ArcticZymes - entsyymejä Norjasta

Reithera on ainakin varma asiakas.

1 tykkäys

Reithera on antanut luvan julkistaa asiakassuhteensa azt:n kanssa, oletan että kaikilta tuota lupaa ei varmasti heru.
Parempi siis ajatella että on yksi varmennettu rokotteen kehittäjä covidiin mutta on mahdollista että asiakkaina on muitakin rokotteen kanssa töitä tekeviä tahoja.

Tossa lakebodomin linkkaamassa laBullin twiitissä on mm. Regeneronin artikkelissa mainittu SAN hyöty verrattuna esim. Markkinajohtajan vastaavaan. Joten en yhtään ihmettele että tuotantokapasiteettia kasvatetaan.
Jethro myös mainitsi että nykyiset asiakkaat ovat halunneet säilyä asiakkaina ja uusia asiakkaita tulee lisää. Asiakkaat pikkuhiljaa kaupallistuvat ja kysyntä kasvaa, tästä löytyy viitteitä viime kvartaalin isoimmasta SAN tilauksesta 3m. nok.

On mielenkiintoista nähdä mihin mennään vuoden 2021 aikana.

3 tykkäystä

ArcticZymes Technologies is pleased to partner with Shanghai Besto Biotechnology Co., Ltd. in Shanghai for distribution of SAN HQ in China. We anticipate the Team in Shanghai will open a number of relevant and important channels for the organization in the coming year.

http://www.bestobio.com/prod_view.aspx?nid=3&typeid=22&id=247

1 tykkäys

Tellefin linkkaama artikkeli liittyen Lamp-testeihin.

“Rapid, low-cost, and user-friendly molecular diagnostic methods are prerequisite to address the outbreaks of infectious diseases. Especially during the outbreak of COVID-19 pandemic, there is an urgent need to build the global testing capacity up to 100-fold above what is achievable with current standard approaches [19]. LAMP is an innovative gene amplification technique that shows great promise as a detection tool, especially during this coronavirus pandemic. Here, we summarize recent progress in the RT-LAMP assays for rapid and accurate detection of SARS-CoV-2 nucleic acids. Even though false results are still present, the advantages of using the LAMP process are still immense. One major benefit is the speed of the analysis, as the confirmation of results for the typical RT-LAMP procedure is faster than that of the RT-PCR, by a wide margin.”

1 tykkäys

Rönsyjä karsitaan, tämä on positiivista, kassa vahvistui mm yritysostoja varten ja nyt fokus 100% entsyymeissä.

2 tykkäystä

Q4 tulosjulkistus alkaa klo 09:30 Suomen aikaa. Minulta voi pyytää yv:llä linkin Teams-kokoukseen jos haluaa seurata livenä.

Mitä mietteitä osarista? Julkistuspäivä sattui aika huonoon päivään…

Markkinoille selvästi pettymys, -20% taulussa.

Minusta vaikuttaa siltä, että Q2:n superhyvä tulos haluttiin tulkita markkinoilla pysyväksi kasvutahdiksi ja sitä vasten sekä Q3 ja Q4 ovat olleet “pettymyksiä”. Q4:n liikevaihto kasvoi kuitenkin +35% edelliseen vuoteen verrattuna. Kustannukset kasvoivat Q4:lla 3,9MNOK, jossa näkyy varmasti Betaglukans -divestointiin liittyviä kustannuksia sekä ennen kaikkea panostuksia tulevaan kasvuun.

1 tykkäys

En ole seurannut kovin tarkkaan yhtiötä, mikä tuon q2 tuloksen taustalla oli?

En tarkkaan tunne Q2:n taustaa, siinä taisi olla koronarokotteiden raaka-aineisiin liittyvää merkittävää upliftiä ainakin. @SuperB voisi kommentoida joka seurannut pidempään.

