Osakesijoittaminen

ARK Invest - sijoittaminen disruptiiviseen innovaatioon

ARK Invest sijoittaa disruptiiviseen innovaatioon (Disruptio – Wikipedia) rahastojensa kautta. Keskeinen sijoitusidea on esitetty tässä muutamalla kuvalla Invest In The Future Today - ARK Invest. Avasin tämän ketjun, jotta foorumilla on jokin paikka, jossa voidaan keskustella ARK:in rahastojen osakkeista ja muista disruptiivista innovaatiota sivuavista sijoituskohteista. Laajemmalle keskustelulle tulevaisuuden teknologioista ja trendeistä on ketju https://keskustelut.inderes.fi/t/tulevaisuuden-teknologiat-ja-trendit/

ARK uskoo, että elämme parhaillaan kaikkien aikojen laajimmassa teknologisessa muutostilassa:

Yhteensä ARK:n viidessä aktiivisest hoidetussa ETF:ssä on noin 150 eri osaketta ja rahastojen markkina-arvon on noin $34B. ARK:n perustaja ja suurin omistaja Cathie Wood on tunnettu erityisesti Tesla-bullina, mutta rahastoissa Teslan yhteispaino on silti vain 7,65%. Eli yli 92% on jotain muuta.

Osakepoimijalle isojen sijoittajien liikkeet voivat tarjota hyvän mahdollisuuden peesaamiseen. Yleensä rahastojen ostoja ja myyntejä on vaikea seurata, koska rahastot eivät julkista kauppojaan päivittäin. Valtavirrasta poiketen ARK Invest julkistaa kaikki ostonsa ja myyntinsä. Valitettavasti ARK:n rahastoja ei voi Euroopasta käsin ostaa, mutta lähes kaikkia osakkeita voi.

Tämä Bloombergin haastattelu kannattaa katsoa heti alkuun.

Erityisen kuumia firmoja löytyy geeniteknologiarahastosta ARKG ARKG - Genomic Revolution Multi-Sector ETF by ARK Invest

ARK:lla on kaksi omaa sivustoa: https://ark-funds.com/ ja https://ark-invest.com/. Molemmat kannattaa selata läpi. Löytyy mm. ihan ok podcast Podcast Listing - ARK Invest .

ARK invest julkaisee päivittäin rahastojen sisällön sekä tekemänsä kaupat postituslistalle ilmoittautuneille (maksuton palvelu). ARK panostaa vahvasti retailsijoittajille suunnattuun markkinointiin. Tarinaa voimistavat useat tubettajat. Ehkäpä osin tämänkin vuoksi ARK:n ympärillä on pientä kultin poikasta. Tällä ulkopuolisella sivustolla voi seurata ARK:n ostoja ja myyntejä sekä osakkeiden painotuksien kehittymistä

Youtubesta löytyy fanikanava https://www.youtube.com/c/TickerSymbolYOU/featured
Sama kaveri pitää yllä yhteisösivustoa https://www.patreon.com/posts/state-of-ark-00-45248293
Twitteristä https://twitter.com/TickerSymbolYOU

ARK:n liepeillä leijuu vahvana hype ja fomo.

23 tykkäystä

Vastaan @hartZa tänne uuteen ketjuun

ARK Invest ETF Strategy Explains 2021 Market Investing (All About Flows) - YouTube

Aika hyvin Sven dissaa ARK Investiä :blush: Hän nostaa esiin tekijät menestyksen takana:

 • Best marketing ever
 • Focus on exponential growth
 • Small cap hunting
 • Forget risks

Svenin hypoteesi on, että ARK:n rahastojen arvo on noussut, koska niihin on sijoitettu lisää pääomia ja nuo pääomat on ARK investoinut rahaston osakkeisiin, mikä on puolestaan nostanut ko. osakkeiden kursseja ja rahastojen arvoja. Samalla rahastojen pienten yhtiöiden osakkeiden kysyntä on ARK:n ostojen vuoksi pumpattu ylös. Tulkitsen Svenin viestin siten, että vaikka ARKK on vuoden 2020 parhaiten tuottanut osakerahasto, niin tämä sija olisi saatu “kepulikonstein”.

Pakko todeta tuohon Svenin hypoteesiin, että tokihan kasvava kysyntä tuppaa hintoja nostamaan. Sama pätee yleisesti kasvaviin osakerastoihin. Nythän kyse on siitä, kuinka pitkään tämä voi jatkua, ennen kuin romahtaa.

