Osakesijoittaminen

ArcticZymes - entsyymejä Norjasta

Ajattelin nostaa omaan ketjuunsa esille Norjalaisen ArcticZymes Technologies -yhtiön, joka kehittää ja valmistaa entsyymejä ensijaisesti lääketeollisuuteen. Kiitokset @SuperB:lle, joka vinkkasi yhtiöstä ensimmäisenä täällä.

Liiketoiminta-alueita on kaksi :

ArticZymes -alue keskittyy kylmään sopeutuneiden entsyymien kehittämiseen käytettäväksi erityyppisissä RNA- ja DNA-pohjaisissa määrityksissä ja prosesseissa. Yhtiön historia juontaa juurensa 1980-luvun loppupuolelle, joka perustuu Pohjois-Norjan kalastusteollisuuden jäännösraaka-aineiden hyödyntämiseen. 1990-luvun puolivälissä Biotec Pharmacon osti Marine Biochemicals AS: n ja rakensi osaston DNA-analyyseihin käytettävien entsyymien kehittämiseen ja tuotantoon.

BetaGlucans -alue tutkii glukaanin ominaisuuksia ja tuottaa lääkkeitä ja terveystuotteita. Yhtiö on pitkään tehnyt perustutkimusta beeta-glukaanin vaikutuksista. Aikaisempi työ voidaan päivittää 1980-luvulle, jolloin se keskittyi hiivan beeta-glukaanin karakterisointiin yhdistettynä erityisesti vesieläinten rakenteisiin. Tätä työtä seurasi sarja tutkimuksia lämminverisistä eläimistä ja myöhemmin myös ihmisistä.

(pahoittelut huonot käännökset norjankielisestä kuvauksista)

  • perustettu 1980-luvulla
  • listattu alunperin 2005
  • vaihtoi kesällä 2020 nimensä nykyiseksi pääliiketoiminta-alueen mukaan, aiemmalta nimeltään Biotec Pharmacon ASA

Kasvu on ollut viime vuosina suht nopeaa:

Erityisesti ArcticZymes -alue on saanut merkittävää upsidea koronaepidemiasta:

9 tykkäystä

Olen tätä hetken katsellut myös. Harmittavasti osake lähti aika laukkaan erittäin vahvan osavuosikatsauksen jälkeen. Mutta toisaalta se kertoo että tällä firmalla asiat ovat mallillaan ja ollaan vasta alkuvaiheessa. Kuuntelin osarin webcastin ja se mikä itseäni innostaa eniten AZ:ssä niin suurin potentiaali on vielä täysin käyttämättä koska asiakkaiden - joita yli 100 eri - projektit ovat vasta menossa kohti kaupallistamistavaiheita. Mikä tarkoittaisi AZ:lle heidän tilausmäärien nousemista kymmenkertaisiksi.

AZ:stä hyvä ruotsalainen analyysi alla kaikille joille toinen kotimainen luonnistuu tai google translate hallussa :slight_smile:

2 tykkäystä

Olen pikkuhiljaa lisäillyt Arcticzymesin omistusta ja on päätynyt suurimmaksi omistukseksi.

Linkki patenttiin joka oli mielenkiintoista luettavaa ennen nukkumaanmenoa :

https://patents.google.com/patent/WO2019175600A1/en

ArcticZymes Technologies to present at Pareto Healthcare Conference

http://www.newsweb.no/newsweb/search.do?messageId=512783

Linkin takana ladattavissa CEOn esitys joka pidetty tänään 2.9.2020. Alla esityksen päöpointit :

2 tykkäystä

@LakeBoodom pääsitkö dipistä kyytiin vai jäitkö seuraajaksi? Kummin vaan, jaa ihmeessä jatkossakin tietosi tänne. Kiitos :slight_smile:

Lukemisen arvoinen juttu liittyen rokotteisiin, google kääntäjällä haluamallesi kielelle. Yhteys Arcticzymesiin selvenee jutun lukemalla.

1 tykkäys

En vielä koska lisäsin dipissä paria olemassa olevaa sijoitusta vähän suuremmaksi. Mutta AZ:n kyytiin olen tulossa kyllä. Eihän näillä Q2 kasvuluvuilla voi olla lähtemättä mukaan. Ja kuten aiemmin mainittu suurin potentiaali vielä sisällä odottamassa että asiakkaiden sadoista tutkimushankkeista osa etenee kaupalliseen skaalausvaiheeseen mikä yrityksen omien tietojen mukaan nostaa AZ:n diilien kokoa moninkertaisesti.

Sales growth of 270%
Underlying business growth (excl. COVID-19 upsides) of 150%

Reithera joka on Arcticzymesin asiakas
tiedotti tänään,

Lähde:


3 tykkäystä

Arcticzymesin asiakas panostaa 140 mil. lisää covid testeihin, rokotteisiin ja tutkimuksiin.

Vanhempi uutinen asiakkuudesta:

3 tykkäystä

Artikkeli norjankielinen,
Arctic mukana covid-19 rokotteessa sekä testauksessa,

https://fiskeribladet.no/tekfisk/nyheter/?artikkel=73688

Covid-19 nopeuttaa kehitystä, panostusta ja rahoitusta biotekniikan saralla

Uk ja Borisin Moonshot, tietäisi hurjia testimääriä.

Osavuosikatsauksen yhteydessä AZ ilmoitti että koronasta syntynyt lisämyynti olisi ollut tilapäinen pomppaus. Mutta voisiko huomattavasti suuremmat testausmäärät muuttaa tätä kysyntää? Osaatko sanoa millä lailla AZ:n tuotteita tarvitaan/käytetään koronatestauksissa?

Arcitin ohjeistukset ovat konservatiivisia ja varovaisia.
Myös Q2:sen aikaan oli koronan suunnalta hiljaisempaa. Viimeaikoina tartunnat olleet nousussa.

Oma näkemys on että Jethro ja Arctic halusi olla varovainen näkymissään, firmalla mennyt todella lujaa . Miksi lähteä jenkkityyliin hehkuttamalla pönkittämään etukäteen tuloksiaan kun voi antaa tulosten puhua puolestaan. Kannattaa myös katsoa tätä pitemmälle koronan mahd. jälkeiseen aikaan, biotekniikkaan tullaa jatkossa satsaamaan ihan eritavalla.


"Turskamaksasta peräisin olevaa Cod UNG -entsyymiä käytetään nyt useissa covid-19-kokeissa.

  • Turskan entsyymiä käytetään covid-testeissä, kun taas rokotteen kehittämisessä merialueillemme tehdyn biovaatimuksen avulla löydettyä meribakteerin entsyymiä covid-19 vastaan, kertoo Kjelstrup"

Estää vääriä positiivisia testejä

ArcticZymes AS markkinoi Cod UNG: n jo vuonna 2004, ja sitä on käytetty HIV: n ja hepatiitin testeissä.

  • Entsyymi vähentää väärän positiivisen testin riskiä. Joten sinulla on potilas, joka on negatiivinen, ja saat sitten positiivisen testin negatiiviselta potilaalta, sitten sinulla on väärä positiivinen testi. Tätä entsyymiä käytetään estämään vääriä positiivisia testejä, sanoo Olav Lanes, tutkimus- ja kehityspäällikkö ArcticZymes AS -yhtiössä, jolla on patentti entsyymille.

Olav Lanes, ArcticZymes AS: n tutkimus- ja kehityspäällikkö

Lähde:
https://fiskeribladet.no/tekfisk/nyheter/?artikkel=73688

@LakeBoodom en tiedä vastasiko tämä kysymykseesi.

1 tykkäys

Q3 tulokset 22.lokakuuta.