Osakesijoittaminen

AirBnB:n listautuminen

Hei viisaat foorumilaiset,

AirBnB listautuu käsittääkseni joulukuussa. Onko kukaan ehtinyt perehtyä tähän tai oletteko löytäneet analyysiä yhtiöstä?

Täältä yritin tilata esitteen https://www.airbnb-invest.com, mutta en sitä saanut.

Oon niin kova Airbnb-fani että osakkeita on varmaan ostettava lähes hinnalla millä hyvänsä :sweat_smile: Yli kymmenessä maassa oon Airbnb:n kämpissä majoittunut ja aina vaan innostun yhtiöstä entistä enemmän :blush:

16 tykkäystä

Wau!

En tiennytkään että Airbnb on listautumassa, sama homma on tullut paljon kulutettua palvelua reissuilla vuosien varrella.
Vois jopa sanoa että fanitan myös :smiley:

Mietin vaan että nyt kun korona kurittanut bisneksen niin millainenkohan arvostus annille asettuu? Nythän vois tietysti olla hyvä sauma päästä vähän halvemmalla kiinni, kulurakennehan on sellainen että aika hyvin Airbnb pystynyt nollaamaan kustannukset kun ei kuitenkaan omista kiinteistöjä…

Todella mielenkiintonen, ehkäpä täällä joku enemmän perehtynyt antiin mielellään otetaan tieto vastaan :champagne:

1 tykkäys

Moikka moi kaimalle!

Erittäin kiinnostava listautumistieto, harkitsen vahvasti sijoittamista tähän. Saatan kyllä ostella vasta alkuvuodesta, kun on ensin hetki katseltu miten kurssi ja vaihto lähtevät kehittymään.

Käytin Siemens Energyyn samaa taktiikkaa ja ainakin vielä oon ihan tyytyväinen siihen. Tarkoituksena holdata pitkään ja uskoisin että Airbnb menisi samaan holdattavien kategoriaan salkussa. Ei ehkä aivan Siemensin tasoisiin vuosikymmenten holdiin, mutta vuosiksi luultavasti kuitenkin

3 tykkäystä

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-27/airbnb-chooses-nasdaq-as-venue-for-its-ipo-later-this-year

Antaa vähän osviittaa arvostuksesta :smiley:

5 tykkäystä

Oi voi, ota tuosta nyt sitten selvää kannattaako ostaa vai ei :sweat_smile: kumpa kaikista ipoista saisi Inderesiltä analyysin…

2 tykkäystä

Liikevaihto oli n 4.6miljardia 2019, tänä vuonna tuosta lasketaan koronan vuoksi. Listautuminen valuaatiolla 22mrd niin P/S luokkaa 5 2019 luvulla. Toiminta ei ole voitollista. Kasvu on kyllä ollut vahvaa 2019 asti.

Itse miettisin että uskooko kovaan matkustusbuumiin tulevina vuosina. Tässä jokaisen arvaus lienee yhtä hyvä.

Ja millaiseen kannattavuuteen päästään ja milloin, sitä on vaikea arvioida tuntematta tarkemmin.

Airbnb on kyllä dominantti toimija, itsekin käyttänyt kymmeniä kertoja niin diggaan kovasti yrityksestä.

7 tykkäystä

Kiinnostaa minuakin, mutta epäilyttää aina näissä listautumisissa että mikä on se taustalla oleva motivaatio tehdä näin.

Kävin äsken vilkaisemassa AirBnB:n sivuja ja sieltä ei mitään tietoa listautumisesta ole, ei edes uutista asiasta. Pelkästään tämä herättää minussa epäluuloja.

2 tykkäystä

Heräsi kyllä heti kiinnostus kun alkusyksystä luin asiasta. Oma veikkaus on että matkustusala lähtee vauhdilla rullaamaan heti kun rajoitukset poistuvat jossain vaiheessa. Kaikilla on kuitenkin peruttuja ja siirrettyjä reissuja jotka pitää päästä tekemään heti kun mahdollista. :slight_smile:

Airbnb on loistava konsepti ja pitää tarkkailla josko tässä alussa olisi mahdollista päästä kyytiin edullisesti.

3 tykkäystä

Mitenköhän iso osa airbnb vuokrakämpistä menee työmatkalaisille? Mulla on sellainen kutina, että työmatkustaminen tulee tämän Koronan takia vähenemään pysyvästi. En tiedä onko tällä tähän tapaukseen mitään merkitystä.

1 tykkäys

Booking.com markkina-arvo on tällä hetkellä noin 80 miljardia.
Airbnb:llä vahvempi brändi ja ihmettelen jos airbnb:tä saa alle 40 miljardin markkina-arvolla.

1 tykkäys

Mistähän kautta airbnb:tä saa ostettua? Kesästä asti ollut kutina persuksissa että pakko ostaa salkkuun.

1 tykkäys

Siinä AirBnB:n S-1 formi eli “listautumisesite”.

1 tykkäys

Samaa itsekin mietin että mistä voi ostaa, vai onko niin että näihin pohjoisamerikan IPO:hin voi osallistua ainoastaan jenkkivälittäjien kautta? Tietääkö joku? Itsellä ei ole aiempaa kokemusta näistä.

Jenkki-ipot menee niin että järjestäjäpankit tarjoaa osakkeet a) kavereille / parhaille asiakkaille b) kaverien kavereille c) koirankusettajallekin. Me muut ostamme sitten +120% noususta ensimmäisenä pörssipäivänä.

8 tykkäystä

Tässä pieni tiivistys listautumisesitteestä.

2 tykkäystä

Rupesi itseäkin kiinnostamaan. Uskon että tulevaisuudessa hotellien suosio laskee matkailussa verrattuna perinteiseen ja Airbnbllä on vakaa asema jo valmiiksi. Täytynee ruveta ottamaan selvää

“We intend to retain any future earnings and do not anticipate declaring or paying any cash dividends in the foreseeable future”

Ei ainakaan osinkosalkkuun :wink:

OST:lle siis, ei tartte murehtia lähdeveroista.

Eikö tähän IPOon siis mitenkään voi osallistua? Kuin vasta ostaa sit osakkeita?

1 tykkäys

Itse ihan oman ystäväpiirin puheiden perusteella uskon matkustelun olevan todella, todella suosittua heti kun siihen tulee mahdollisuus. Sama ajatus myös itsellä; heti kun mahdollista, tekisi mieli kiertää puoli maapalloa.