Osakesijoittaminen

Adapteo - Rinnakkaislistaus Helsingin pörssiin

Loin Adapteolle oman ketjun. Yhtiö rinnakkaislistautuu Helsingin pörssiin! :slight_smile:

Rinnakkaislistauksen tausta ja syyt

Adapteon osakkeet ovat olleet kaupankäynnin kohteena Nasdaq Tukholmassa 1. heinäkuuta 2019 alkaen kaupankäyntitunnuksella ADAPT. Koska Adapteolla on suuri määrä suomalaisia osakkeenomistajia, ja koska Suomi on liikevaihdoltaan Adapteon toiseksi suurin markkina-alue, yhtiö on päättänyt listata osakkeensa myös Nasdaq Helsinkiin.

Rinnakkaislistauksen odotetaan parantavan osakkeiden likviditeettiä helpottamalla Adapteon suomalaisten osakkeenomistajien ja muiden suomalaisten sijoittajien kaupankäyntiä yhtiön osakkeilla. Käydessään kauppaa Adapteon osakkeilla Nasdaq Helsingissä, suomalaisille sijoittajille ei esimerkiksi enää koidu ylimääräisiä kaupankäyntikuluja, joita on liittynyt kaupankäyntiin Adapteon osakkeilla Nasdaq Tukholmassa. Listautuminen mahdollistaa myös sijoittajille kaupankäynnin euroissa, sujuvoittaa online –kaupankäyntiä, ja sen odotetaan lisäävän Adapteon tunnettuutta yhdellä sen päämarkkinoistaan.

Yhtiön esittelyilta livenä inderesTV:ssä:

8 tykkäystä

Kiinnostava yhtiö. Aiemmin Cramo-yhtiössä siirtokelpoiset tilat tuntui kiinnostavan sijoittajia eniten.

Foorumilla analyytikko Jesse Kinnunen kommentoi aiemmin Hoivatilat-ketjussa Adapteon siirtokelpoisia tiloja näin:

  • yhtiö rakentaa, vuokraa ja myy rakennuksia kouluiksi, päiväkodeiksi, toimistoiksi, vanhustenhoitoon ja tapahtumiin sekä väliaikaisiin että pysyviin tarpeisiin
  • markkinat koostuvat mukautettavien rakennusten vuokrauksesta ja myynnistä Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Norjassa ja Saksassa. Markkinoista enemmän: www.adapteogroup.com/fi/tietoa-adapteosta/markkina-ja-asiakkaat/

Laitan pari linkkiä Q2:n osalta. Yhtiöltä löytyykin mukavasti suomenkielinen Q2/2020 raportti:

Adapteon CEO:n (Philip Isell Lind af Hageby) lyhyet kommentit Q2/2020:

Q2/2020 webcast tallenne:

4 tykkäystä

Huomenna sitten yhtiöesittely ja Q&A jos on kyssäreitä liittyen yhtiöön tai duo-listaukseen :slight_smile: https://www.inderes.fi/fi/videot/adapteon-yhtioesittely-webcast-510-kello-1800

3 tykkäystä

Tässä vielä toimarin haastis tilaisuuden päätteeksi

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Eilisessä tilaisuudessa toimari ja CFO pitivät pokkansa aika hyvin. Philip kyllä ravasi puhelimessa, mutta niin toimarit usein tekevät. :smiley:

Ilmankos eilisessä Q&A:ssa velkatasot eivät häirinneet koska tänään ne paisuvat hieman lisää. :smiley: Eilen kyselin Saksan potentiaalista enemmän, mutta nuo mahdolliset laajentumiset muualle mainittiin ohi mennen esityksessä.

7 tykkäystä

Komento takaisin:

1 tykkäys

Mikko Mäkinen kirjoittaa tuoreessa kolumnissaan mm. Adapteosta. Suora lainaus:

  • Osake on Ruotsissa melko tuntematon, Suomessa yksityiselle lähes mahdoton ostaa, ja osalle suomirahastoista sääntöjen vastainen. Tästä syystä ei ole yllättävää, että osake hinnoitellaan vain reilu 10-kertaiseksi ensi vuoden tulokseen nähden. Osakkeen listaaminen Tukholmaan kuulosti alun perinkin erikoiselta liikkeeltä, kun suurin osa omistajista on suomalaisia. Nyt osake ollaan kuitenkin listaamassa myös Suomeen, tosin tässä tuli pientä viivästystä yritysoston takia.
  • Yhtiö on näyttänyt olevansa ensiodotuksia sitkeämpi koronan ja heikon talouskehityksen aikana.
  • Adapteon pääliiketoiminta on vuokrata tilojaan, ei myydä. Jos sijoittajat ostavat yhtiön tarinan korkotuoton lähteenä, ei rakennusyhtiönä, hinnoittelukertoimissa on reilusti nousuvaraa.
  • Kasvun moottori on kasvukeskuksiin muuttaminen ja vanhojen rakennusten ongelmat. Kumpikaan näistä tuskin poistuu seuraavan kymmenen vuoden aikana.
  • ESG ominaisuuksiltaan yhtiö on erinomainen. Se kierrättää käytetyt tilat, ja on suhteellisen vähäpäästöinen verrattuna muuhun rakennusteollisuuteen.
  • Yhtiön pääoman tuotto on heikohko, joten vauhdikkaampi kasvu ei ole mahdollista tulorahoituksella — nopea kasvu ja laajeneminen vaatisi osakeantia. Yhtiössä on vaikea nähdä tästä syystä moninkertaistumista. Näemme enemmänkin hinnoittelukertoimissa nousua, kun yhtiöön tutustutaan paremmin. Tästä syystä olemme luultavasti 120 SEK hintaan jo myyntikannalla, jos saamme 50 % tuoton osakkeesta.
3 tykkäystä