Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Tossa oli ainakin yksi pätevä ketju aiheesta: https://twitter.com/ProfYangZhang/status/1583788208894414849?t=Da7HPry72YvYjBKQa_xluw&s=19

5 tykkäystä

Ujosti positiivisempaa kommenttia Xi:n uudesta kakkosmiehestä:

Ukko oli siis mukana perustamassa STAR Markettia, toivottamassa Teslaa tervetulleeksi Shanghaihin jne. Toki herra hyppää ja tekee temppuja juuri niin kuin Xi haluaa, mutta suhteitaan ja taustaltaan kyseessä on hyvinkin moderni mies, erityisesti CCP:n kärkikaartin jäseneksi.

Asian Times haluaa vähän jopa nöyryyttää länkkärimedioita:

Li is a tech-savvy supporter of high-tech entrepreneurship who believes that China’s future lies in the digital economy. Xi, the Western press insisted with near unanimity, had reverted to Maoism.

Li’s appointment should be a wake-up call. The ubiquitous ideological blinders and preconceptions in the foreign policy establishment are the cause of a chronic misreading of China, leading to concomitant political reactions with dangerous implications and consequences.

Edit: @Verneri_Pulkkinen Pakko mainita, että repesin ääneen kun katsoin äsken uusimman vartin :joy: Ei, ainakaan Li ei vaikuta olevan todellisuudesta palatsiinsa eristäytynyt semiseniili pömpöösimies :smile:

7 tykkäystä

Kiitos :smiley: ahahah meinasin tuolla tuota johtokaartia yleisesti ja erityisesti Xi:tä… :smiley: Tuo uusi kokoonpano koostuu täysin hänelle lojaaleista johtajista.

Tässä kans hyvä thread aiheesta

Ehkä vielä enemmän mietityttää, mitä käy kun tuo eliitti ja etenkin Xi vanhenee. Mitä enemmän valta lujittuu ja henkilöityy yhteen ihmiseen, sitä vaikeampi on reformoida ja joskus myöhemmin jakaa valtaa uudelleen…

8 tykkäystä

Äh, pitäisi puhua koko nimillä niin syntyisi vähemmän väärinkäsityksiä. Johtokaartista minäkin puhuin, Li Qiangista, tulevasta premierestä. Muuhun johtoon en ole vielä ehtinyt perehtyä. Vaikka Qiang onkin täysin uskollinen XI:lle, vaikuttaa hän kuitenkin olevan kohtuullisen myönteinen hahmo (Kiinan) businessmaailmalle.

Yleisellä tasolla olet täysin oikeassa, tiukat valtaklikit eivät oikein ole kapitalistisen markkinan eduksi saati mieleen.

4 tykkäystä

Kyllä on possat tallessa, kiitos kysymästä. En todellakaan myy näitä - jos halvasta tulee vielä halvempi niin tulkoon mutta silkkaa hulluuttahan tämä maailmanmeno on. Kiinalaiset osakkeet ovat keskimäärin ihan naurettavan halpoja mutta mikään niistä ei liiku minkään fundamenttien perusteella nyt eikä oikeastaan pitkään aikaan. Tässä voi olla ehkä vuosisadan paras ostopaikka mutta eihän ne tuotot varmoja ole koska ihan täysin sekaisin tämä maailma on. Pakko kuitenkin olla mukana - sen verran ahne pitää yhä olla. Toki en suosittele tähän mitään suurta osuutta salkusta.

Esim Tencentin pääomistamat Huya ja Doyu treidaavat ~30% likvidointiarvosta. Ja tämä bisnekset eivät polta rahaa. Esim. QFIN laski eilen alle kymppiin osakkeelta; osinkotuotto 7.5% vaikka osinkoa maksetaan vain ~15% tuloksesta. Siitä voi päätellä P/E:tä : )

Kiinalaisten osuus salkustani on yhä sama ~5% - vaikka ovat romahtaneet niin samaten on romahtaneet kaikki muutkin kasvuosakkeet. Sinänsä suoritus ei juuri eroa edes kotipörssimme first northista. Kaikki romahtaneet. Mutta kyllä pitää uskoa siihen että kasvuosakkeiden aika palaa taas.

Aion tankata kiinalaisia nyt pitkästä aikaa hieman lisää ja käytännössä toivoa parasta - ei tässä oikein voi perustella tätä muutenkaan enää kuin toivolla - sillähän ei ole mitään merkitystä mitä yritykset raportoivat tai tekevät.

Onkohan oikeasti niin että otamme globalisaatiossa vuosikymmeniä takapakkia ja alamme joka asiassa miettiä ensin että voidaanko tehdä bisnestä erilaisten ihmisten ja kulttuurien kanssa ? ennen dollarit ratkaisi ja voitiin tehdä bisnestä. Tykkäsin tästä ajattelusta.

