä päämäärää ei olisi niin peliteoria ohjaa yksilöitä pettämään rintaman ja korttitalo romahtaa.

Harmittaa kun tätä peliä ei saanut katsoa loppuun. Vähän kun nyrkkeilymatsissa altavastaaja diskattaisiin juuri ennen kun hän saisi tyrmättyä.

9 tykkäystä

Se onkin paljon mukavampi odottaa se sama tuotto vuosien päästä kuin ottaa se tänään. Parasta pitkäjänteisyyttä!

2 tykkäystä

Eikai tämä vielä ohi ole, ei taida kurssi kuitenkaan vielä paljoa saada osinkotuotosta tukea 250 dollarin tasoilta.

Tosin vaihtomäärät tainneet romahtaa, vaikkakin ne oli vähän normaalia korkeammat muutaman päivää.

2 tykkäystä

Ei soppa ole ohi. Eeppinen taistelu kylläkin. Ennustan tuhansia katkeria bag holdereita jotka tulevat aiheuttamaan sekaannusta vielä pitkään. Ja aivan oiketetusti ovatkin katkeria.

5 tykkäystä

40 tykkäystä

Pohdiskelin vielä tuota USAn stimulus shekkiä. Mediaanipalkasta jää USAssa käteen n.3.200$/kk verojen jälkeen eli 1.600$ shekki on ikään kuin puolen kuun palkka lisää käteen. Semmonen 4% ylimääräinen nousu ostovoimaan kun normaalisti palkat nousevat 3%/vuosi.

Ja edelliset shekit päälle niin ne ovat saaneet siellä USAssa lähes yhden kuukauden palkan verran extraa valtiolta. Kyllä tuollainen rahamäärä jotenkin näkyy ja tuntuu markkinoilla ja yhteiskunnassa.

4 tykkäystä

Lepikkö on uraauurtava pioneeri, jonka merkitys kansankapitalismille on ollut mittaamattoman arvokasta ja mies on tehnyt sijoittamisen eteen Suomessa uskomattoman paljon hienoa työtä. Juuri se tässä ainakin itseäni hieman harmittaa, kun erittäin suuresti arvostamani henkilö on mielestäni käyttäytynyt hölmösti. Ainakin ulkopäin on näyttänyt, että wsb-autistit pääsivät trollailullaan pahasti ihon alle ja Lepikkö unohti tässä ne omat uskolliset perusteesinsä. Tuntui, että toi GME-keissi vain yksiselitteisesti meni miehen ihon alle.

Toki ymmärrän tämän, mutta Lepikön aiempi niin loistava viileys on loistanut poissaolollaan. Toki meille kaikille meille sattuu heikompia hetkiä, ihmisiä kun olemme. En Lepikön personaa ja hänen uskottavuuden puolesta pelkää, eikä se ole omissa silmissä laskenutkaan. Tässä yhdessä nimenomaisessa tapauksessa mies on käyttäynyt lapsellisesti ja hölmösti ja siitä sietää saada myös kuulla. Mutta ei yhteen heikkoon hetkeen monien vuosien työ ja arvostus katoa. Jään mielenkiinnolla odottamaan kuinka Lepikkö mahdollisesti pölyn laskeduttua käsitteleen tämän keissin.

25 tykkäystä

Lepikkö ilmoitti äsken vaihtaneensa longiksi Gamestopissa.

Huomenna kun monet jenkkivälittäjät sallivat taas ostamisen (jopa Robin Hood), on aika selvää että Gamestopin ja AMC:n kurssit paukahtavat nousuun. Ja piensijoittajien joukkokiukku voi puskea niitä kovastikin ylöspäin. Longaava Lepikkö ei näe tässä mitään väärää, shorttaava Lepikkö paheksui tällaista pörssirahvaan käytöstä ankarasti.

50 tykkäystä

Voe Halvattu, Jukka Longina pari tuntia tällaisen twiitin jälkeen!? Vahdin kynttilöitä kuin haukka ja ratsastin mukana tuon piikin alas satkun pintaan, mutta multa on menny kokonaan ohi missä vaiheessa näitä lappuja on tänään saanut neljällä kympillä

Jukalla taitaa olla parempi hinnasto ja parempi tuotevalikoima. Ja kääntöpilotti :wink:

16 tykkäystä

Noin 5 päivää sitten

Siistiä…

3 tykkäystä

Seurailen välillä investingistä näitä analyyttisiä kommentteja (robinhoodilaisten?). Peräti 7 rakettia niin sehän tarkoittaa tietysti 70% nousua huomiselle

Iltaa! Osaako joku teistä kertoa mulle millon voin aikaisintaan huomen aamulla käydä kauppaa Nordnetissä Xetrassa GS2C:llä eli Saksan versiolla Gamestopista, oletin että se ois 9.45(?) kun premarket avaa mutta kaveri sanoi tänään nähneensä siellä treidejä jo kahdeksan maissa suomen aikaa. Täältä oli kuulemma nähny GAMESTOP CORP. A Aktie | Aktienkurs | Chart | A0HGDX | US36467W1099

ottakaa äkkiä koppi pääsette kirjottaa ketjun kymmenennentuhannennen viestin! 8 )

Hei hyvät ihmiset, on ikävää ja täysin offtopic alkaa arvostella Jukka Lepikön tai kenenkään muunkaan persoonaa. Kuitenkin hän yrittää opettaa muita, ja on siinä ollutkin alusta asti mestariluokkaa - sen hän on tehnyt myös inhimillisenä ihmisenä, avaten virheitään opiksi muille. Eikö saisi pahoitella mitään? Ettekö te ikinä muuta treidiä saadaksenne tuottoa? Treidatessa kuuluu ja saa vaihtaa shortista longiksi ja päin vastoin! Otetaan vaan oppia ja yritetään olla menemättä henkilöön.

10 tykkäystä

Tämä viestiketju suljettiin automaattisesti sen saavutettua vastausten maksimimäärän 10000. Continue discussion at Inderesin kahvihuone (Osa 2).