Osakesijoittaminen

Barrick gold corp sijoituksena

Kyseessä siis maailman suurin kultakaivosyhtiö. Berkshire Hathaway osti elokuussa Barrick goldia. Mitä mieltä olette yhtiön nykyisestä arvostuksesta ja mahdollisesta kehityssuunnasta? Onko tämä parempi ostos kuin kulta itsessään tällä hetkellä?

7 tykkäystä

Barrick Gold +7,5% tänään. Kulta itsessään myös nousussa. Jatketaan holdausta…

1 tykkäys

Barrick goldia lisätty tänään hintaan 23,17 USD. Osake tullut 2,5 viikossa alas 23%. Perusteena että kyseessä yhtiö jolla vähän velkaa ja iso kassavirta, kullan hinta edelleen korkealla tasolla vaikka onkin laskenut hieman huipuista.

1 tykkäys

Jukka Lepikkö ostanut tänään Barrick goldia. Näkee ilmeisesti hyvän treidipaikan osakkeessa.

1 tykkäys

Noin 10% Barrick goldin liikevaihdosta tulee kuparista. Kuparin hinta tällä hetkellä 8 vuoden huipuissa. Mm. Sähköautobuumi nostaa kuparin hintaa.

1 tykkäys

Onko foorumilla muut seuranneet tätä yhtiötä. Maailman toiseksi suurin kullantuottaja, kaivoksia ympäri maailmaa.

Kurssi on tullut puolen vuoden aikana tasaisesti putoavana puukkona alaspäin.
Nyt teknisen analyysin perusteella osake on ylimyyty, RSI alle 30

Papua-Uusi-Guineassa on ongelmaa kaivosluvan uusimisen kanssa.

Spekulaatio raaka-aineiden ja metallien hintojen noususta voisi antaa kaivosyhtiöiden osakkeisiin nousua. Mutta jalometallit ja niiden tuottaminen on eri asia, Barrick Gold ei välttämättä hyödy jos kupari, uraani yms lähtevät nousuun

1 tykkäys

Jonkun verran seuraan sivusilmällä kaivosyhtiötä. Liittyy mutkan kautta omaan alaan. En ole mikään alan yhtiöiden asiantuntija.

Syksyllä alkanut lasku saattaa osittain liittyä Chilen uuden hopeakaivosprojektin tyssäämisellä paikalliseen hallintoon.
Tuohon on varmasti upotettu paljon varoja ja aikaa oikeusjuttuineen.

Myös Papua Uudessa Guineassa on “ongelmia” nykyisellä kaivoksella. Syytökset paikallisilta ovat rajuja ja tilanne on eskaloitunut.
https://miningwatch.ca/news/2020/12/4/it-did-not-go-well-barrick-continues-pressure-papua-new-guinea-government-while

Yhtiö on vahvimpia alallaan, mutta näihin liittyy paljon sellaisia tekijöitä, joiden ennustettavuus on lähes mahdotonta, kuten metallien hinnat tai jonkun alueen ympäristövaatimukset.

Kesän hintapiikki kurssissa selittyi todennäköisesti kullan poikkeuksellisen korkealla hinnalla. Siitä ollaan tultu $2000:sta $1800:een unssilta.
Osake vaikuttaa reiluhkosti alentuneelta verrattuna mitä se oli juuri äsken, mutta verrattuna menneisiin vuosiin se on ollut suurimman osan ajasta alle tuon nykyisen $20.

Mitä olen yhtiön ennustusteita nähnyt, kullan tuotanto olisi suunnilleen tällä tasolla seuraavat 10 vuotta eli tuotannon kasvua ei ennakoida tai se ei ole edes tarkoitus. Kuparista, jota yhtiö myös tuottaa voi tulla apua, jos sen hintakehitys jatkuu suotuisana.

Nyt viime aikoina Warren Buffett on myynyt syksyllä ostamansa position yhtiössä. Ilmeisesti sai tarpeekseen laskusta tai näkymistä.

2 tykkäystä

Mikäs tätä yhtiötä laskee? Ovatko tulevaisuuden näkymät heikentyneet huomattavasti?

Sanoisin, että kurssilla on vahva korrelaatio kullan hinnan kanssa… Itse olen tätä tankannut 28, 26 ja 24 cad hinnalla nyt kurssin laskiessa.

Nyt saatiin lisää vastatuulta lyheellä aikavälillä… jenkkien kymppivuotinen korko nousussa. Itse olen tankkaillut samoilla luvuilla ja vähän alempaakin, harmi vain et ne on usd$🤣

Hetki sitten Nordean Investor-näkymään ilmaantui uusi rivi samalla määrällä Barrick Gold yritykselle. Aiemmin sellaisia on tullut suomalaisissa tai ruotsalaisissa yrityksissä, jos on tullut suunnattu anti. En ole mistään huomannut sellaisia uutisia… Täytyy odotella, mitä tuleman pitää…

1 tykkäys

Liittyneeköhän tämä “Capital Reduction and Return of Capital” -toimiin yrityksessä?

https://www.barrick.com/English/investors/return-of-capital-tax-faq/default.aspx

Sain vastauksen Nordealta, että se olisi tullut siitä, että osakkeen omistajalla on mahdollisuus valita oskingon maksu joko rahana tai osakkeina. Siinä mielessä se oli yllättävää, että edellisessä osingonjaossa, ei tuollaista ylimääräistä riviä tullut.

Oletuksena on, että osinko maksetaan rahana, mutta osakkeen omistajalla on mahdollisuus myös saada osinko osakkeina rahan sijaan.