Osakesijoittaminen

Arctic Minerals sijoituskohteena

Arctic Minerals on Tukholman pörssiin listattu pohjoismainen malminetsintäyhtiö, joka on keskittynyt kuparin, sinkin, kullan ja akkumetallien etsintään lähinnä Suomessa. Peräpohjan kupariprojektissa yhtiöllä on yhteisyritys kaivosjätti Rio Tinton kanssa, mikä ymmärtääkseni varmistaa hankkeen rahoituksen.

Arctic Mineralsista löytyy tällä hetkellä analyysia esim. Carlsquarelta, ja luinkin heiltä aika lailla meidän laajoja raportteja vastaavan analyysin ennen alla olevan haastattelun tekoa (tekstitetty suomeksi). Hyvän katsauksen Carlsquarelta saikin yhtiöön tällainen kaivossektorin untuvikko yhtiöön.

Olen ymmärtänyt useimmat malminetsinnät tuottavat vesiperän, ja myös Arctic Minerals tulee ymmärtää tässä kontekstissa riskisenä sijoituskohteena. Kolikon kääntöpuolella mahdollisuudet voivat olla suuret, mikäli etsinnät osuvat “kultasuoneen”. Nyrkkisääntönä vain yksi sadasta edistyneestä tutkimuskohteesta kehittyy lopulta kaivokseksi.

Arctic Mineralsiin on koottu Carlsquaren analyysin ja yhtiön itsensä puheiden perusteella varsin hyvät näytöt omaava tiimi, joka omistaa myös merkittävän osan yhtiöstä. Carlsquaren mukaan tärkein syy sijoittaa Arctic Mineralsiin on yhtiön johdossa ja hallituksessa, ja yhtiön perustajat olivat aikoinaan tärkeässä osassa Scandinavian Minerals -tutkimusyrityksessä ja sen Kevitsa-projektissa. Yhtiö myytiin v. 2008 First Quantumille. Haastattelussa tärkeimmät asiat yhtiöstä avataan nähdäkseni melko hyvin.

Avaan tämän ketjun, jotta yhtiöstä kiinnostuneet voivat käydä keskustelua siitä täällä ja toki myös ehdottaa kysymyksiä tuleviin yhtiöhaastatteluihin. Tulemme haastattelemaan Arctic Mineralsia inderesTV:seen jatkossa säännöllisesti, todennäköisesti noin puolen vuoden välein.

Tässä vielä Arctic Mineralsin yhtiösivu inderes.fi:ssä: Arctic Minerals | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

17 tykkäystä

Tämähän on harvinaisen mielenkiintoinen tutkimusjunioriksi. Erittäin kokenut tiimi hyvällä träkillä ja ovat saaneet jo yhden ison onnistumisen vyön alle tuon Rio Tinton Joint Venturen muodossa. Kaivosalan tutkimusyhtiöt ovat pitkälti sijoituksia ihmisiin ja tässä olisi kerrankin priimaa tarjolla ja erittäin edulliseen hintaan. Tuskin tämä hirmuisesti keskusteluita tai tunteita vielä tässä vaiheessa herättää, mutta päätyi ainakin omalle seurantalistalle kerran kvartaalissa tarkasteltavaksi. Jään odottamaan tarkempia tietoja Kiiminkin porausten aikataulusta :+1: :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Laitetaas tänne muistiin Arctic Mineralsin Forsbergin uusin haastattelu.

Yhtiöhän ei ole meillä analyysiseurannassa, mutta olemme sopineet tekevämme tasaisin väliajoin videohaastattelut.

Analyysia löytyy vapaasti luettavassa muodossa esim. Carlsquaren toimesta.

Lisään vielä loppuun, että muutaman kerran on meinannut ja varmaan kutsunutkin Jonatania Peteriksi sattumoisin erään ruotsalaisen kiekkoilijan mukaan. :laughing:

4 tykkäystä