ADDvise Group AB - Kasvualusta naapurissa

Mieheni on tässä jo hetken höpötellyt salkkunsa kummallisesta yrityksestä, joka vain tuntuu sinkoavan raketti nousua. Hiukan rennolla otteella hän on sitä sinne ostanut ja nyt kysynkin, mitä mieltä parviäly on tästä.

Vaikuttaa ihanan kalliilta.

Kummallekaan meistä terveydenhuollon ala ei ole erityisen tuttu, mikäli ei lasketa omaa nuoruuden kokeilua sairaanhoidon opiskeluiden parissa. Olisi siis hienoa kuulla, onko näistä tytäryhtiöistä mikään tuttu alan ammattilaisille ja millainen asema niillä on kilpailukentässä.

Tässä kaiveluni tuloksia:

Addvise Group AB on 1989 perustettu ja se on listautunut 1998 Tukholman Nasdaq First North pörssiin. 2010 yhtiö vaihtoi strategiaansa ja päätti alkaa laajenemaan ja kasvattamaan omistaja-arvoa päämäärätietoisesti yrityskauppojen avulla orgaanisen kasvun lisäksi. Tarkoituksena on laajentaa tuoteportfoliota ja laajentua myös maantieteellisesti.

Otteita Q2 23.7.2021 julkaistusta raportista:

Maantieteellisesti liikevaihdosta liki puolet syntyy vielä Ruotsissa:

Q2 raportissa yritys kertoi parantuneista katteista. Inflaatio ei ilmeisesti aiheuttanut turhia paineita

Itseä kiinnostaa aina eniten tulevaisuus. COVID pandemia on saanut kiireettömiä hoitoja tarjoavien yritysten liikevaihdon heikentymisestä. Q2 raportissa

23.9.2021 yritys nosti pitkäntähtäimen EBITDAn 15% —> 20%

Kasvutavoiteet nousivat 20% —> 25%

Tämä on varmasti saanut sijoittajat pukemaan ostohousut jalkaan.

Labra

Tytäryhtiöiden kotisivuja:

Asiakkaita sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Hettich Lavinstrument

  • Toimittaa erilaisia laboratorio välineitä, joiden ainutlaatuisuutta en osaa arvioida pitkäaikaisille asiakkailleen

MRC Modular Room Construction Puhtaantilanhuoneet:

  • Yritys suunnittelee, rakentaa ja toimittaa erilaisia rakenteita tiloihin, jotka vaativat korkeaa hygieniaa
  • kaupat heinäkuussa 2021

Tillquist

  • 125 vuotta vanha mittalaitteiden valmistaja
  • Energy, Power Automation, Machine Builders, Process Automation, Photonics and the Electronics Industry.

Kebolabrum

  • 40 vuoden kokemus
  • suunnittelevat ja toimittavat laboratorioita laitteineen ”avaimet käteen”-meiningillä ja luoaavat olla kaverina jatkossakin.

Healthcare

Tytäryhtiöiden kotisivuja:

AB Germa

  • erilaisia tyhjiöpatjoja ja tyynyjä

IM-Medico

  • lääketieteellisiä laitteita pääasiassa Ruotsissa, mutta myös kansainvälisesti
  • Lääketieteellisten laukkujen suunnittelu yhdessä englantilaisen yrityksen kanssa
  • Yrityksellä ei ollut englannin kielisiä sivuja.

Sonesta

  • urologin ja gynekologin tuoleja

kuva

STI-kirurgisia pöytiä

  • c-arm table
  • Streamline, Economax ja Max

Sonar Oy

  • Sijaitsee Espoossa
  • Kuvantamislaitteita terveydenhuoltoon: ultraääni-, röntgen- ja dopplerlaitteet
  • Teollisuuden mittalaitteita mm. Endoskopia, digitalinen radiografia, kovuusmittarit, paksuusmittarit, pyörrevirta- ja magnetointilaitteet
  • Teollisuuden ja terveydenhuollon isotoopimittarit
  • Huolto
  • Ilmeisesti laitteet eivät ole Sonarin. Esimerkiksi kuvantamislaitteet ovat Samsungin.

Merit Cables

  • kaapeli kauppaa vuodesta 1983
  • Yritys sijaitsee Kaliforniassa

MediSuite

  • Amerikkalainen verkkokauppa miesten terveyteen erikoistuneita lääkkeitä mm. potenssioireisiin
  • ostoaikeista ilmoitettu 05/21 ja kaupoista sovittu 08/21

GraMedica

  • Erikoistunut jalkojen ja nilkan leikkauksiin tarkoitettujen ortopedisten implanttien ja stenttien kehittämiseen.
  • Viimeisin yritysostos, jonka aikeista ilmoitettiin maaliskuussa ja päästiin sopuun 15.9.

