Alibaba ja muut kiinalaiset teknot

Eipä nyt markkinoilla ainakaan mitää paniikkia näytä olevan näiden uutisten suhteen tänään. Käytiin 220 ja nyt ollaankin jo vihreällä.

1 tykkäys

Salkusta löytyy Alibabaa sekä China Mobilea. Osaako joku sanoa mitä tämä käytännössä tarkoittaisi, jos/kun riski realisoituisi?

Pieni kevennys. Trump got delisted…

4 tykkäystä

Mites homma sitten etenis jos vaikka alle 100 osaketta vaihtuis HK pörssiin? Siellä kun on lot size 100.

En osaa vastata tähän. Mutta aina voi myydä ne itse ja ostaa muualta tilalle. Tai lisäät tasalukuun jos siirto ei muuten onnistuisi… Tai jos HK pörssissä voi ostaa murto osia niin ongelmaa ei ole.

Hyvä huomioida että 1 ADR vastaa 8 osaketta Honkkareissa.

“U.S.-listed BABA ADS (American Depositary Shares) are equivalent to eight direct shares”

Muutenkin ihan tärkee yksityiskohta että NYSE:n ADR:t ei ole ilmeisesti normaaleja ADR vaan VIE.

" But for BABA stock, the story is different. U.S. owners of BABA stock don’t have any ownership in the actual company. Instead, as Jonathan Berr detailed last year, they own a so-called variable interest entity (VIE) that has a contractual right to the profits of Alibaba Group.

The risks are obvious and myriad. Owners of U.S.-listed Alibaba stock have limited claim to the company’s actual assets. Yahoo! learned that the hard way when former CEO Jack Ma transferred Alipay (parent of subsidiary Ant Financial ) out from Alibaba back in 2011, before his company’s IPO."

2 tykkäystä

Herkullinen asetelma:

  • 2021-2022 Alibaban liikevaihdon ennustetaan kasvavan 20-30% ja tuloksen 15-30% vuositahtia
  • P/E valuu alle kahdenkympin, viime vuosina treidannut 20-50 välillä
  • Vahvat fundat vuosiksi eteenpäin: asema markkinoilla ja arvoketjussa, TAM, tuoteportfolio, eksekuutio
  • Todennäköisyys että puolue tuhoaa merkittävän ajurin sekä sen omalle taloudelle että Kiinan kansainväliselle laajentumiselle: erittäin pieni

Paino omassa salkussa 4%, kasvattelen pikku hiljaa kohti kymppiä. 9988.HK:ta Interactive Brokersin kautta.

image

[image

image

26 tykkäystä

Voi olla typerä kysymys, mutta tätä on tosiaan saatavilla Saksassa, USA:n puolella ja Mandatumilla löytyy myös Alibaba Group Holding Ltd 09988:xhkg. Onko toi viimeisin se varsinainen osake, joka treidaa Hong Kong -pörssissä? Olen toistaiseksi ostellut vain USA:n puolelta. Ja jos ostaa tuolta Hong Kong -pörssistä, täytyykö huomioida jotain erityistä?

2 tykkäystä

Edelliseen jatkokysymys. Onko Xetrasta ostettava alibaba myös VIE-tyyppinen osake?

Juu tuo ETF on ehkä enemmän tämmöisen pitkän aikavälin varman päälle ottajan valinta, jossa liikkeet ei ihan noin rajuja ole.

Tuohon ennakonpidätykseen en osaa ottaa kantaa, mutta tietääkseni ainakin Yhdysvaltojen maksamista osingoista Eurooppaan rekisteröityyn rahastoon pidätetään tuo lähdevero, eli osingot karttuvat rahastoon 85-prosenttisesti. Tämän voi korjata jos jollain on tuoreempaa/tarkempaa tietoa asiasta.

Kyllä se niin taitaa olla että kiinalaisia “oikeita” osakkeita saavat omistaa vain kiinalaiset. Nämä muut ovat VIE-tyyppisiä holding-yhtiön kautta.

1 tykkäys

Käytännössä näin, miten voisi omistaa osan Kiinan valtiota noin karrikoiden. Itsellä vain pienet positiot, sillä rajaa mahd tappioita.

