Arctic Minerals sijoituskohteena

Arctic Minerals on Tukholman pörssiin listattu pohjoismainen malminetsintäyhtiö, joka on keskittynyt kuparin, sinkin, kullan ja akkumetallien etsintään lähinnä Suomessa. Peräpohjan kupariprojektissa yhtiöllä on yhteisyritys kaivosjätti Rio Tinton kanssa, mikä ymmärtääkseni varmistaa hankkeen rahoituksen.

Arctic Mineralsista löytyy tällä hetkellä analyysia esim. Carlsquarelta, ja luinkin heiltä aika lailla meidän laajoja raportteja vastaavan analyysin ennen alla olevan haastattelun tekoa (tekstitetty suomeksi). Hyvän katsauksen Carlsquarelta saikin yhtiöön tällainen kaivossektorin untuvikko yhtiöön.

Olen ymmärtänyt useimmat malminetsinnät tuottavat vesiperän, ja myös Arctic Minerals tulee ymmärtää tässä kontekstissa riskisenä sijoituskohteena. Kolikon kääntöpuolella mahdollisuudet voivat olla suuret, mikäli etsinnät osuvat “kultasuoneen”. Nyrkkisääntönä vain yksi sadasta edistyneestä tutkimuskohteesta kehittyy lopulta kaivokseksi.

Arctic Mineralsiin on koottu Carlsquaren analyysin ja yhtiön itsensä puheiden perusteella varsin hyvät näytöt omaava tiimi, joka omistaa myös merkittävän osan yhtiöstä. Carlsquaren mukaan tärkein syy sijoittaa Arctic Mineralsiin on yhtiön johdossa ja hallituksessa, ja yhtiön perustajat olivat aikoinaan tärkeässä osassa Scandinavian Minerals -tutkimusyrityksessä ja sen Kevitsa-projektissa. Yhtiö myytiin v. 2008 First Quantumille. Haastattelussa tärkeimmät asiat yhtiöstä avataan nähdäkseni melko hyvin.

Avaan tämän ketjun, jotta yhtiöstä kiinnostuneet voivat käydä keskustelua siitä täällä ja toki myös ehdottaa kysymyksiä tuleviin yhtiöhaastatteluihin. Tulemme haastattelemaan Arctic Mineralsia inderesTV:seen jatkossa säännöllisesti, todennäköisesti noin puolen vuoden välein.

Tässä vielä Arctic Mineralsin yhtiösivu inderes.fi:ssä: Arctic Minerals | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

20 tykkäystä

Tämähän on harvinaisen mielenkiintoinen tutkimusjunioriksi. Erittäin kokenut tiimi hyvällä träkillä ja ovat saaneet jo yhden ison onnistumisen vyön alle tuon Rio Tinton Joint Venturen muodossa. Kaivosalan tutkimusyhtiöt ovat pitkälti sijoituksia ihmisiin ja tässä olisi kerrankin priimaa tarjolla ja erittäin edulliseen hintaan. Tuskin tämä hirmuisesti keskusteluita tai tunteita vielä tässä vaiheessa herättää, mutta päätyi ainakin omalle seurantalistalle kerran kvartaalissa tarkasteltavaksi. Jään odottamaan tarkempia tietoja Kiiminkin porausten aikataulusta :+1: :cowboy_hat_face:

7 tykkäystä

Laitetaas tänne muistiin Arctic Mineralsin Forsbergin uusin haastattelu.

Yhtiöhän ei ole meillä analyysiseurannassa, mutta olemme sopineet tekevämme tasaisin väliajoin videohaastattelut.

Analyysia löytyy vapaasti luettavassa muodossa esim. Carlsquaren toimesta.

Lisään vielä loppuun, että muutaman kerran on meinannut ja varmaan kutsunutkin Jonatania Peteriksi sattumoisin erään ruotsalaisen kiekkoilijan mukaan. :laughing:

4 tykkäystä

Hidasta on hankkeiden edistyminen, mutta niinhän se aina on näillä junioreilla :cowboy_hat_face:

Peräpohjan Joint Venturen poraukset jatkuvat 2022

Nutukan kultalöydön möyriminen jatkuu 2022

Kiimingissä tapellaan oikeudessa luonnonsuojelijoiden kanssa.

Yhtiö lähtee mahdollisesti työstämään uusia kohteita “Inari” ja “Lohi”

Bidjovaggeen saatiin uudet luvat ja lisätutkimukset jatkuvat 2022. Koittavat ilmeisesti saada myytyä tuon jollekkin hyväuskoiselle, koska kaivokseen paikalliset tuskin myöntävät lupia.

1 tykkäys

Arctic Minerals tiedotti keskiviikkona selvityksestä, jonka mukaan Bidjovaggen alueen malmivarannot olisivat olennaisesti suuremmat kuin vuonna 2012 arvioitiin.

“The mineral resource classified as indicated has increased to 3.3 million tons compared with 2.3 million tons in the 2012 estimate. The grades in the indicated resource is now 1.27 gram per ton gold and 0.97 percent copper.”

“Total contained metal in the new indicated resource is 134,000 oz gold and 32,200 thousand tons of copper. This represents an increase of 22 percent in contained gold and 28 percent in contained copper compared with the 2012 estimate. In addition, the new inferred resource is 0.3 million tons with grades of 1.8 gram per ton gold and 0.7 percent copper content, equivalent to 21,000 oz gold and 2,500 tons copper.”

