Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Ajattelin perustaa Alibaballe oman ketjun kun sellaista ei täällä näkynyt olevan ja kuitenkin foorumilaisten salkusta näytti sitä löytyvän. Kuten otsikosta huomaatte olen kiinnostunut Alibabasta etenkin sen takia koska Alibaballa on varma orgaaninen kasvu tukena liikevaihdon kehityksessä. Mistä tämä orgaaninen kasvu siis tulee? Kiinassa Internetin penetraatio aste on 60% toisin kuin esim. USA:ssa se on 89%. Kiinan saavuttaessa saman asteen kuin USA:saa tai korkeamman on Kiinan internetissä toimivat yhtiöt saaneet rakenteellista kasvua alleen aika mukavasti. Myös mobiilimaksaminen jossa Alibaba on mukana Alipayn kautta on kiinassa kovassa nousussa. Tästä päätellen Alibaban kasvumahdollisuudet näyttävät aika hyviltä jo kotimaassa puhumattakaan ulkomaiden kasvumahdollisuuksista. Mitä itse olette mieltä kyseisestä yhtiöstä. Pistäkää omia mietteitä niin saadaan keskustelu käyntiin.

9 tykkäystä

Itse olen lukenut liikaa negatiivisia artikkeleita liittyen Alibaban monimutkaisiin yritysrakennelmiin ja kirjanpitoon että uskaltaisin sijoittaa.

Vanha artikkeli mutta näitä on paljon…

Voi olla että ei missään perää mutta itse en uskalla ottaa riskiä.

2 tykkäystä

Jenkkifoorumeita seuraa niin varmasti löytyy vaikka ja mitä

Olisin köyhä mies mikäli uskoisin kaikkea mitä netissä kirjoitetaan

3 tykkäystä

Näin vastapainoksi tuohon linkittämääsi juttuun…

2 tykkäystä

Olihan täällä Alibaba-ketju :slight_smile:
Loistava raportti Alibabalta, mikä löi kaikki ennusteet ja nykyhinnalla <20 PE-luvulla treidaava valtavan kasvun omaava yhtiö. Käytännössä 2-3 vuoden sisään nousee 100% arvossaan. Jos haluaa kunnolla mukaan Kiinan markkinoille, niin Alibaba on siihen oikotie.

Linkki raporttiin:
https://seekingalpha.com/pr/17778118-alibaba-group-announces-december-quarter-2019-results

Muutamia tunnuslukuja vrt edellinen vuosi:

  • liikevaihdon kasvu 38%
  • liikevoiton kasvu 48%
  • EBITDA kasvoi 37% ja EBITA 39%
  • nettotulos >30% liikevaihdosta ja kasvua 62%
    liikevaihdon osalta kasvoi:
  • China retail 36%
  • Cainiao logistiikkapalvelut 67%
  • Cloud kasvoi 62%
6 tykkäystä

Jopas täällä olikin hiljainen ketju! Onkohan palstalla yhtään enempää Alibaba-tietäjiä tai siihen sijoittaneita, kiinnostaisi kovin lukea kotimaisia pureskeltuja mielipiteitä yrityksestä, mutta muissakaan medioissa ei putiikkia näytä olevan noteerattu. Laadukas englanninkielinen materiaalikin tuntuu yllättävän hankalalta löytää, niitä en tosin ole paljoa harrastanutkaan.

Eritoten tietty kiinnostaisi kuulla perusteita ujolle P/E:lle, onko vain niin että yritystä ei arvoteta korkeammalle kiinalaisuuden takia, vai onko mainitut riskitekijät todella niin vakastavasti otettavia että Kiinan Amazonin arvostus on kohdallaan? Kaikilla Alibaban segmenteillä näyttäisi olevan pelkkää kasvua ja valtaisaa potentiaalia (omaan makuun etenkin pilviteknologioissa). Mikä siis on se juju, miksi tätä ei vielä nähtäisi seuraavana Amazonina?

Päädyin muuten etsiskelemään näkemyksiä ja kylmää faktaa Alibabasta, kun törmäsin seuraavan artikkelin videoon Youtubessa. Suosittelen vilkaisemaan, antaa pikaisen kuvan yrityksen laajuudesta.

2 tykkäystä

Jostain syystä itse uskon että 100v päästä Jack Ma on isompi juttu kiinalle kuin itse pyhimys puhemies Mao. Voi olla vähän liiotteltua, mutta sellainen tunne. :slight_smile:

Itsellä on tarkoitus sijoittaa puolet tähän sitten kuin talous suunta on selkeämpi.
Nimenomaan hyvin pitkällä tähtäimellä, uskon vahvasti hänen vision.

Riski on toki aina olemassa, viimeiset 15v sotaa kiinan sisällä, on selvinnyt kohtullisesti.
Siitä on helpompi lähteä kohti vielä isompaa.

Kiinalaisuudesta on kyllä aika iso vaikutus, ko on niin iso kulttuurieroja sen takia enemikseen negatiivistä.

3 tykkäystä

Tässä pari lainausta eri internet-lähteistä liittyen tämän hintaiseein hinnoitteluun ja riskeihin.

Itse liiketoimintaan liittyen Koronan aikana paikallisista kilpailijoista JD on pitänyt arvonsa paremmin, sillä JD:llä on toimitusketju omassa hallussa, toisin kuin Alibaballa.