Aika kattava pakettihan tästä löytyy erilaisia terveydenalan yrityksiä yrityksen sisältä. Väkisinkin tulee Boreo mieleen näistä innokkaista yritysostoista ja kurssinoususta. Positiivista on maantieteellinen laajentuminen.

21 tykkäystä

Näköjään Rediltä ilmainen analyysi jaossa 13.9.2021 päivitettynä: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/rdey-cms-prod/app/uploads/2021/09/addvise_ny_update_2021-09-13.pdf

Näemmä tuon jälkeen tavoitehintoja päivitetty ylöspäin vielä.

4 tykkäystä

Tänään jatkuu taas Addvise Groupin komea kurssinousu. Ei taida Evergrandet ja pörssin syysmasennukset paljoa kiinnostaa, kun kurssi on pyörinyt +25% molemmin puolin.

Mitään erikoista uutista en löytänyt tälle päivälle. Mahtaneeko yhtiön ohjeistuksen muuttaminen 23.9. Yhä vaikuttaa? Yhtiö odottaa vuodelle 2022 miljardin SEKn liikevaihtoa ja on ilmoittanut pystyvänsä PARANTAMAAN katettaan. Hintojen noustessa varsin mukava uutinen. Hiukan ehkä varomatonkin, kun kyseessä on yritys, jonka asiakkailla on tapana kilpailuttaa hankintansa julkisesti.

ADDvise Group AB raises its long-term EBITDA financial target from 15% to 20%. ADDvise also raises its long-term revenue growth target from 20% to 25%. Other long-term financial goals remain unchanged.

For the financial year 2022, on a pro forma basis rolling 12 months, ADDvise expects to reach revenue of SEK 1 billion with an EBITDA result of at least SEK 150 million before acquisition costs.

Redeyen 14.9 analyysin Bull case oli seuraavanlainen.

Eivätpä juuri tuosta huolimatta nostaneet tavoitehintaa mahdottomasti

No… Nyt se huitelee jo komeasti 17SEK:n yläpuolella. Menikö juna jo vai odotammeko vastaisuudessakin yhtä komeaa rakettinousua? Tässä on varmasti odotuksia tulevaisuuden suhteen. Ruotsalaiset ovat kyllä ”ränta på ränta” -kansaa.

Fundamenttejahan tuo analyysi arvosteli, mutta ennustikin niiden parantuvan hänen mielestään. Aika näyttää.

Toinen asia, mikä pisti itsellä silmään analyysista oli tämä.

Yhtiö on siis saanut ensimmäisen institutionaalisen sijoittajansa, joka Redeyen analyysin mukaan on osoitus hyvästä laadusta. Varmasti osin totta. Mukava olisi myös saada osaava pitbull hallitukseen kultaistennoutajien rinnalle institutionaalisten sijoittajien myötä.

Yhtiö onkin varsin vahvasti ollut yksityishenkilöiden omistama ja jonkun näistä suurimmista osakkeen omistajista huomasin tulleen mukaan yrityskauppojen kautta.

Voihan se olla, että yhden institutionaalisen tullessa mukaan, odotetaan muidenkin saapuvan. Saapuvatko jo?

5 tykkäystä

Lupa shortata

Ei kauheasti ole herännyt keskustelua, mutta jatkanpa Addvisen uutisten kirjoittelua, kun tuli aloitettua.

Addvisen osake on jaettu A- ja B-sarjaan.

A-sarjan osake on ollut kohtalaisen hurjassa nosteessa. Tänään aamulla A-sarjan osake oli peräti +46% nousussa, B-sarjan ollessa miinuksella.

YTD:lla on hurja ero myös:

A-osakkeen YTD tänään päivällä

B-osakkeen YTD tänään päivällä

Tänään yhtiö julkaisi tämän tiedotteen:

Tiedotteessa yritys totesi, ettei se osaa yksiselitteisesti selittää A- ja B-osakesarjojen isoa eroa. Yhdella A-osakkeella saat yhden äänen, B-osake on 1/10 tästä.
Käytännössä -64% lasku 3h ka A-osake päätyi tänään -35% miinukselle.