Menee vähän offiksi, mutta kirjoittelin blogiini viime vuonna kiinalaisiin osakkeisiin sijoittamisesta ja niiden kommervenkeistä (kuten VIE:n rakenteesta jne.) sekä erilaisista sijoitusratkaisuista, joita Kiinaan kiinnostunut sijoittajan kannattaa pohtia. Kiinalaisiin osakkeisiin sijoittaminen - Omavaraisuushaaste

Takaisin on-topiciin, itse minimoin Alibaban riskejä juuri hankkimalla Alibaban Frankfurtin ADR:ää, kun presidentinvaalit eivät olleet vielä ohi. Uskon Jenkkien Kiina-retoriikan hieman pehmenevän Bidenin myötä, joten pysyvä delistaus tuntuu hassulta, mutta mielestäni Euroopan ja Kiinan suhteet ovat muutenkin paremmat ja vähäriskisemmät.

Itsellä Kiinassa salkusta kiinni n. 10% BABA:n ja kilpailija JD.comin muodossa ja Kiinassa on niin paljon riskejä, että mielestäni on järkevää hajauttaa muuhunkin kuin yhteen hyvään osakkeeseen siellä - koskaan ei kuitenkaan tiedä, mitä verhojen takaa aina paljastuu.

Itselleni kaksikko BABA/JD.com on toiminut näin poliittisten riskien realisoituessa hyvin, kun JD.com lähinnä hyötyy Alibaban joutumisesta silmätikuksi. Eli vaikka BABA onkin huonosti suoriutunut, JD.com on korvannut tämän huono menestyksen moninkertaisesti.

7 tykkäystä

US Treasury List does not include Alibaba, Tencent - näin tuon IB:n news:esissä, lähde Bloomberg

  • kuten sanoin, päivittäin vaihtuu uutisointi :face_with_monocle:
9 tykkäystä

Ja tästä linkkiä perään…

https://www.streetinsider.com/dr/news.php?id=17800893

5 tykkäystä

Laput lähti laitaan nähtyäni tämän viestin ( henk.koht en kyseisiä yhtiöitä omistanut ). Nordnetin asiakkaana delisting tilanteessa olisi kovin orpo olo.

Seuraavaksi ajattelin kyttäillä ostoja Xetran ( Saksan pörssi ) kautta.

Nysen delisting käsittääkseni ei tuohon tule vaikuttamaan, muuta kuin mahdollisen kurssilaskun muodossa. Kertokaa toki joku jos parempaa tietoa?

8 tykkäystä

Kiitos. En olisi huomannut asiaa ilman tätä viestiä.
Jouduin siis myymään nordnetista Mobilet pois reippaasti tappiolla. Kiitos vaan tästäkin Mr Trump.

1 tykkäys

Mitä käytännössä tapahtuu jos näitä kiinaoperaattoreita omistaa, mutta jättää myymättä? Itseltä ei löydy, mutta baba:n vastaava tilanne on pian mahdollinen.

Kävin myös vilkaisemassa näiden kolmen kursseja, ja kaikki vihertää kirkkaasti :face_with_monocle:

Eihän ne omistukset sinulta katoa. Minusta pakkopaniikkimyynti voi olla hyvinkin hölmöä, sillä jos kurssi niiaa isosti pakkomyynneistä (ja pienestä paniikkimyynnistä), niin myöhemmin kurssi voi hyvinkin palautua ja jatkaa matkaansa esimerkiksi ylöspäin. Se, että ei voi käydä kauppaa esim. Nordnetissä on huono juttu kyllä, mutta haluaisitko nyt myydä 1000kpl 100$ lappuja -20% hinnalla, vai myisitkö mielummin kalliimmalla kululla (hatusta vaikka 200€) myöhemmin ±0% tai jopa vuosien päästä +20% hinnalla? Ei kannata hätäillä, ellei hätä ole todellinen…

Ei katoa, mutta et voi tehdä niillä kauppaakaan enään joten miten jatkossa halutessasi muutat ne rahaksi?

Ontuva tuo sun selitys ilman minkäänlaista ratkaisua itse ongelmaan.

5 tykkäystä