Lisäksi tässä artikkelissa oli kolme pointtia a) Kasvusta merkittävä osa (ei kutienkaan enemmistö) tulee low-margin liiketoiminnasta, b) Paikallinen kilpailu on kovempaa mitä esim Amazonilla ja c) Tencent on tod.näk. lyömässä kiilaa myös pilvipuolelle

“Kiinariskejä”
Kiina vs US kauppasota / 5G-kina / Korona-syyttely luo varmasti epävarmuutta. Lisäksi Luckin coffeen viimeaikainen IPO, josta paljastui kuvitteellisia liikevaihtoja jälikäteen. Mm. tästä syystä SEC on varoittanut, että kiinalaisten yritysten lukuja on vaikea luotettavasti arvioida. Nämä muovat helposti tilanteen, että riskit katsotaan voittoja suuremmiksi.

Itsellä on Alibabaa omistuksessa ETF/Indeksien kautta, mutta ei suoraan salkussa.

Osaisiko joku viisaampi hahmotella mitä tämä tarkoittaa Alibaban ja muiden Kiinalaisten osakkeiden kohdalla?

1 tykkäys

Riski on niillä yrityksellä jotka eivät täyttää vaatimuksia.
On olemassa riski että he jotka itse tiedustavan että eivät tulee täyttämään, niin alkavat valmistautua pörssistä poistumista ja esim. listata hongkongin tai shanghai pörssiin.
Ennen pörssin poistumista heidän tulisin ostaa kaikki osakkeet takaisin, siksi yleensä yrittävät kaikillla keinoilla saada osakkeet hinta mahdollisimman matalaksi.
Siinä on se isoin riski tavalliselle sijoittajalle.

Alibaba ja monet muut kiinalaiset yritykset ovat jo kauan sitten listattu myös Hongkongin pörssissä.
Vähän niin kuin varavaihtoehtona tulevaisuuden varalle, mutta siihen vaatii vielä jatkuvia samalaisia noita uutisia. Täällähetkellä mielestäni ei ole mitään riskiä siihen. :slight_smile:

1 tykkäys

Jack Ma on kevennellyt omistustaan.

https://finance.yahoo.com/news/alibabas-jack-ma-sells-9-065303689.html?.tsrc=applewf

Jotain uusia virityksiä tulossa vaikohan ihan vain osana hänen siirtymistään vähän enemmän taka-alalle?

Alibaban toimitusjohtajalta tuli viime viikolla kirje osakkeenomistajille, joka sisälsi mm. pitkän aikavälin tavoitteita. Ei mitään pikkulukuja :smiley:

“Our longer-term goals are to serve 2 billion consumers globally, create 100 million jobs and provide the necessary infrastructure to support 10 million small businesses to become profitable on our platforms by 2036.”

https://www.alibabagroup.com/en/news/article?news=p200709a

5 tykkäystä

Y/Y

Revikka +34%
EBITDA +30%
Nostona vielä Cloud +59%

5 tykkäystä

BABA beats by 4.22RMB, reports revs in-line

  • dippaa premarketissa
6 tykkäystä

Onko BABA noussut kertaakaan osarin yhteydessä, vaikka kuinka olisi ylittänyt odotukset? Eipä juuri

Silloin kun kasvetaan 34 pinnaa ja jäädään pari prosenttia odotuksista niin onhan tuo aika hauskaa lähteä repimään otsikoita moisesta

Droppi johtunee Ant Groupin IPO sekoiluista. Mutta oikeassa olet, että markkinat ovat usein ottaneet Baban raportit vastaan melko neutraalisti tai hieman punaisella. Noussut vasta hetken sulattelun jälkeen.

1 tykkäys

Ant Group tietohan tuli jo pari päivää sitten. Onko tänään tullut jotain uutta?

Pitkä IPO siirto on minusta tämän päivän uutisia

Edit: jotenkin toimii oudosti tuo linkki?

” Ant Group’s initial public offering could be delayed by at least six months and its valuation sharply reduced after Beijing abruptly halted its trading debut this week, people directly involved in the deal and investors said.”

2 tykkäystä

Eli Alibaba omistaa kolmasosan Ant Groupista, jonka arvo arvioitu markkina-arvo olisi ollut 150-200 miljardia? Näettekö, että tämän listautumisen kanssa tulisi olemaan ongelmia tulevaisuudessa?

Alibaban velaton arvo tällä hetkellä (Yahoo finance) 792 miljardia dollaria. Löytyy siis aika paljon hyvää kirstusta. Kasvulukemat näyttää hyvälle myös ja selkeä markkinajohtaja Kiinassa. Onkos muut Alibabaan uskojat tankkaillu tänään vai odotatteko, että tästä mennään vielä syvemmällä käymään?

Joku sais nyt käyttää järjen ääntä, mulle tämä näyttäytyy ainoastaan oston paikkana tähän virmaan. Sen verran pitkään ollu seurannassa!

Tuossa on kyllä aito riski että Ant groupin viikon takaisella valuaatiolla pyyhitään *ersettä. Valvova viranomainen muutti luotonannon vaatimuksia yhtäkkiä ja entisen n. 2% pääomavaatimuksen sijaan Antilla pitäisi olla 30% pääomapurskurit luotonannossaan. Tämä muuttaa yrityksen kannattavuusprofiilin kertakaikkisesti, jonka toki pitää näkyä käypää arvoa määrittäessä.

1 tykkäys