Arctic Minerals ei ole meillä seurannassa, mutta esimerkiksi Carlsquarelta löytyy analyysia. Heidän kommenttiinsa Bidjovaggesta pääsee käsiksi tuolta linkin takaa. :point_down:

Yritetään saada toimari Jonatan Forsberg inderesTV:n haastatteluun lähiaikoina kertomaan lisää.

1 tykkäys

Syy tämän päivän kurssinousuun

2 tykkäystä

Kautokeinon kunta ei näillä näkymin tule antamaan lupaa avata Bidjovaggen kaivosta, joten näiden porausten löydöillä on korkeintaan hyvin spekulatiivinen arvo. Kurssi reagoi kyllä suhteettoman paljon siihen nähden :face_with_monocle: Yhtiön todellinen arvo on Joint Venturessa ja huippuluokan johdossa, jolla on hyvä historia onnistuneista tutkimushankkeista.

1 tykkäys

Firma on alkanut panostaa uudelleen bidjovaggen projektin kehittämiseen ja pidentäneet sekä saaneet louhintalupia ja lisäetsintälupia. Uskon, että Bidjovaggen voidaan käynnistää uudelleen ja sitä varten he aikovat hakea lisälupia. Arctic on kuitenkin suht pieni yhtiö kaivoksen käynnistämiseksi ja siksi tarvitsevat siihen kumppanin, jolla välineet löytyvät. Toivottavasti kumppani löytyy, ja projekti saa jatkumoa. Aivan ei tänään päästy uutista edeltäviin tasoihin. Jään holdaamaan @Pohjolan_Eka

1 tykkäys

Norjassa paikallishallinto voi estää kaivoksen syntymisen kunnan alueelle. Bidjovagge oli ensimmäinen kaivos Norjassa jonka osalta näin tapahtui. Kyse on siitä että kuntaa hallitsevat Saamelaiset poronhoitajat eivät hyödy mitään kaivoksen perustamisesta poronhoitoalueelle, joten malmilöydölle on vaikea antaa kummoista rahallista arvoa :face_with_monocle:

(18) Arctic Minerals H2’21: Vaiheikas loppuvuosi (eng.) | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

2 tykkäystä

Tein tänään vielä :finland:-tekstit haastatteluun, niin mahdollisesti helpottaa kärryillä pysymistä.

5 tykkäystä

Tässä uusin haastattelu Arctic Mineralsin Forsbergin kanssa. Haastattelu englanniksi. :point_down:

Arctic Minerals ei ole meillä seurannassa, mutta Carlsquaren analyyseja on löydettävissä yhtiösivun kautta inderes.fissä.

2 tykkäystä

Hieman harmillinen tuo heidän viimeaikainen vahvempi pivottinsa takaisin Norjaan Katterat-projektin osalta.

Yhtiöllä oli kasassa todella kovan luokan tiimi, mutta fokus on nyt kyllä täysin hukassa. Bidjovaggen lisäporaukset ovat pitkälti ajanhukkaa, koska kaivos ei tule ikinä saamaan lupaa paikallisten vastustuksen vuoksi eikä sillä siksi ole merkittävää rahallista arvoa. Tämän kokoluokan firmalla ei ole uskottaviaresursseja tutkia porailla siellä täällä ja toivoa että jokin porauksista onnistuisi :frowning:

1 tykkäys

Tuore haastis viime aikojen uutisista.

2 tykkäystä

Näiden juniorikaivajien kanssa pitää kyllä olla jatkuvasti hereillä
Alkuperäinen diilihän Rio Tinton kanssa meni näin:

The joint venture agreement was signed in January 2020 and provides for Rio Tinto to earn an initial 51% interest in certain exploration properties by spending a total of US$ 4 million on exploration within 3 years of the effective date of the agreement. Rio Tinto may increase its interest to 75% by spending a further US$ 5 million over a subsequent 2-year period. Once Rio Tinto’s interest has reached 75%, each party can maintain its interest by contributing to exploration spending on a pro-rata basis or choose to be diluted pro-rata.

Eli käytännössä Peräpohjan alkuperäisen diilin 3 vuotta tuli täyteen eikä Rio Tinto kokenut kannattavaksi jatkaa porauksia, vaikka maailmalla on huutava pula uusista kuparikaivoksista. Äärimmäisen negatiivinen uutinen kun kerran aiempi sijoitusteesi oli myydä tuo kaivos Rio Tintolle ja rahoittaa sitä kautta uusia porauksia tai jopa purkaa koko yhtiö. Nyt sitten Arctic Minerals hehkuttaa Rio Tinton vetäytymistä hyvänä uutisena? :face_with_raised_eyebrow:

Bidjovagge vaikuttaa malmion osalta järkevältä kohteelta, mutta kun kaavoitus ei salli kaivoksen perustamista, niin lisäporaukset alueella eivät oikein tuota lisäarvoa ellei löydetä jotain houkkaa ostamaan kohdetta jossa ei saa kaivaa.

Näyttää kyllä siltä että yhtiön tulevaisuus on vaakalaudalla, kun nämä useammat poraukset ovat olleet harmillisen epäonnisia. 2023 on osuttava Peräpohjassa kunnolla kupariin tai se on game over :frowning:

5 tykkäystä

Malminetsinnän johtaja Risto Pietilä nimitetty uudeksi toimitusjohtajaksi ja Jonatan Forsberg jatkaa muissa tehtävissä yhtiössä.

“Risto Pietelä replaces Jonatan Forsberg, who will continue to support the Company with business development, although not as CEO and Director.”

4 tykkäystä