28 tykkäystä

Tällaiset ajatukset ovat huolestuttavia maailmantaloudelle. Ollaanko me Euroopassa siis päätetty että meidän totuus on ainoa oikea ja tahdomme kylmentää välit Kiinaan? Kiina ei ole tätä pyytänyt vaan olemme itse kehittäneet päässämme ongelman. Eli koska Putin sikailee niin täytyyhän ny vähintäänkin keksiä toinenkin vihollinen koska meillä on siihen varaa - vai onko? Kyllä Euroopan tulevaisuus näyttää todella kurjalta. Ukrainan sota on lähtölaukaus lännen pitkälle kamppailulle Venäjän ja Kiinan autoritarismia vastaan – Suomella on uudessa kylmässä sodassa tärkeä rooli - Uusi maailmanjärjestys - Turun Sanomat

4 tykkäystä

“Meidän totuus ainoa oikea”… noh Kiina on kyllä näyttänyt oikean luonteensa viime aikoina:

  1. Uiguurien kansanmurha
  2. Hong Kongin itsenäisen aseman täydellinen tuhoaminen
  3. Taiwania koskeva retoriikka

Hyvä että tähän diktatuuriin otetaan pesäeroa ja tuotantoa aletaan siirtää Vietnamiin ja Intiaan. Täysin välttämätön siirto koko läntiselle yhteisölle vähentää asteittain Kiina-riippuvuutta.

34 tykkäystä

Läntisten demonratioiden mielestä maailma olisi paljon parempi paikka, jos Kiina ymmärtäisi pysyä alikehittyneenä halvan ja kouluttamattoman työvoiman sekä tuotantolaitosten lähteenä. Olen jo pitkään ihmetellyt sitä, miten luontevasti tämä viholliskortti vedetään esiin, kun joku entinen nykykäsityksen mukaan palttiarallaa sorrettu kansakunta saa punnerrettua itsensä ojasta ylös, tai edes vaikuttaa yrittävän sitä.

Mitenkähän media laittaisi suunsa, jos Kiina tekisi avoimesti sitä, mitä esim. U.S. puuhaa, ja toteaisi, että “emme myy teille enää tuotetta X, ja itseasiassa rankaisemme kaikkia niitä jotka myyvät, sillä yritämme kaikin keinoin estää sen, että kykenisitte kehittymään samalle tasolle meidän kanssamme”. Johan tuota pidettäisiin sodan julistuksena, mutta kun teräskantainen saapas onkin länsimaisen demokratian jalassa, on tämän tyyppinen kiusanteko yhtäkkiä hienoa ja positiivista, suorastaan välttämätöntä, toimintaa.

Jokainen ajakoon omaa etuaan, se kuuluu niin kansakuntien kuin yritystenkin väliseen kilpailuun, mutta tämä itse itsensä pyhimykseksi nimittäminen tuoksahtaa vähän härskiintyneeltä…

7 tykkäystä

Ei kai tässä ole sinällään mitään tekemistä diktatuurin kanssa, mutta pakotteet tulevat vasta nyt. Kiinahan on ollut diktatuuri aina, mutta rassaavia tekijöitä on, että mitä siellä tehdään. Toki diktatuureissa tiettyjen asioiden tekeminen on helpompaa tai yleisempää. Eli Kiinan kohdalla ongelmaksi nähdään valtiollinen teollisuusvakoilu ja muu tiedustelu, puheet hyökätä itsenäiseen naapurimaahan ja Hong Kongin systeemin tuhoaminen. Sekä voitaisiin nähdä myös uiguurien kansanmurha ja muut raakuudet, mutta valitettavasti musta tuntuu, että se ei erityisen paljoa kiinnosta länsimaita, mutta onhan tuokin yksi tekijä. Jos taas uskotaan, että ongelmana on kehitys, niin ei Singapore ole ongelma, vaikka se on käytännössä diktatuuri ja kehityksessä Kiinaa edellä. Singapore ei tosin uhkaile naapureitaan eikä harrasta samanlaista vakoilua.

Onhan maailmassa diktatuureja, jotka eivät joko uhkaa naapurimaita sodalla ja yleisemminkin toimivat pelisääntöjen mukaisesti. Ei niitä erityisemmin nähdä länsimaisesta perspektiivistä ongelmana. Kuten yllä todettiin, niin puolet maista taitaa olla diktatuureja eikä tarvitse mennä paljoa ajassa taakse päin, kun suurin osa Euroopastakin oli diktatuureja. Jos mennään vielä vähän pidemmälle, niin muita ei ollutkaan. Mutta alkaa mennä ohi aiheesta.

