Advent Technologies - Tulevaisuuden tehokkaita polttokennoja

@Rivero Hankala sanoa, mutta lähi-idässä tulee olemaan isot panostukset vihreään vetyyn muissakin projekteissa. Saas nähdä tuleeko
kauppaa ADN:lle siellä. Olen itse laskenut 0€ sen varaan.

Edit: Näyttää niin makealle tuo V-kulmassa oleva polttokenno tuossa Toyota uutisen taustalla. :smiling_face_with_three_hearts:

1 tykkäys
3 tykkäystä

Aikataulu tarkennusta:
“As a prerequisite for unlocking the State Aid funding for Green HiPo, the Hellenic Ministry of Development and Investment has commissioned a high-level review of the Green HiPo IPCEI project as previously ratified by the European Union. It is expected that this review will take approximately 6-8 weeks, during which time systems and processes will be assessed in order to ensure full transparency and accountability for the effective implementation of the Green HiPo IPCEI project.”

"Once the evaluation has been completed, the Hellenic Ministry of Development and Investment will invite Advent, as one of the two eligible companies under the IPCEI Hy2Tech framework in Greece, to confirm its final funding documents. Upon submission, Advent anticipates receiving up to 782.1 million euros in funding from the Greek State over a six-year period for its Green HiPo IPCEI project. "

3 tykkäystä

Kovasti ovat kaverit aktivoituneet tiedottamispuolella, uutta itseluottamusta vai pakokauhua? :rofl: Itse uskon ensimmäiseen eli HiPosta olisi saatu vaalean vihreää valoa ja hommat olisi menossa oikeaan suuntaan ja suutaan voi raottaa hieman reippaammin…eikö vaalitkin menneet lupauksia antavasti? Mutta jokainen päättää itse.

1 tykkäys

Uutta MOUta pukkaa. Ei huono juttu.

Sen lisäksi saatu noottia kun ollaan senttiosake korissa. Sieltä pitää päästä poies.
https://ir.advent.energy/financials/sec-filings/sec-filings-details/default.aspx?FilingId=16690770

4 tykkäystä

Kokeillaan osaanko linkittää ketjut toisiinsa.

Liikenteen voimalinjaratkaisut

Hyundain ensimmäinen ei Koreassa sijaitseva polttokennoja valmistava tehdas on valmistunut Kiinaan.

https://www.kedglobal.com/automobiles/newsView/ked202306010003

Kapasiteetti ei ole kuin 6500kpl/vuosi 100kw:n kennoja. Tämä on erittäin mielenkiintoinen juttu, sillä nykyinen kenno on 90kw:n mötkylä joten oletettavasti uudet voimalähteet ovat siirtymässä tuotantoon.

Liittyy tähän aiemmin julkaistuun tiedotteeseen:

Uusista voimalinjoista täällä:

Nyt seuraavaksi odotellaan näiden tehtaiden valmistumista:
https://www.hyundai.news/eu/articles/press-releases/hyundai-mobis-builds-hydrogen-fuel-cell-system-plants-in-korea.html

Pitäisi valmistua h2/23 ja tuotantokapasiteetin ollessa 100 000kpl per vuosi. Tämä on koko vetyliikenteen kannalta merkittävä juttu.

Mutta miksi Adventin sijoittajien kannattaa tilannetta seurata ainakin yhdellä silmällä? Kuten tiedetään, niin Hyundailla on ollut haasteita päästä teknisellä puolella omiin varsin kunnianhimoisiin tavoitteisiin. Ja nyt onkin mielenkiintoista seurata, onko Hyundain ja Adventin JDA siirtymässä kaupalliseen vaiheeseen. Hyundain polttokennobusineksessä alkaa kohta jo ihan isohkoa rahaa pyörimään, joten houkutus on suuri :smiling_face_with_three_hearts:

En usko, että noissa uusissa tehtaissa aletaan tekemään vanhaa kennoa, kun ei se ole enää ihan ajantasalla vs kilpailijat.

3 tykkäystä

https://ir.advent.energy/financials/sec-filings/sec-filings-details/default.aspx?FilingId=167

Liudentumista luvassa.