Noo… Yhä A-osake on plussalla siitä, mitä se oli viime viikolla, kun aloin osakkeesta kirjoittelemaan. Tänään siis 15.85SEK ja viime viikolla 14.3SEK. Parhaimmillaan käytiin jossain 35SEKin tietämillä. :joy: Mutta tämä toiminee varoittavana esimerkkinä, miten voimakkaiden kurssinousujen kanssa voi käydä.

Ensimmäisenä tulee mieleen, oliko tämä taas jonkun bumtsibum osake. :notes:

Ainahan toki voi olla, että jokin instanssi toivoo saavansa suuremman äänivallan ostamalla juuri A-osaketta. Niin tai näin… Jännitäväksihän tämä kävi.

Pitääkin yrittää muistaa kurkkia, mitä osakkeelle jatkossa kuuluu ja onko suurimpien omistajien joukossa tapahtunut yllättäviäkin muutoksia.

7 tykkäystä

Addvise group ensiviikolla osari. Q1 rasitti koronasta aiheutuneet poissaolot nyt pitäisi olla ohi. Lisäksi Q2 tuloksessa näkyy uudet ostokset täysimääräisenä. Näiden EBITA marginaali ollut parempi kuin addvise. Tulee mielenkiintoinen osari. Tosin nykyisessä tilanteessa hyväkään osari ei välttämättä riitä.

1 tykkäys

Addvise groupilta ennätyksellinen Q2 osari. Liikevaihto kasvoi 97.1% ja EBITA 105%. Kasvu uusista ostoksista. Rullaava 12 kuukauden Proforma EPS 0.43 SEK ja kurssi 6,70 SEK. Tänään nousua 8.06%.

Vaikuttaa hyvältä varsinkin kun tilaukset kasvoivat 112.5% päätyen 260.9 MSEK.

4 tykkäystä

Huikeaa menoa!

Tämä kyllä melkoisessa alennuksessa viimeaikaisen dyykkauksen jälkeen

2 tykkäystä

Tämä on kyllä mielenkiintoinen yhtiö. Suurin osa kasvusta on Pohjois-Amerikassa. Lääketeknologialle on periaatteessa aina kysyntää. Myös yksittäisten firmojen myynti voi luoda tuloskasvua.

Osaako joku selvittää paljonko tällä yhtiöllä on kokonaisvelkaa? Nettovelaksi he sanovat -500 milj . En saanut selville lisättiinkö siihen velka tuoreimmasta yritysostosta.

Johdolla on suuri määrä osakkeita yhtiössä. Yhtiön A/B-kurssit ovat kyllä epäselviä, luin että B-osakkeella olisi 1/10 äänioikeus.

Ilmoitettujen hankintojen clousaamisen jälkeen nettovelkaa SEK 1000,7M (Pro Forma). Ebitda-tuotto SEK 501M (Pro Forma).

Kassavirtaa tuottaa hyvin, joten itse uskon, että lainaa saadaan pienennettyä nopeasti.

Tällä hetkellä WACC > ROIC, joten tavallaan spekulatiivinen sijoitus… mutta kasvaa todella nopeasti ja kassavirta sekä EPS kasvavat myös nopeasti, joten mahdollisuus isoon tuottoon on mielestäni kohtuullisen hyvä.

Redeyen Base Case skenaario 23SEK. Redeyen analyysissä heillä mielestäni liian pieni liikevaihtoennuste tälle vuodelle. Q4 on aiemmin ollut ylivoimaisesti paras kvartaali enkä näe syytä miksi ei olisi tänä vuonna. Uskon, että Redeyen ennusteet ylitetään heittämällä ja he tulevat omia arvioitaan nostamaan Q4:n jälkeen.

1 tykkäys

Jos katsoo sisäpiirin ostoja.
Ensimmäiset 7 sivua täynnä osakkeiden ostoja. Viimeisin rivi on kun toimari myi osakkeita 2 miljoonalla eurolla.
https://marknadssok.fi.se/Publiceringsklient/en-GB/Search/Search?SearchFunctionType=Insyn&Utgivare=ADDvise+Group&PersonILedandeStällningNamn=&Transaktionsdatum.From=&Transaktionsdatum.To=&Publiceringsdatum.From=&Publiceringsdatum.To=&button=search&Page=1

”Rikard Akhtarzand comments: “The divestment is solely made for private financial reasons, and I do not intend to sell additional shares and have therefore agreed to enter a lock-up agreement of 180 days on my remaining shares to emphasize this. The proceeds from the share sale will be used to finance costs related to a divorce. I have great faith in the future of ADDvise Group and I look forward to continuing to lead the company going forward.”

1 tykkäys