Osakesijoittaminen

Better Collective - Johtava urheiluvedonlyönnin mediakonserni

Luodaanpas oma ketju tanskalaiselle Better Collectivelle, koska Red Eye-ketjun mukaan kiinnostusta tällaiselle olisi.

Better Collectiven siemen kylvettiin vuonna 2002, kun kaksi kaverusta päätti perustaa urheiluvedonlyöntiin keskittyvän nettisivuston. Sivuston saadessa suosiota, päättivät kaverukset perustaa Better Collective-nimisen yrityksen vuonna 2004. Tänä päivänä Better Collective näyttää tältä:

Mitä Better Collective sitten tekee? Yritys on johtava urheiluvedonlyöntiin keskittyvä mediakonserni, jonka tehtävä on yhdistää vedonlyöjät ja operaattorit. Yritys omistaa useita aiheeseen keskittyviä nettisivustoja, kuten Bettingexpert, Betcompare, VegasInsinder. Sivustot tarjoavat vedonlyöjille lisäarvoa koulutuksen, yhteisön, vedonlyöntivihjeiden ja bonustarjousten muodossa. Yrityksen pääasiallinen ansaintamalli perustuu asiakkaiden välittämiseen operaattoreille kuvan mukaisesti:

2021E P/E on 30, mikä on suht maltillinen, ottaen huomioon yrityksen kovan ja kannattavan kasvun, minkä ei odoteta hiipuvan lähitulevaisuudessa:

Yrityksen tulevaisuuden näkymät ovat mielestäni enemmän kuin hyvät sen ratsastaessa useammalla positiivisella ajurilla, joista mainittakoon:

  1. Vedonlyönnin siirtyminen fyysisestä pelaamisesta nettiin
  2. Puhelimet ja nettiyhteyksien paraneminen. Mahdollisuus pelata näppärästi milloin vain missä vain
  3. Regulaation myötä avautuvat uudet markkinat, erityisesti USA (kuva alla)
    image

Markkinan kasvuennuste on erittäin lupaava:

Yrityksen omistuspohja on vahva perustajien omistaessa yhtiöstä 45,5 % ja mukana on paljon instituutiosijoittajia. Yhtiö löytyy myös Red Eyen Top Picks salkusta painolla 9,5 %. Red Eyen fair value on 260 SEK, kurssi nyt 212 SEK.

Ajatuksia, huolia, murheita tai toiveita? Sana vapaa.

22 tykkäystä

Yhtiö teki yrityskaupan äskettäin, jolla se hankki Action Network -yrityksen. Edit: Tässä yhteydessä tehtiin osakeanti, joka laski osakekurssia 237 → 210 sek. Lisäksi kurssi oli ollut vain muutama viikko aiemmin 268 sek.

Uusien osakkeiden määrä oli noin 15% ja antihinta 218 sek. Osakekurssi on laskenut noin 60 sek kuukauden sisään, joka vaikuttaa merkilliseltä ylilyönniltä. Jos katsotaan puhtaasti annissa saatua rahoitusta ja sen vaikutusta, tulisi vaikutuksen kurssiin olla muutaman prosentin luokkaa.

5 tykkäystä

Hinta ennen antia oli 237,5 SEK, joka laski → 209,5 SEK antihinnan ollessa juurikin tuo 218 SEK. Mielestäni myöskin käsittämätön reaktio ja tarjosi erittäin hyvän ostopaikan. Red Eyen analyytikkokin vähän hämmästeli tuota ja päättivät lisätä top picksiin pian tämän jälkeen.

3 tykkäystä

Dippi on tarjonnut kyllä hyvää ostopaikkaa. Tällä vuodelle on itselleni erityisen kovat odotukset, johtuen vilkkaasta urheilukesästä. Siis aivan käsittämättömän paljon tapahtumia: Euro 2021, Copa America, Olympialaiset…lista on pitkä!

6 tykkäystä

Tavoitehintoja

  • RedEye fair value 145-350SEK, base case 260SEK
  • Nordea 305SEK (Osta) 14.5.21
  • ABG 320SEK (Osta) 14.5.21
  • SEB 260SEK (Osta) 26.4.21

RedEyen ennusteita lähivuosille (11.3.21)

8 tykkäystä

Q1 videota

Redeyen kommentit:


6 tykkäystä

Totta, annin vaikutus ei ollutkaan sentään aivan niin suuri kuin olin tuossa kirjoittanut, joten editoin aiempaa viestäni.

2 tykkäystä

E-urheiluun sijoittamisesta kiinnostuneille Better Collective on myös ihan kiintoisa firma, sillä se tosiaan omistaa HLTV.orgin, eli Counter-Strike: Global Offensiven e-urheiluportaalin (en keksi parempaakaan termiä tähän hätään). Sivusto pitää sisällään kaiken mahdollisen datan skenestä, tekee uutisia, rankingeja ja videomateriaalia, ja yhdistää pelien streamaajat katsojiin. Rahansa tuo sivusto tekee pääasiassa mainostamalla vedonlyöntisivustoja ja niiden CS:GO-pelikohteita. Moni osaa luultavasti vetää yhtäsuuruusmerkkejä jääkiekon puolelle Eliteprospects-sivustoon, vaikka erojakin tietysti löytyy. Tuota sivustoa voidaan käytännössä katsoen pitää areenana, jossa katsot, kommentoit, kilpailet ja lyöt vetoa CS:GO:sta, ja tämän areenan brändi on erittäin vahva.

Tanskan yritysrekisteristä kaivelin tietoja, ja HLTV on kasvanut mukavaa vauhtia viime vuosina. Valitettavasti viimeisin tilikausi on raporteissa 18 kk mittainen (7/2019-12/2020), ja siksi se ei taida vertautua täydellisesti edellisiin 12 kuukauden tilikausiin. Tuon 18 kuukauden aikana nettotulosta tehtiin kuitenkin yli 4,3 MEUR. Jaettuna tasan 12 kuukauden ajalle tuosta tulisi n. 2,9 MEUR, mikä on jo ihan merkittävä osuus emoyhtiön n. 22 MEUR:n liiketuloksesta vuonna 2020. Edelliseen 12 kuukauden tilikauteen (7/2018-6/2019) verrattuna tulos kasvoi vain n. 7 prosenttia, mutta sitä edeltävinä vuosina kasvu on ollut selvästi tuota vahvempaa.

10 tykkäystä

Hyvää uutista toisensa perään

9 tykkäystä

Kohtalaisia avaustarjouksia kun rekisteröityy pelisivustoille Action Network / Vegasinsider kautta Amerikassa:

Melkoinen liikenne varmasti noilla saiteilla joten eiköhän affi-kirstu kilise kohtalaisella voluumilla.
Vielä paremmalta vaikuttaa kun miettii, että monia osavaltioita vielä avaamassa pelaamisen ja paljon vetofirmoja haikailemassa avautuville markkinoille.

2 tykkäystä

Better Collectiven tuore hankinta Action Network yhteistyöhön MLB:n kanssa. Entuudestaan yhteistyössä ollaan jo mm. NBAn ja PGA Tourin kanssa

"Later this month, we’ll start providing content to MLB to help service fans and bettors already using MLB’s platforms.

The deal will feature three components — written content, live shows, and integration between Action’s talent and data and MLB’s existing content"

3 tykkäystä