Amer Sports listautuu New Yorkissa

Eilen tuli uutinen että Amer Sports on listautumassa New Yorkin pörssiin. Avataanpa sille oma ketju jo näin hyvissä ajoin. Entisenä osakkeenomistajana aion seurata tätä listautumista mielenkiinnolla. Muuten on uutisia vielä niukasti mutta löysin kuitenkin alustavan listautumisesitteen, josta toki päivämäärät ja hinta ainakin puuttuvat. Linkki esitteeseen alla.

https://www.sec.gov/Archives/edgar/data/1988894/000110465924001168/tm2322981-10_f1.htm

27 tykkäystä

Hyvin on firmaa hoidettu, tai ainakin markkina-arvon arvioidaan IPO:n yhteydessä nousseen noin kaksinkertaiseksi 4-5 vuodessa. Kuitenkin Amer lähti hyvällä preemiolla ja ATH-hinnalla aikoinaan Hesulista.

The company is aiming to raise $1 billion to value Amers Sport at $10 billion, according to one of the sources.

The firm’s revenue was $3.05 billion in the nine months ended Sept. 30, compared with $2.35 billion a year earlier, according to its regulatory filings.
China now makes up 19.4% of the company’s revenue, in that time period, up from 8.3% in 2020, the filings showed.

Amer Sports went private in 2019, after a consortium led by China’s Anta Sports, struck a deal that valued it at more than $5 billion

5 tykkäystä

Arvioin aikoinaan Amer Sports:in arvoksi EUR 44 per osake. Tarjous oli EUR 40 per osake.

Liikevaihto on kyllä kasvanut 2018 vuoden 2.7 miljardista eurosta vuoden 2022 3.5 miljardiin dollariin. Mutta tappiolliselta valitettavasti näyttää vuodet 20-22 jotka alustavassa antiesitteessä kerrotaan. 2022 tappiota 253 miljoonaa dollaria. Miten tähän on päädytty ja mikä on tulevaisuuden näkymä, en ole valitettavasti ehtinyt perehtymään.

2 tykkäystä

Siellä se nyt on: NYSE:AS

3 tykkäystä

Siinä hieman luettavaa.
Tiivistetysti…

  • Suunnitelivat 16-18 $ ipohintaa
  • Kiinalaisomisteinen pohja, jolle ei luvata hyvää pörssiuraa
  • Tase jättää kylmäksi

“If the company can get its balance sheet balanced and effectively manage its brands and their distribution across regions, it should be able to enter the winner’s circle”

6 tykkäystä

Parin minuutin video löytyy alla, jos Ameriiiikan Alokas kertoo ajatuksiaan Amerista.

:warning:RIKKOUTUMINEN

AMER SPORTS IS LOOKING LIKE ANOTHER OUT OF FAVOR IPO, SAYS JIM CRAMER.

6 tykkäystä

Eli vahva ostosuositus inverse cramer strategialla! Mulla kyllä jäi traumat amerista kun ehdin myymään omat osakkeet pois noin kolme päivää ennen ostotarjousta ostaakseni Martelaa🥰.

3 tykkäystä

@Karo_Hamalainen haastatteli Amer Sportsin viestintäjohtajaa Anu Sirkiää. :slight_smile:

Neljän miljardin euron liikevaihdon viime vuonna tehnyt, kaksinumeroisesti kasvava kansainvälinen kuluttajatuoteyhtiö, jonka pääkonttori on Helsingissä. Osake listattuna New Yorkin pörssissä NYSE:ssä.

Amer Sports ei ole ihan tavallinen firma.

Sen jälkeen kun kiinalaisvetoinen sijoittajaryhmä osti Amer Sportsin pois Helsingin pörssistä vuonna 2019, yhtiössä on muuttunut paljon. Suunto ja Precor on myyty, ja muita brändejä on kiihdytetty kovaan kasvuun. Divestoinneista puhdistettuna liikevaihto on tuplaantunut viidessä vuodessa.

Erityisesti kasvua on haettu ja saatu Kiinasta, jonka osuus Amer Sportsin liikevaihdosta on kasvanut lähes viidesosaan. Brändeistä suurimmaksi on buustattu teknisiä vaatteita valmistava kanadalainen Arc’teryx.

”Kaksi isoa transformaatiota on mennyt läpi yhtiön. Ne olivat käynnissä jo silloin 2018–2019, mutta nyt on laitettu ihan uutta vaihdetta kehiin”, Amer Sportsin viestintäjohtaja Anu Sirkiä kertoo Karon Grillissä.

Ensinnä Amer Sports on uudistanut toimintamallinsa brändivetoiseksi. Toiseksi yhtiö on ottanut kuluttajat entistä paremmin omiin näppeihinsä: suoramyynnin osuus on kasvanut vauhdikkaasti.

Grillissä käydään läpi perustelut näille strategisille valinnoille ja selvitetään, millaisia oikein ovat Amer Sportsin brändit.

5 tykkäystä