Osakesijoittaminen

Atria - Hyvä ruoka parempi mieli

Yt:t alkaa. Ja kurssi siis kiittää moisia tehostustoimia. Vai pitäiskö myydä vielä tänään??

Sikarutto riehuu Kiinassa, onko Atria osta?

https://www.porkbusiness.com/article/europes-pig-farms-are-biggest-winners-china-clamors-meat?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

https://www.google.com/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2019-07-05/china-could-feel-pig-disease-blow-for-next-decade-cargill-says

2 tykkäystä

Ei ainakaan “myy”.

Masse,FA, yllättäen myös sikatilallinen ja jalostuspuolen kunkku :pig2::pig2::pig2:

2 tykkäystä

Atria oli muuten vähän aikaa sitten OP:n listalla potentiaalisista tulosvaroittajista.

Atrian liikevaihdosta niin murto-osa on Kiinaan-vientiä, että yksi sikarutto siellä ei ole ostonpaikka. Saattaa huonossa tapauksessa tulla ongelmaksi tännekin Baltiasta tai Venäjältä, kun siellä Nurmoon maatalousväki käy kaatamassa villisikoja. Se on tehdas kiinni, jos ruttoa havaitaan lähelläkään sitä.

3 tykkäystä


Atria on toipunut kesäkuun alun ylimyyntitilanteesta hyvään nousuun. Viikkotason trendimuutos näköpiirissä, otan seurantaan.

3 tykkäystä

Mikä piru sitä Atriaa nyt nostaa, 9.8 esaa nyt mittarissa ja +5%. YES!

Kiinan sikarutto edelleen???

Masse-setä, FA, sianlihoo, nam, nam :pig2: :pig2: :pig2:

https://www.lihakeskusliitto.fi/fi/suomen-sikamarkkinat-kriisissa/
Pari päivää sitten tuli tälläinen juttu ulos

1 tykkäys

Kiitti. Jutun mukaan: “Lihanhankinta ja teurastus on Suomessa erittäin keskittynyttä. Kolme suurinta yritystä teurastaa lähes kaikki siat. Pienet ja keskisuuret jalostajat ostavat kotimaisen raaka-aineen isoilta kilpailijoiltaan.”

Atria siis ilmeisesti kuuluu näihin 3 suureen, jotka sanelevat hinnat. Ja sianlihan vienti Kiinaan kasvaa. Ei jää kotimaan pikkujalostajille possua.

Kovaa on lihabisnes, voi voi… (helppo voivotella kun Masse ja seurakunta kuuluvat Atrian eli voittajan leiriin, toim.huom)

Masse-setä, FA, lisää possunkasvattajia Suomeen vaikka ilmaston kustannuksella :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2: :pig2:

3 suurinta Atria, HK, Snellman

2 tykkäystä

Ottihan tämä lappu vähän miinustakin tossa viimeviikolla.
Kaiken kaikkiaan hyvältä näyttää, viimenen osari ylitti odotukset ja suunta näyttäis olevan oikea - niin firman sisällä kun sen ulkopuolellakin.

Viimenen osari oli kyllä hyvä, ja kiinan tilanne buustaa entisestään. +60% omassa salkussa, ainoastaan q4 rapsa mietityttää - onko hinnassa jo paljon odotuksia :blush:

1 tykkäys

Atria vahvassa nousukiidossa. Tammiralli ja Kiinaan vienti vetävät cursuksen koilliseen. Mukava olla kyydissä, nyt joka osakkeesta saa vanha setä 1.4 eetua hyvää.

Masse-setä, FA, possu maistuu :pig: :pig: :pig:

3 tykkäystä

Ajattelin itsekkin hypätä lyhyellä tähtäimellä Atrian kyytiin, se minkä vuoksi lyhyellä on se että keskustelin tuttuni kanssa joka käy villisikametsällä baltianmaissa. Hän kertoi että sikarutto on leviämässä Puolasta Saksaan. Rajalla ampuvat kaikki siat jotka pyrkivät saksan puolelle, tilanne riistäytymässä käsistä. Samalla hän kertoi että eteläisellä venäjän rajallakin suomessa oltaisiin jo kohdattu ruttoa. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä asiasta ja tietojen paikkaansapitävyydestä, mutta itse lähden peilaamaan tätä asiaa niin että jos/kun rutto leviää Saksaan, suomalaisen sianlihan kysyntä kasvaa ja tuo hilloa atrian purkkiin. Todennäköistä kuitenkin on että jos näin käy ei ruton tuloa voida tännekkään estää. Tässävaiheessa täytyisi hypätä pois.

2 tykkäystä

Juu. Kerro heti tällä foorumilla sedällekin, kun olet nähnyt/ampunut/maistanut ruttoista villisikaa täällä armaassa koto-Suomessa :pig: :pig:

Laitetaan meinaan Atria-laput heti myyntiin ja masset taskuun :euro: :euro: :euro:

Masse-setä, FA, ei se analyysin taito vaan foorumin hyödynnystaito :slight_smile:

1 tykkäys

Nimenomaan :smiley:. voi toki olla että tällä taktiikalla pahasti myöhästyy ;D

1 tykkäys

Riippuu tilanteesta. Esim. taannoin Titaniumin kohdalla Sauli tiedotti foorumilla ihan samalla sekunnilla kun yhtiö teki pörssitiedotetta ja jos uskoi Saulia (niin kuin setä teki ja tekee), niin hyvin ehti rikastua oikein kunnolla :slight_smile:

Masse-setä, FA, Inde analysoi ja Masse rahastaa = oiva työnjako :heart: :wink: :heart:

Atriaa salkkuun! Sikarutto jatkanee tuhojaan. Suurimmat riskit alalle nähdäkseni on tuleva Suomen tilanne, leviääkö tänne. Alkuvuoden nousu on ollut huima, mutta pistän osan siitä ihan OST:n “syyksi”. Ei ole tämä pulju mm. Inderesillä seurannassa, joten seuranta ja vaihto lienee aika pientä.

1 tykkäys

Atriaa olen myös itse ostanut lähiaikoina ja HK:ta löytyy myös salkusta. Toki tuo ruton vaikutus on Atrialla myös negatiivinen kun minun tietääkseni ostavat lihaa joissain maissa kilpailijoiltaan. Vahva Q4 tulossa?:sweat_smile:

Hmm, liekö näiden olosuhteiden vallitessa kuitenkin syytä odottaa, että Suomalaiset (laatuliha) firmat nostaisivat nokkaansa globaalisti ylipäänsä. Toivotaan parasta)

2 tykkäystä

Syytä tyytyväisyyteen
ARTIKKELI LISÄTTY 10.1.2020
Vuoden 2019 loppua kohti suorituksemme parantui. Myynti kasvoi, saimme hinnankorotuksia läpi ja pystyimme säilyttämään markkinaosuutemme. Tuotantolaitoksemme toimivat hyvin ja Kiinan kauppakin rullasi. Työturvallisuuden osalta olemme ottaneet aimo harppauksia eteenpäin, mikä on mahtava asia meille kaikille. Arjen sujuminen on meille tärkeä asia. Ote ei saa herpaantua ja ahkera täytyy olla, mutta tästä lähtökohdasta on hyvä jatkaa alkaneeseen vuoteen.

4 tykkäystä