Betsson - Rahapelialan arvo-osake?

Betsson-brändi aloittaa toiminnan Italiassa. Aiemmin siellä toimittiin vain StarCasino brändin alla.

Italiassa on uusi regulaatio jolla pyritään vähentämään pieniä sivustoja. Se satelee suoraan isojen toimijoiden laariin.

With the increased cost of concessions, the government aims to significantly reduce the number of licenced websites."

Italia on kasvumarkkina:

Hollannin yritysosto jäi linkittämättä:

3 tykkäystä

Hyviä uutisia, nyt vain vahvat Q1-tulokset tauluun! :v:
https://next.io/news/finland-suspends-betsson-payment-blocking-order/

3 tykkäystä

Pohdin tuota reguloitujen markkinoiden osuutta. Se oli 46% Q4 lopulla. Mistä se koostuu?
Peru ja Brasilia siirtyvät regulaation piiriin, mutta muut Etelä-Amerikan maat Argentiinaa lukuun ottamatta taitavat olla reguloimattomia? Lisäksi Betsson aloittaa Hollannin toiminnot joka lisää sen osuutta.


Flutterilla vastaava luku on 97% ja yhtiö operoi jokaisella mantereella.

2 tykkäystä

Seuraan Hollannin kehitystä. Operaattorit ovat ihan oikeassa että kiellolla toiminta vain siirtyisi laittomille toimijoille.

2 tykkäystä

Q1
Liikevaihto 2% yli analyytikkoennusteen
EBITDA 21% yli ennusteen
EBIT 28% yli ennusteen
Nettotulos 24% yli ennusteen

7 tykkäystä

Erinomainen tulos. Lisääntynyt regulaatio yhä potentiaalinen riski. Vedonlyönnin ja lattarien tulos oli huonompi, mutta paranee varmasti ensi kvartaalilla ennakkolukujen perusteella. Argentiinan pesoa devalvoitiin 50% joka vaikutti lattari-tulokseen.

Tässä pari poimintaa:

4 tykkäystä

Kesäkuussa tulossa Copa America ja jalkapallon EM-kisat , jolloin taas vedonlyönnin osuus kaiken järjen mukaan nousee ja kunnolla. Ja onhan vielä heinä-elokuussa tulossa kesäolympialaisetkin.

2 tykkäystä

Tästä syystä olen merkittävällä ylipainolla uhkapeliosakkeissa (Betsson & Flutter) :slight_smile:

2 tykkäystä

Betsson on yksi suosikkiyhtiöistäni. Se on erittäin hyvin johdettu yhtiö. Yritysjohto on osakkeenomistajien asialla ja CEO omistaa osakkeita huomattavalla summalla. Presentaatiot ovat asiaa ilman McKinsey/BCG tyyppistä BS:ä.

4 tykkäystä

Tähänkin aamupäivään hyvää. Pareto Securities nostaa tavoitehinnan 160 kruunuun (aik. 147kr) ja ABG Sundal Collier nostaa suosituksen tasolle osta.

2 tykkäystä

Betsson laski liikkeelle redemption sharen, mitä lie suomeksi.

Miten näiden kanssa kannattaa menetellä eli myydäkö heti pois vai odottaa maksua?

1 tykkäys

Redemption sharet on Betssonin tapa jakaa osinkoa. Nämä jaetaan osakkeenomistajille ja kaikki redemption sharet kerätään automaattisesti pois jonkun ajan jälkeen. Jos pidät nämä osakkeet, saat osinkoa 12. kesäkuuta. Ainakaan OP:n verkkopalvelussa näillä ei voi käydä kauppaa. Tuolta voi lukea lisää:

Itsellä tili Nordeassa, jossa pystyy myymään. Sitä haen, että katsotaanko ne myytäessä tuloksi kokonaishinnan perusteella? Ainakin niistä peritään verot, kun ne erääntyvät.

1 tykkäys

Redemption shareihin tuli uusi verokohtelumuutos pari vuotta sitten Suomessa. En ole syvällisesti tutkinut verotusta, että kumpi on parempi tapa - antaa lunastuksen tulla vai myydä. Mutta nopea mutu molempia kokeilleella uudessa tilanteessa tuntuu olevan, että antaa betssonin lunastaa. Mutta täytyy vielä tutkia verotusta tarkemmin tämän suhteen.

3 tykkäystä

Sijoituskästi on tehnyt tviittiketjun Betssonista. :slight_smile:

https://x.com/sijoituskasti/status/1805492313424085248

Loppuosa tviittiketjusta, kandee lukee äksässä





image
Kuva
image

7 tykkäystä

Euro Cup sataa vedonlyöjien laariin:

Valtava määrä tasapelejä. Myös muutamia yllätyksiä, kuten eilinen Georgian voitto Portugalista.

14 peliä 36:sta on päätynyt tasapeliin, eli 39%. Pikaisella googletuksella ehdotettiin että keskimääräisesti 28% peleistä päätyisi tasapeliin. Seuraan itse vain operaattorisijoittajan näkökulmasta. Vielä 2 peliä jäljellä jotka kirjataan Q2-tuloksiin, mutta hyvältä näyttää.


Copa Americassakin jotain hyviä tuloksia operaattorille:

Hetkonen, onko tässä jotain minkä olen ymmärtänyt väärin vedonlyöntibisneksestä?

Olen kuvitellut/ymmärtänyt, että brokerit tasapainottavat kertoimia lyötyjen vetojen suhteessa siten, että kaikki lopputulokset satavat niiden laariin? Eli jos esimerkiksi tasapeliä ylipelataan, niin X:n kerroin laskee ja 1:n ja 2:n kertoimet nousevat. Tämä tekee tasapelin veikkaamisesta vähemmän houkuttelevaa ja koti- ja vierasvoittojen veikkaamisesta houkuttelevampaa, jolloin niiden määrä kasvaa

Kuulostaa kamalalta bisnekseltä, jos yhtiö joutuisi tekemään tuloksensa käytännössä lyömällä vetoa pelaajia vastaan.

2 tykkäystä

Joku paremmin alaa tunteva saa vastata. Mutta operaattorit ovat valittaneet hyvää pelaajatuuria Q3-Q4/23. Q1/24 Maaliskuun 2 viimeisellä viikolla nähtiin jenkeissä yllätystuloksia jotka romahduttivat siihen astisia operaattorien tuloksia.

Betsson sai lisenssin Perusta. Tämä lisää reguloitujen markkinoiden %. Suomi ja Brasilia seuraavana sitten.

1 tykkäys

Tämähän on mielenkiintoinen, että lohkopelit Q2:een ja neljännesvälieristä finaaliin kuuluvatkin sitten Q3:een. Copa Americankin jatkopelit kuuluu Q3:een kuten myös olympialaiset.

1 tykkäys

Nämä firmat limputtaa voittavat/skarpit pelurit nopeasti niin kyllä sitä rahaa voi ottaa sisään ilman että kertoimet tasapainottuu koska kaikki sisään tuleva raha on käytännössä paisteilta/häviäviltä pelaajilta. Mutta joskus ne paistitkin osuu ja sillon valitellaan huonoa tuuria. Eria asia jossain Pinnaclella missä kertoimet liikkuu sisään tulevan rahan perässä ja tarkoitus tehdä suht sama x määrä tulosta riippumatta pelin lopputuloksesta.