Aktivistisijoittajayhteisön teot

Ajattelin perustaa ketjun, johon yhteisön jäsenet voivat tuoda omia keinoja ja tapausesimerkkejä siitä, millä keinoin ovat pystyneet vaikuttamaan omistamiensa yhtiön johdon toimintaan.

Innostuin aiheesta @Mustathmir ansiokkaasta ja ponnekkaasta haastosta nokian johdolle liittyen yhtiön nettokassan tavoitetasoon. Ajattelin, että ehkä muillakin on takataskussa hyviä keinoja, jotka voitaisiin saada valjastettua yhteisön laajempaankin käyttöön.

En löytänyt toista ketjua aiheesta ainakaan nopealla vilkaisulla.

5 tykkäystä

Tervehdys, laitetaan taustaksi se, että mielestäni Nokia Lundmarkin johdolla on liiketoiminnallisesti tehnyt lähes kaiken oikein, mutta kurssinousu on käytännössä jäänyt uupumaan yli 2,5 vuoden toimarikaudella. Tarvittiin mielestäni uusi pääomamarkkinapäivä luomaan uskoa ja osoittamaan konkreettisesti, mitkä ovat Nokian kasvutavoitteet. Tämä strategian edistymiskatsaus saatiin q4 osavuosikatsauksen jälkeen, mikä oli hyvä asia.

Kuitenkaan mielestäni Nokia ei ollut vielä kääntänyt kaikkia kiviä, jotta osakekurssille luotaisiin edellytyksiä nousta ja jotta osakkeenomistajat tuntisivat, että Nokian omistaminen kannattaa. Siksi tein helmikuun alussa Nokialle kolme aloitetta (nettokassalle tavoitetaso, osingolle vähimmäistavoite ja omien osakkeiden ostot osaksi jokavuotista voittovarojen käyttöä) joista nettokassatavoite toteutui siten että se jatkossa on 10-15% Nokian myynnistä kun nettokassa tällä hetkellä on 19%, mikä nykytasolla merkitsisi 1-2,25 miljardin jakovaraa. Kaksi muuta aloitetta saanevat nekin ainakin huomiota osakseen koska Nokia lupasi esittää ne yhtiökokoukselle osakkeenomistajan kysymyksinä Nokialle (itse en pääse paikalle sillä en asu Suomessa).

Tiedoksi vielä aloitteet ja saamani vastaus:

7 tykkäystä

Kiitos taustoituksesta ja linkityksestä itse kirjoitukseen liittyen. Ja pahoittelut name droppaamisesta pyytämättä ja yllättäen.

Haluan myöntää vielä oman vajavaisuuteni. Jostakin syystä en itse kokenut kuvaamasi vaikutuskeinojen olevan juurikaan piensijoittajan ulottuvilla.

Kertomuksesi herätti kuitenkin ajattelemaan asiaa toisin. Kuka tahansa pystyy ainakin yrittämään vaikuttamista vaatimalla vastauksia yhtiökokouksessa. Muille tämä oli varmasti itsestään selvää mutta itsellä herääminen vaati konkreettisen esimerkin.

Vaikuttaminen kysymysten kautta suoraan johdolle on selvästikin mahdollista kunhan oman kantansa osaa argumentoida vahvasti ja kysymykset asettaa terävästi.

Aloin heräämiseni jälkeen ounastelemaan, että varmaan on muitakin vaikuttamiskeinoja olemassa, joita ei kaltaiseni aloittelija ymmärrä. Ja on varmasti muitakin, jotka eivät mahdollisuuteen ole vielä heränneet. Siispä miksenpä kysyisi lisää esimerkkejä foorumilta. Paras tapa oppia on kysyä itseä viisaammilta. :blush:

5 tykkäystä