Osakesijoittaminen

Advenica AB - korkeimman tason tietoturvaa

Törmäsin tähän Ruotsalaiseen firmaan tutkiessani mistä saa tuotteita kovinta tietoturvaa vaativiin kohteisiin. Yrityksellä on tuotteita, joita ostavat viranomaiset ja valtiolliset toimijat ja joiden tietoturvallisuus on huippuluokkaa. En ole nähnyt vastaavia muilla alan yrityksillä ja firma vaikuttaa erittäin kiinnostavalta, mutta en onnistunut löytämään mitään sijoitusanalyysia sen taloudellisesta tilanteesta ja näkymistä. Joten näkemyksiä Advenicasta sijoituskohteena olisi mielenkiintoista kuulla, jos jollain on siitä tietoa.

Ainakin hallituksen puheenjohtaja oli myynyt kaikki osakkeensa viikon takaiseen piikkiin.
En kyllä tiedä mistä tuo kurssinousu johtui ja miksi siihen möi.

Morningstarin company fact sheetilta:

Kovaa vauhtia siis polttanut pääomia vain kohtalaisella vuosikasvulla (15-20%). Löytyykö käännettä tai ollaanko jonkun todella skaalautuvan kasvun kynnyksellä? En tutkinut bisnesmallia laisinkaan, mutta luvut ei äkkiseltään haiskahda kasvu- eikä kannattavuuspotentiaalilta. Mielenkiintoista toki, että gross margin on kova, mutta operating marginissa sitten hassataan kaikki korkojen kera.

http://lt.morningstar.com/gj8uge2g9k/stockprofile/default.aspx?SecurityToken=0P000148S7]3]1]E0EXG$XSTO_3110&externalidexchange=EX$$$$XSTO&LanguageId=en-GB&CurrencyId=BAS&ClearXrayPortfolioManagerApiInputData=true&xid=SE0006219473