Hurjaksi Svenin menee juttu, menee kun hän nostaa esiin JP Morganin strukturoidut tuotteet, joilla voi sijoittaa ARK:n rahastoihin. Hype ja fomo on vahvasti läsnä. Onhan tässä toki ilmassa selvät varoitusmerkit.

4 tykkäystä

Mielenkiintoinen ja ajankohtainen avaus. Olen seurannut ARK:ia jo pidempään, koska olin omistanut Teslaa 2017-2019 välillä (hyvä exit-ajoitus, eikö je? tein kyllä hyvää voittoa joka tapauksessa…).

ARK:in todella suuri kasvu johtaa helposti siihen, että ylituottojen luominen vaikeutuu kun rahastolla on mahdollisuus sijoittaa yhä harvempaan yhtiöön. ARK:in ETF:t ovat keskittyneet tiettyihin ideoihin, jotka ovat olleet hyvin vahvassa myötätuulessa, jollei jopa kuplassa, joten jos markkinoiden sentimentti muuttuu niin jälki voi olla rumaa. En ole hirveän optimistinen hieman pidemmän päälle. Lyhyellä aikavälillä kuka tietää…

Itse en ole vielä ihan vakuuttunut, että Cathie Wood ei vain sattunut olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Ehkä hieman kyynistä, mutta tuntuu, että hän vain on valmis hypettämään kaikkea “disruptiivista” fundamenteistä välittämättä. Tulee vaatimaan pidempiaikaista menestystä yli syklien ennen kuin olen vakuuttunut, että kyseessä on jokin kestävä etu.

Ville Hemminki kirjoitti tänään aikaisemmin Twitteriin aiheesta.

9 tykkäystä

Hyvät nostot Hemmingiltä ja @greenhornet. Mahdollista kuplan puhkeamista voi ja pitää tarkkailla. Yksi keino on seurata ETF:iin ja niistä ulos virtaavia pääomia vaikkapa täällä: https://www.etf.com/etfanalytics/etf-fund-flows-tool

ARKK oli suosituin ARK ETF vuonna 2020
image

VTI Vanguard Total Stock Market ETF sai vuonna $32 339M nettorahavirrat, kun ARKK sai $9 403M ja 14. suosituin kaikista ETF:stä.

Joulukuussa 2020 ARKK ja ARKG saivat lähes yhtä suuret sijoitukset.
image

Loka-joulukuussa kaikki ARK-rahastot kävivät kuumina.
image

image

image

image

image

11 tykkäystä

En oikein ymmärrä tätä kuvaajaa. Tämän mukaan sähkön ja tietokoneen välissä ei ollut yhtään disruptiota ja sitten pitäisi uskoa että nyt niitä enemmän kun koskaan ja listataan kaikki hype jutut ilman todellista track recordia oikeasta murroksesta. En ole historoitsija mutta hyvin tarkoitushakuisen oloinen kuva.
Itse lisäisin esimerkiksi.

 1. Lentokoneet, ennen maailmanympärysmatkat kestivät laivalla viikkoja/kuukausia nyt sen voi tehdä vuorokaudessa.
 2. Atomin halkaisu. Ydinaseet johtivat globaaliin rauhaan suurvaltojen välillä kun täysimittaiset sodat olisivat liian totaalisia. Ydinvoima taas on tuottanut puhdasta energiaa jo lähes 80vuotta. Tämän piti muuttaa maailmaa enemmänkin mutta halpa öljy korvasikin sen.
 3. Naisten ehkäisy. Tuplasi työvoiman ja pelasti maapallon ylikansoitukselta.
 4. Vihreä vallankumous, pelasti maailman nälänhädältä.
 5. Raketit. Käytiin kuussa ja tehtiin historiaa. Avaruusaika satelliitteineen yms.

Mutta sitten nyt on lisätty energiavarastot ja kryptot.

Olen itse siis kauhea teknobullero mutta toi kuva on ihan turn off.

35 tykkäystä

Hyvin sanottu. Lääketieteellisiä disruptioita ei ole historiaan listattu yhtään. En ole aiheen asiantuntija, mutta eiköhän antibioottien ja rokotteiden pitäisi olla mukana. Lisäksi robotiikka on disruptoinut teollisuutta jo vähän kauemminkin kuin mitä kuva antaisi ymmärtää.