Ottamatta kantaa asioiden moraaliseen oikeutukseen, niin ehkä täällä kannattaa keskittyä enemmän siihen, että miten asiat vaikuttavat talouteen. Yleisesti sijoittajalle taitaa olla paras tilanne, jos talous pääsee toimimaan mahdollisimman vapaasti, eli yleisestihän tämä lyö kapuloita rattaisiin. Toisaalla enemmän ja jossain vielä enemmän, vaikka jotkut yksittäiset firmat tilanteesta varmasti hyötyvät. Voisiko tässä alkaa teollisuus siirtymään pois Kiinasta?

Edit: Laitetaan vielä tämäkin. Väitän, että nämä ovat syitä siihen, miksi Kiinasta ei tykätä, ei se, että kyseessä on diktatuuri: Dutch government probes China’s ‘police stations’ in Netherlands | News | Al Jazeera

4 tykkäystä

Taiwaniin?

Ko. saaren itsenäisyyden hinta on suurinpiirtein sama, kuin mitä maksaa mahdollistaa länsimaiden tarvitsema sirukehitys ja -tuotanto länsimaissa. Taiwan kiinnostaa akuutisti esim. USAa aina kun oma teollisuus tarvitsee komponentteja, tai sopii muuten poliittiseen agendaan. Ikävä kyllä.

United States “acknowledges that all Chinese on either side of the Taiwan Strait maintain there is but one China and that Taiwan is a part of China” and “does not challenge that position.”

2 tykkäystä

Jos tarkoitettiin Taiwania, niin virallisesti maan itsenäisyyden tunnustaa kai vaan kourallinen maita. Esimerkiksi Nauru, Vanuatu ja Vatikaani. Esimerkiksi Suomi ei virallisesti tunnusta Taiwanin itsenäisyyttä.

Today’s catalyst was yesterday’s news that the PBOC (People’s Bank of China) and SAFE (State Administration of Foreign Exchange) met to “Strengthen departmental cooperation to maintain the healthy development of the stock market, bond market and property market.” Sounds like they understand the challenges/risks facing China’s economy and are willing to tackle it. “…maintain a reasonable growth in the total amount of monetary and credit, increase support for key areas such as scientific and technological innovation…”. Sounds like a mix of fiscal and monetary support. Additionally, they stated “We will promote high-level two-way opening of the financial market and support the continued prosperity and development of the Hong Kong international financial center.” This totally flies in the face of the media narrative that China is closing for business following President Xi’s promotion of allies.

4 tykkäystä

Nousupäivää vaihteeksi. Amerikkalaiset auditoijat ovat saaneet hommansa pakettiin Hong Kongissa.
Alibaba +15%.
Tencent +10%.

16 tykkäystä

Auditin ohella… meet the CITA :stuck_out_tongue_closed_eyes:

5 tykkäystä

Toivotaan näin. Välillä tuntuu, että Xi:lle markkinatalous on vain yksi pikku ratas muiden isompien rattaiden joukossa, kun sinne 50v päähän on tavoitteet aseteltu. Siinä ei parin vuoden BABA:n yms. teknoyhtiöiden rommailut paljon paina.

7 tykkäystä

EPS 10% parempi kun odotukset ja LV aika lailla mitä odotettiin, eli puolisen pinnaa heikompi.

17 tykkäystä

Ja vähän syvempää sukellusta:

September Quarter 2022 Results presentation.pdf (1,8 Mt)

September Quarter 2022 Results press release.pdf (739,7 Kt)

Täällä linkki konffapuhelun audioon (webcast).

6 tykkäystä

So, in September, our teams of inspectors landed in Hong Kong to begin putting our agreement to the test. They have returned home. But their work is ongoing.

As you know well, onsite work is only one part of the inspections process. And complete access means complete access throughout every step of the process – no loopholes and no exceptions.

In December, the PCAOB will make determinations whether the PRC authorities have allowed us to inspect and investigate completely or whether they have continued to obstruct.

U.S. law demands complete access. The agreement we signed with our PRC counterparts guarantees complete access. And the PCAOB will accept nothing less than complete access when we make our determinations next month.

pcaob-chair-williams-delivers-remarks-at-international-institute-on-audit-regulation

5 tykkäystä
10 tykkäystä


BABA on päivätasolla melkoinen heiluri, joten seuranta itsellä pääosin weekly-tasolla.
Ollaan noustu jo niin pitkään, että seuraavan weekly vastuksen lähestyessä 104.85, alkaa todennäköisyys seuraavan lower high:n muodostumiselle olemaan korkea. Jokohan nyt alkaisi olemaan mahdollisuudet weekly trend changelle?

13 tykkäystä