Osakesijoittaminen

BBS - Bioactive Bone Substitutes

Eikös tämä BBS:n tiedote ole tulkittavissa positiiviseksi Bonesupportille? Olettaen, että siellä on oltu paremmin kartalla viranomaisten uusista vaatimuksista.

2 tykkäystä

Oisko pienivaihtoinen lappu ja joku päätti sattumalta kotiutella voittoja samaan aikaan?

Tai sitten jengi sekoitti laput kuten Muskin Signaltwiittikeississä.

1 tykkäys

Epäonnesta en tiedä, osaamattomuutta kyllä. Kenellekään alalla toimivalle ei pitäisi nykyiset NB-käytännöt olla epäselviä. Eiköhän nuo käytännöt ole ihan kirjattu sinne kesällä allekirjoitettuun sopimukseen. Yleisellä tasolla laatupuolen vaatimukset eivät ole edes oleellisesti muuttuneet. Alalla on sovellettu ja toimittu13485-standardin mukaisesti jo vuosikausia. Suurimmat muutokset direktiiveistä MDR:ää kohden siirryttäessä ovat kireämmät tulkinnat kliinisellä puolella. Olisiko kuitenkin niin, että se kliininen näyttö ei olekaan ihan niin murskaavaa kuin on annettu ymmärtää?

2 tykkäystä

Niin siis Bonesupportila on ollut jo pitkään CE-luvat kunnossa Euroopan myyntiin. Positiivinen asia toki silti, ehtivät saada enemmän markkinaosuutta kunnes Artebone saa (ehkä) myyntiluvat kuntoon.

5 tykkäystä

Olipas täällä mainio keskustelu yhtiöstä. Pistää kyllä tuo eilinen tiedote pohtimaan noita todellisia syitä viiveiden takana. Ce-hyväksynmän jatkuva siirtyminen alkaa nostaa niskakarvojani pystyyn, että onko taustalla jotain oikeasti isompaa ongelmaa? Harkitsen keventämistä, mutta en kyllä kokonaan luopumista tästä. Onko yhtiön syyt siirrolle ja viiveille mielestänne uskottavia, että prosessi on johdolla NYT hallussa?

On hyvä muistaa että myyntiluvasta on vielä pitkä matka siihen että tuote saadaan myytyä ja katettua kulut. Sekä Bonesupportilla että erityisesti BBS:llä tulee olemaan haasteita kassan kanssa kun kulut tulevat etukäteen ja myynti jälkijunassa.

2 tykkäystä

Eniten ihmetystä aiheuttaa “ison eläimen” -tulosten viipyminen edelleen. Piti olla syyskuussa selvyys?

3 tykkäystä

On tietenkin ja CE-lupa ei tarkoita vasta kuin myyntilupaa. Bonesupportilla on kuitenkin jo liikevaihtoa ja tämä BBS:n epäonnistumisen takia saavat 9kk lisäaikaa valloittaa markkinoita.

Ja BBS kohdalla epäilyttää nimenomaan markkinointi. Johto ei vaikuta tuntevan lääkealan regulaatiotakaan riittävän hyvin, joten en usko että markkinointikaan menisi yhtäkkiä mitenkään ruusuisasti.

12 tykkäystä

Oletan että ovat yrittäneet vetää kengännauha-budjettia, eli yrittäneet pitää regulaatiokulut(asiantuntijapalkat) minimissä ja nythän tämä tulee myöhästyneenä myyntinä maksamaan enemmän mitä tuli säästöä.

8 tykkäystä

Itellä meni heti myyntiin. Ostin alkavan vuoden kunniaksi pikkuruisen position ja sitten muutama päivä myöhemmin tuli heti tällainen uutinen. Katsellaan mahdollisesti 9kk päästä uudelleen.

2 tykkäystä

Itsellä kävi jonkinlainen joulu, kun satuin seuraamaan juuri kun uutinen tuli. Sain myytyä position pienellä turskalla pois. Tosin ostin pienemmän position uudelleen halvemmalla, kun ei sitä voi kuitenkaan tietää josko tästä vielä jotain tulee…tai sitten tulee lisää turskaa:)

2 tykkäystä
3 tykkäystä

Talousjohdon puolelle tulossa osaamista Talenomista. Näkisin tämän positiivisena. Ehkäpä yrityksen tiedoittaminenkin parantuu tästä

9 tykkäystä

Mitäs muut mieltä tilinpäätöstiedotteesta? Tuleeko myytyä, holdattua tai jopa ostettua lisää? Itsellä sen verran pieni määrä BBS:ssä kiinni että ihan mielenkiinnosta holdaan ja seuraan mitä tulevaisuus tuo.

1 tykkäys

Pidän ja katson loppuun asti. Jos merkkariantia tulee, niin se on fifty-sixty lähtiskö mukaan.

2 tykkäystä

Tämä on sitä lajia osaketta, että parhaiten toimii pieni määrä pysyvään pitoon. En osaa sanoa kumpi on todennäköisempää, konkurssi vai lentoonlähtö. Ei ole niin paljoa kiinni, että sillä olisi väliä euroissa mitattuna. Kuten yllä olevat, ihan mielenkiinnosta mukana.

7 tykkäystä

https://www.bbs-artebone.fi/news-item/?id=2465372

“Yleisellä tasolla voidaan todeta, että Covid-19 pandemia on aiheuttanut viiveitä ja vaikeuttanut toimintaympäristöä”

“Eläinkokeen alustavien tulosten perusteella oli mahdollista päätellä, että kokeen lopullinen raportti tulisi todennäköisesti täyttämään Yhtiön tuotteen myyntilupaa käsittelevien viranomaisten koetuloksille asettamat vaatimukset. Johtuen eläinkokeen toteuttavan tutkimuslaitoksen tekemistä näytteiden epäjohdonmukaisista tulkinnoista, tutkimukseen tehtiin lisäksi suunnitelman muutos analyysimetodin osalta ja osa mittauksista teetettiin uudelleen.”

Vaaditun ylimääräisen eläinkokeen lopullisia tuloksia siis odotetaan yhä.

Huhtikuussa pitäisi olla paperit kasassa virallisen lupaprosessivaiheen aloittamiseksi. Rahat riittää kesään 2022 asti.

3 tykkäystä

Ruotsin Bonesupportin osari taisi tulla. En ehtinyt vielä lukemaan kuin vilasulta. FDA:n hyväksyntä Ceramentille on tulossa ilmeisesti tuota pikaa avaten 100 USD markkinat. Tämä pikaseltaan…

2 tykkäystä

Eipä tullut hyväksyntää. Lisää dataa tarvitaan.

6 tykkäystä

No niinpä kävi! Arvio uudesta päätöksestä n. vuoden kuluttua. Kurssi laskenut >16%. 60 SEKin pinnassa tänään. Että ei mennyt ihan nappiin, jos ei mennyt BBS:lläkään😅

11 tykkäystä