Pidän ARK:n tavasta rohkeasti analysoida ja ennustaa eri “disruptioplatformien” kehitystä, mutta sanoma vähän vesittyy juuri tuon tarkoitushakuisen markkinoinnin kautta.

4 tykkäystä

Omasta mielestä myös todella outo kuvaaja. Pohditaanpa esimerkiksi tuota Y-akselia, joka on otsikoitu “Impact of Innovation - Scaled by degree of consensus across historians”

 • Miten historijoitsija edes arvioi lohkoketjuja tai tekoälyn merkitystä?
 • Toisekseen mikä tämän Impactin mitta-asteikko tai mitattava arvo on?
 • Eikö tämän kuvaajan pitäisi olla tyypiltään Scatter, eikä viivakuvaaja?
 • Miten “Impact of Innovation” voi mennä miinukselle 40-65, jos ei ollut mainittavia innovaatioita? Ymmärtäisin, jos olisi vahingossa keksitty/levitetty ruttoa tms.
 • Miksi toiset innovaatiot kumuloituvat, mutta toiset eivät? Luulisi esim tietokoneen ja internetin kumuloituvan.
 • Milläs helvetillä lohkoketju on lykätty 2020, kun Bitcoin keksittiin 2008 eli tuolla kuopan pohjalla.

En muista lähdettä, mutta jossain oli esitetty ajatus keksinnöstä, joka on vaikuttanut eniten tuottavuuteen ja tasa-arvoon. Pyykinpesukone vapautti naiset pyykkäämisestä lähes kokonaan.

Tälläiset ylihypettävät julkaisut laskevat mielestäni julkaisijansa uskottavuutta. Samoin kuin Bitcoin-keskusteluissa jotkut maalaavat vuoden päähän 100,000$ tai 1,000,000$ tavoitehintaa vailla mitään perusteluita tai kriittisyyttä. 100,000$:iin pitäisi löytää 1200 BUSD nettona uutta rahaa ja miljoonan rajapyykkiin 12,000 BUSD. En kuitenkaan jaksa uskoa koko FEDin painaman rahamäärän uppoavan Bitcoiniin.

Samat laskelmat voi tehdä Teslasta, jos sen markkina-arvo vastaa 7 suurimman konglomeraatin arvoa. Muutenkin olisin yhvin varovainen ennustamaan minkään teknologian mullistavan maailmaa. Monet teknologiat ovat siinä vaiheessa, että ne ovat lähinnä evoluutioita aikaisemmista keksinnöistä.

11 tykkäystä

Usa listattuihin VOI sijoittaa myös Eu kansalainen. Tämä vaatii vain vähän viitseliäisyyttä ja vaivaa. On olemassa 3 tapaa.

 1. Optioiden kautta tietyillä välittäjillä.
 2. Interactive brokersilta hakemalla ammattimaisen sijoittajan statusta. Vaatii 500k€ pääomaa ja riittävän volyymin.
  3.avaamalla asiakkuuden usa toimivalle välittäjälle, joka hyväksyy EU asiakkaan.

Ja sitten saa täytellä kaikenlaisia mielenkiintoisia lappusia kuten W-8BEN. Melkoinen vaiva, mutta joo, onnistuu sijoittaminen usa listattuihin tuotteisiin.

4 tykkäystä

Mä ignoorasin ton y-akselin ihan höpö hopönä. Hyvä että perkasit myös senkin puolen.

Oma mutu on että viimeinen oikea disruptio on ollut älypuhelin. Se avasi tietokoneiden ja internetin maailman ensimmäistä kertaa miljardeille ihmisille. Länsimaissa vasta puhelinten myötä internetin käytöstä tuli erottomasti osa arkea lähes kaikille ihmisille.
Noista Arkin listaamista disruptioista ehkä tekäly mullistaa maailmaa isolla todennäköisyydellä. Muista en olisi niinkään varma.

