Osakesijoittaminen

Abacus Diagnostica osakeanti

Mitäs mieltä olette Abacus Diagnostican osakeannista? Eteenkin kiinnostaisi kuulla näkemyksenne arvostustasosta ja näkymistä?

“Abacus on vuonna 2004 perustettu spin-off-yritys Turun yliopiston biotekniikan osastolta. Tällä hetkellä myymme ja valmistamme yhdeksää eri CE-hyväksyttyä tuotetta ja niiden lisäksi koronavirustestiä Fimean myöntämällä poikkeusluvalla. Ulkoista rahoitusta olemme vuosien saatossa keränneet yhteensä noin 8,5 miljoonaa euroa. GenomEra-järjestelmiä olemme toimittaneet yli 150 kappaletta ja odotamme tuotannon sekä myynnin moninkertaistuvan tänä vuonna koronaviruksen vetämän vahvan kasvun myötä. Olemme saavuttaneet positiivisen kassavirran ja uuden diagnostiikkaa mullistavan Ge2±järjestelmän suunnittelutyö on jo pitkällä.”

https://www.invesdor.com/fi/pitches/1056

2 tykkäystä

Mitenkäs tähän antiin sijoitetaan? Itsellä tili nordnetissä, voiko sen kautta osallistua?
Luin tuon esitteen, ja voisihan sitä kokeilla tätä firmaa, ainakin vaikuttaa ihan ok jutulta.

1 tykkäys

Hyvin mielenkiintonen keissi. Antikin hyvin ajankohtainen kun kysyntää löytyy huomattavasti enemmän kuin mahdollista tuottaa, joten perusteltua hakea lisää pääomaa. Lupaavan kuulosta, itse lähden mukaan näillä näkymin henk.koht ensimmäisenä ei-listattuna sijoituksena. Ainoastaan hieman mietityttää se, että miten kasvua ylläpidetään koronan jälkeen? Ja kuten liikevaihdon projektisoinneissakin näyttäisi olevan oletus, että kasvu ei dramaattista (jopa negatiivista) tulevina vuosina. Toki voi olla exit hyvinkin nopea, varsinkin kun selasi läpi noita vähemmistöosakas ehtoja, joissa täytyy sitoutua kannattamaan exitiä. Terveystekno ala kovin ”seksikäs” nykyisin, joten voihan tässä kyteä mallikas tuottomahdollisuus… uusi Revenio, mutta eri alalta?

Erittäin mielenkiintoinen yritys, hyvä nosto, huomenna tarkempaan tutustumiseen! Korona näemmä toi vain yhden ylimääräisen testin valikoimaan, eli tulevaisuutta on senkin jälkeen. Ties vaikka löydetään tämä joskus listautumasta pörssiinkin.

@Jemmari
Listaamattoman yhtiön annissa arvo-osuus-/osakesäästötilille ei merkitä osakkeita, vaan omistajat merkitään vain kaupparekisteriin. Kaupankäynnille (ja siis hinnanmääritykselle) ei ole silloin vakituista paikkaa, ellei joskus listata Privanetiin.

1 tykkäys

Joo, kerkesinkin jo ihmetellä kun ei löydy oikeen mistään ilmoitusta annista.
Eli listaamattomat annit näköjään sujuu erilailla, kiitos @tonimerkki infosta, tutkitaan keissiä.

Biotekniikassa kuten muutenkin sijoittamisessa on omat riskinsä, mutta Abacus vaikutti sen verran mielenkiintoiselta ja potentiaaliselta, joten laitoin muutaman roposen antiin kiinni.

3 tykkäystä

Abacus näyttää saaneen 1,2M€ verran merkintöjä tähän päivään mennessä 241 osallistujan toimesta. Anti sulkeutuu torstaina.

Abacus Diagnosticasta oli juttua aamun Turun Sanomissa. Uutinen on valitettavasti maksumuurin takana, mutta tässä se oleellisin:

Abacuksen kasvuvauhti on kova. Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli 670 000 euroa, tänä vuonna se kymmenkertaistuu. Myymme testejä ja laitteita noin miljoonalla eurolla kuukaudessa.

2 tykkäystä

Osakeannin aikaan toisesta aallostakaan ei ollut vielä varmuuttaa. Alkaa näyttää aika hyvältä sijoitukselta kun koronan häviämisestä ei näy merkkejä. Uuden yhdistelmätestin validointi näyttää myös edenneen hyvin. Samalla testillä siis nähdään onko kyseessä A tai B, RS-virus vai COVID-19.

Kiitos tiedosta! Valitettavasti tuo artikkeli oli tosiaan maksumuurin takana, joten sen tarkemmin tuota ei pääse lukemaan. Yrityksen myynnin kasvuvauhti on kuitenkin hyvä + hyvä ylipäätään, että meiltä Suomesta löytyy tällaista osaamista! Toivottavasti myynnin kasvu jää kestävälle pohjalle, eli yritys saa hyvän jalansijan tässä markkinassa myös koronan jälkeen.

1 tykkäys