1 tykkäys

Ihan hyvä artikkeli (kooklekäännös) Adventin Green Hipo projektin etenemisestä. Maa-alue on nyt varattu ja nimi Kozen kannattaa laittaa muistiin. Kreikkalaisten päättävien elimien projektin arviointi kestää 6-8 viikkoa, ja jos se menee puikkoihin niin pitäisin EU:n tukirahoitusta varmana. Yksi positiivinen asia tästä EU:n tuesta on se, että yhtiö joutuu olemaan läpinäkyvä ja joutuu suorittamaan kirjanpidon laadukkaasti. Vähentää sumuisuutta raha-asioiden ympärillä, mikä on aina sijoittamisessa positiivinen asia. Onhan se huomattu, että kasvuyritykset on saatananmoisia suhmuroijia.

Lukenisen arvoinen juttu joka selventää kokonaiskuvaa. Lisätietoja odotettavissa parin kuukauden päästä.

2 tykkäystä

Advent mainittu, torille!

”we had the privilege of hearing from Dr. Sunita Satyapal, Director of the U.S. DOE’s Hydrogen and Fuel Cell Technologies Office. In her plenary session on Monday, Dr. Satyapal summarized DOE progress for #hydrogen and #fuelcells and highlighted the Advent-DOE L’Innovator joint development program.”

2 tykkäystä

Lehtileikkeitä tältä päivältä:
”Vanhoja juttuja”, mutta lehtijutut päivätty tälle päivälle paikallisiin lehtiin, joten PR:llä kova kovaa vasten, eikä peräännytä :+1:

” Advent osti tontin Kozanista vetyinvestoinnin jatkamiseksi”

https://xronos--kozanis-gr.translate.goog/vrethike-akinito-stin-kozani-apo-tin-advent-prochora-to-schedio-gia-tin-technologia-ydrogonoy-green-hipo/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

” Advent on aloittanut ammattilaisten – tutkijoiden, insinöörien ja johtajien – tunnistamisen ja palkkaamisen Kozanin tiloihin”

https://xronos--kozanis-gr.translate.goog/i-advent-xekinise-ti-diadikasia-entopismoy-kai-proslipsis-epaggelmation-epistimonon-michanikon-kai-dieythyntikon-stelechon-gia-tis-egkatastaseis-stin-kozani/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

Tämä useammassa julkaisussa:
” Advent Technologies: Agreement with German giant BASF for hydrogen cells

The agreement stipulates that the new type of HT-PEM fuel cells will be manufactured in the factory planned by Advent in Kozani”

2 tykkäystä

Optimistinen voisi ajatella että syystä pääsee esiiintymään?

Hydrogen & Green Gases -foorumin 23. kesäkuuta

Ja otsikoiltaan lupaava agenda. Tännehän sopisi pieni HiPo julkistus/sinetöinti? Koko ohjelma alla

https://www-hydrogenforum-gr.translate.goog/forum-program/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

2 tykkäystä

https://event.webcasts.com/viewer/faq.jsp?mType=a&closebtn=no&useHtml5Slide=true&ishtml5player=true

2023 annual meeting of our stockholders on June 13, 2023, at 9:00 a.m. Eastern Time

1 tykkäys

Tämä siis huomenna.

3 tykkäystä

Lienee auttaa myös Green HiPoa…

Pääministerin konservatiivi­puolue saamassa yli puolet parlamentti­paikoista

2 tykkäystä

Hyundain polttokennoja sähköisten lentokoneiden valmistajan testissä. Tällä saralla HT-PEM teknologia saattaisi olla kova juttu. Pitää seurata tätä projektia ja sen edistymistä tarkemmin.

1 tykkäys

Nettisivut avattu nimphea hankkeelle eli yo. aiheeseen liittyen kehitetään ilmailuun optimoitua MEAa

2 tykkäystä
4 tykkäystä

Adventin ukko Hannoverin vetymessuilla kuukausi sitten(?). Ihan hyvä haastis.

1 tykkäys
1 tykkäys

Näitäköhän siellä tehdään? R&D valmis?

2 tykkäystä