8 tykkäystä

Näköjään ARK ei herätä sen suurempaa innostusta keskustelupalstalla. Itse olen kyllä sitä mieltä, että esim. Teslan suhteen ARK on ollut oikeassa ja on ottanut rohkeasti näkemystä tilanteessa, jossa “production hell” oli päällä. Lisäksi ARK ei pysty manipuolimaan Teslan kurssia vaan joutuu itse asiassa myymään ko. osaketta nousuissa. Lisäksi Cathie Woodin näkemys inflaatiosta (tai sen puuttesta) on järkeenkäypä, eli innovaation kiihtyminen on lähtökohtaisesti inflaatiota hillitsevää. Eniten olen epäileväinen 3D yritysten kohdalla, jossa saatavat olla kenties liian optimistisia. Joka tapauksessa ARK invest on toimija, jota on vaikea sivuutta ja ainakin itse uskon, että historia tulee nostamaan hänet yhdeksi aikamme suurimmista sijoittajista. Tämä lajihan on sikäli hauska, että pitkällä tähtäimellä selittelyille jää aika vähän sijaa.

6 tykkäystä

Toi etf sisältösivu on kätevä. Saa helposti tarkistettua, mitkä post-merge spacit ovat päätyneet sinne. Jos tuonne eksynyt, niin on kyllä pidemmän pidon arvoisia. Mm Skillz löytyy tuolta ja onkin noussut melkoisesti.

3 tykkäystä

ARK oli kyllä hyvä nosto. Itselle ainakin ostoista ja myynneistä hälytykset päällä tämän ansiosta.

Muut kohteet vieneet nyt enemmän aikaa ja pääomia, mutta näistä kyllä riittää pureksittavaa. Eiköhän näistä vielä keskusteluakin saada

3 tykkäystä

Mä olen peesaillut ARKia keväästä lähtien ja monet parhaista löydöistä on tullut sitä kautta, kuten esim Roku, Square, Niu, Pacific Biosciences of California ja monet muut.

kannattaa liittyä ARKin sähköpostilistalle niin saa joka yö n. klo 2 edellisen päivän ostot ja myynnit sähköpostiin. yleensä varsinkin jos ostavat jotain pientä yritystä uutena salkkuunsa niin se sitten nousee siitä johtuvan tubetuksen ja hypetyksen myötä.

(jaha, sähköpostilista olikin jo mainittu)

8 tykkäystä

Itse seuraan aktiivisesti ARK:ia ja pitkään ollut esim. ROKU ja BIDU ostoslistalla mutta tuntuvat aina liian hintavilta tai sitten ei ole ollut pelimerkkejä sopivaan aikaan.
Salkkuun päätyneitä kuitenkin löytyy ainakin SQ, NIU, JD, BABA, PLTR, NNDM, CRSP, TDOC, PACB ja ARCTUQ.

3 tykkäystä

Aika aktiivisia treidaajia näyttävät olevan. Saattavat myydä ja ostaa ja ostaa ja myydä jopa samana päivänä eli ihan ehtaa päiväkauppaa

1 tykkäys

ARK Invest etf Traders Clubin yksi aiheista. 20min10sek kohdasta alkaen.

2 tykkäystä

Ok, mielenkiintoista, täytyy katsoa, ARK on vähän kuin elefantti olohuoneessa, josta kukaan ei halua puhua ja kaikki tietävät sen olemassaolosta.

2 tykkäystä

Pahoin pelkään, ettei muutama viikko sitten ARK:sta tiennyt suomalaisista sijoittajista edes promille. Jukan ja Tuomaksen ansiosta yli 2500 sijoittajaa on nyt kuullut ARK:sta. Kiitos :star_struck: :wink: :finland:

1 tykkäys

Ark Invest plans to add a “Space Exploration ETF” under the ticker ARKX
https://www.cnbc.com/2021/01/13/cathie-woods-ark-invest-plans-space-exploration-etf-arkx.html

1 tykkäys

Odotan mielenkiinnolla, milloin Inderes käsittelee ARK:ia muodossa tai toisessa. Verneri olisi mielestäni paras kommentoimaan heitä, koska puhutaan taloushistorialisesti merkittävistä asioista. Haluasin kuulla hänen näkemyksensä ARK:in perusteeseihin, onko niin että elämme “poikkeuksellisia aikoja” innovaation suhteen vai onko tämä jotain, jota on nähty jo aiemmin. Sitten olisi hyvä ottaa kantaa koko analyysitoiminnan tulevaisuuteen ja miten ARK tämän alan näkee. Kaikkein kiinnostavinta toki olisi kuulla, miten ARK:in mainitsemat disruptiot vaikuttava yksittäisiin yrityksiin, kuten esim. Wärtsilään tai Metso Outoteciin.

2 tykkäystä