Osakesijoittaminen

Acarix - Sepelvaltimotaudin seulontaa

Matkallani uuden Revenion etsinnässä, maassa, jossa puhuttiin epämääräistä suomenruotsia ja jota hallitsi Kaarle XVI Kustaa, törmäsin yhtiöön nimeltä Acarix. Enkä nyt vertaa, että tämä olisi uusi Revenio.

Sepelvaltimotaudin diagnosointiin edelleen yleinen perustutkimus on rasituskoe, joka on sekä kallis, vaikea järjestää, että aikaa vievä. Toisena yleisenä mahdollisuutena on TT-kuvaus, mutta tämäkin on kallis sekä vaikea järjestää.

Acarix on keksinyt tähän rahaa ja aikaa säästävän ratkaisun ensimmäisen tason potilaiden seulontaan, eli tarkoituksella, ketkä kannattaa lähettää jatkotutkimuksiin ja ketä ei.

image

Laitehan omaa jo kaikki tarvittavat luvat myös Amerikassa, viime vuoden lopussa meni läpi De Novo hakemus FDA:lta.

https://acarix.com/blog/2020/11/25/mar-acarix-receives-us-market-approval-for-the-cadscor-system/

Tällä hetkellä odotetaan erilaisia korvattavuusratkaisuja Englannista, Saksasta ja Amerikasta. Syksyn aikana ainakin osasta näistä pitäisi jo jotain edistymistä kuulua.

Uusia positiivisia tutkimustuloksia on julkaistu lähiaikoina, ja uutisvirta on muutenkin ollut myönteistä.

Liikevaihto on pientä, mutta yrityksellä tuntuu olevan hyvää pöhinää ja luvat kunnossa. Seuraava triggeri osakkeelle on tosiaan nuo korvausratkaisut, jonka jälkeen myynnin pitäisi lähteä kunnolla käyntiin.

Yrityksellä on Razor/Razorblade tyylinen toimintamalli, eli myydään laite ja sen mukana jatkuvana myyntinä kertakäyttöiset hygieeniset kiinnitysosat.

Yrityksen kassatilanne on huonohko, todennäköisesti vielä tämän vuoden puolella on tulossa uusi rahoituskierros.

Redeye on myös kääntymässä positiiviseksi tämän yhtiö osalta, ja yhtiö onkin nyt tarkastelun alla sivujen mukaan, eli kohta tulee päivitystä:” To acknowledge rising conviction in the case and the progress made by the company since our coverage initiation, our assessment of Acarix is currently under evaluation. We look forward to returning with a research update and an updated fair value range for Acarix.”

Q2-raportti: https://acarix.com/wp-content/uploads/2021/05/acarixq2eng2021.pdf

Tee tarkasti oma tutkimus osakkeesta, voit hävitä sijoitetun pääoman, tämä ei ole ostosuositus osakkeelle.

8 tykkäystä

Mielenkiintoista, että analyytikkofirma on myös neuvonantajana… :thinking:
Onkohan sijoittajana myös.?
image

3 tykkäystä
2 tykkäystä

Ei kai tuo mitenkään harvinaista ole? Ainakin muistan nähneeni Redeyen myös muilla yrityksillä Certified Adviserina. Eikös tuossa roolissa toimi vaikka minkä näköistä yritystä?

Edit: Mitä nopeasti löysin niin ainakin näissä on:
https://fragbitegroup.com/certified-adviser/?lang=en

1 tykkäys

Tuossa hieman vanhempaa tiedotetta.

Mielenkiintoinen tuote, joka on tutkimuksissa todettu toimivaksi ja kustannustehokkaaksi ja on mainittu jopa edellä mainitussa hoitosuosituksessa. Helppokäyttöinen laite kliinikoille ja lisämyyntiä laitemyynnin lisäksi tulee potilaskohtaisista osista/suojista. Eli potentiaalia pitäisi olla.

Mutta… myyntituloja pitäisi alkaa tulla ettei rahat lopu kesken ja tarvita uutta antia

3 tykkäystä

Redeye:n sivuilta kyllä ko. Yhtiön kohdalta löytyy Disclosures joka kertoo omistaako Redeye yhtiötä. Tässä tapauksessa ei omista.

2 tykkäystä

Uutista Amerikan mailta on tullut, en osaa sitä tänne siirtää. Kiitos jo etukäteen :slight_smile:

1 tykkäys

Odotettu 79 MSEK osakeanti nyt käynnissä:

3 tykkäystä