1 tykkäys

Q2 tuli kertaluonteisia tuloja paljon liittyen koronatestaukseen myytävistä entsyymeistä. Q3 tuloksen jälkeen nähtiin tän päivän kaltainen reaktio. Pitkään salkkuun musta tulos tänään hyvä ja suunta oikea. Surkea päivä raportoida vaan

2 tykkäystä

Q4 presentaatio esitys katsottavissa :

2 tykkäystä

Katsoin läpi, hyvin luottavainen voi olla tuonkin jälkeen tulevaisuudesta. Q2 2020 raketointi oli ehkä hieman jopa haitallinen koska sotki monen sijoittajan mieltä luulemaan että samanlaista kasvua tulisi joka kvartaalilla (vaikka sanottiinkin selvästi että kertaluonteista…). Mutta nythän tässä on ainekset erittäin hyvään 25-30% vuosittaisen kasvuun pitkäksi aikaa. Tähän liittyen, oletko @SuperB tai joku muu foorumilainen nähneet yhtään analyytikkojen arvioita taloudellisesta kehityksestä 2021/22/23? Katsoin Yahoo Financesta niin P/E luku on tippunut reiluun 30, mikä alkaa jo olemaan houkutteleva olettaen että tuollainen kasvu toteutuu ja nykykannattavuudella. Tosin itse en aina ole varma noista YF luvuista ja kuinka hyvin pitävät kutinsa :smile:

Nopealla vilkaisulla raportista löytyy tällänen:

“Due to the positive development in financial figures, divestment of Biotec BetaGlucans and forecast for the future, the Company recognised profit loss carried forward as a deferred tax asset on the balance sheet per 31.12.2020. This had a positive income tax effect of NOK 33.0 million in the fourth quarter of 2020.”

Kun tuo otetaan pois, tippuu EPS n. 1 NOK paikkeille. Viimeisellä kvartaalilla EPS ilman verovaikutusta 0,12 NOK, kun otetaan huomioon vain jatkuvien operaatioiden tulos. Saa jonkun aikaa tulosta parantaa, että P/E:t edes lähellä 30.

1 tykkäys

Italy to invest in biotech ReiThera to support COVID-19 vaccine development (yahoo.com)

Katsotaan miten tuo lähtee vetämään, azt varautunut tukemaan reitheraa.

SAN asiakkaita 100+, covid haitannut kehitystä.
Kiinasta alkanut tulemaan tilauksia, intiaa odotellaan vielä.
Uusi iso eurooppalainen pharma joka teki auditoinnin edellisen vuoden loppupuolella, on alkanut tekemään ei covidiin liittyviä tilauksia.

Tosiaan Q2 covid upsidet:
✓33% contribution to total sales
✓Served all commercial needs during the peak
✓Upscaled the production batch size for COD UNG ( Enzymes from Norwegian cod are used for COVID-19 tests (tekna.no) )

Jos katsoo tuloskehitystä pitkässä juoksussa niin aika tasaista kehitystä tapahtuu.
Antaa lukujen jatkossa puhua puolestaan, niitä en lähde kommentoimaan.

Tästä firmasta kiinnostuneiden kannattaa laittaa Twitteristä laBull ja zimp_a seurantaan, arcticzymesillä on myös oma facebook-yhteisö jossa myös huomattu tämä viestiketju.

2 tykkäystä

Hyviä poimintoja molemmilta @SuperB @AMK-opiskelija. Tätä tässä just pähkäillyt että hyvistä näkymistä huolimatta arvostustaso on kuitenkin suhteellisen kireä. Toki AZT näkymät ovat todella hyvät pitkälle eteenpäin ja markkina-arvo vielä hyvin alhainen eli kasvuvaraa on paljon.

Nää micro-capit on kyllä mielenkiintoisia. Mitään virallisia uutisia tai edes epävirallisia ei ole tullut Q4-rapsan jälkeen, mutta silti kurssi on korjannut miltei +20% sitten “osaridipin”.

Itsellä ArcticZymes ollut hieman ylipainossa salkussa, joten keventelin hieman tänään kerätäkseni käteistä.

Muutama uutinen, aika hyvä pöhinä päällä.

Reithera joka kehittää koronarokotetta 40miljoonaa euroa EU:lta suoraa avustusta (arcticzymes yhteistyö rokotteessa)

Arcticzymes oslon pääindeksiin