Bico Group (ent. Cellink) - Biotechin tulevaisuus

https://bico.com/investors/press-release/?r=B4F1D532E3FB60EB

Cellenionin tuotteelle uusi myyntikumppanuus

Thermo Fisher on kyllä aivan Tier 1 kumppani, eli BICO:n tuotteet kiinnostavat. Kurssilaskun myötä yhtiötä on jopa syytelty skämmiksi, mutta missäänn nimessä en tähän itse usko, vaan kyse on vain kalliista arvostuksesta ja tulospettymyksestä, jonka syyt ovat tuotanto- eikä kysyntäpuolella. Tällaiset uutiset lisää uskoa BICO:n eri firmojen tuotteisiin.

6 tykkäystä

logo

Cellenion Announces Co-Marketing Agreement with Bruker to Deliver Advanced Solutions for Single Cell Mass Spectrometry-Based Proteomics Analysis

The partnership with Bruker will provide scientists with a complete workflow, from single cell isolation and sample preparation to results, for label-free single cell proteomics analyses

7 tykkäystä

BICO ehdolla

1 tykkäys

Kasvua 3054% vuosina 2017-2020!

2 tykkäystä
2 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Ainakin yhtiön sisäpiirissä ovat ostaneet osakkeita joulukuussa 2021.

3 tykkäystä

Onko kenenkään silmiin osunut BICOn tavoitehintaa ja analyysiä?

2 tykkäystä

Tämän mukaan TP olisi 540$. Analyysin luotettavuudesta en tiedä. Jos pitää paikkansa, niin osakkeella on “hieman” kasvuvaraa.

kuva

2 tykkäystä

Voisikohan olla mennyt kruunut ja dollarit sekaisin?

Tuskin. Tuo hinta näyttää siltä mitä Bico oli muutama päivä sitten.
Lisäys: Jolbertti on varmaan oikeassa. Tuo tavoitehinta lienee vahingossa Dollareissa. Tietysti, voihan olla että tämä Dollarihinta toteutuu 5 vuoden kuluessa, eli tähtäin vain kauempana. :wink:

kuva

Ehkäpä joku sitten tietää hieman enemmän jos uskoo 20-kertaistumiseen :smiley: Tässä Marketscreener jossa sama tavoitehinta, mutta kruunuissa.

3 tykkäystä

Carnegien tavoitehinta 545 sek eikä ole muita.

Näissä on hyvä muistaa että kun markkinasentimentti ja markkina-ajurit (korko-odotukset, inflaatio yms) on näin kovasti tappiollisia kasvuyrityksiä vastaan, ei tavoitehinnoilla juurikaan ole väliä :man_shrugging:t2: Paras aika tyhjentää BICO salkusta oli jo viime vuoden puolella, vaikka periaatteessa osake voi tästä vielä lasketella alas vaikka kuinka paljon.

Nyt jos BICOon sijoittaa niin kannattaa suosiolla varautua odottamaan sen 5-10v ennen kuin kurssi lähtee taas raketoimaan. Yrityksen teknologioilla on valtava potentiaali mutta sen kehitysvaihe on vielä aika alussa ja kyseessä ei ole mikään simppeli ongelma mitä yritys yrittää ratkaista. Koska nykyinen markkinaympäristö tuntuu lyövän jopa kannattavia kasvuyrityksiä kuin vierasta sikaa, uskon seuraavan 12kk kurssikehityksen olevan suurella todennäköisyydellä aika huonoa. Toki jos uskoo että BICO on tuleva markkinajohtaja ruumiinosien ja sisäelinten 3D-printtausmarkkinalla, kurssin lasku antaa vain hyviä lisäyspaikkoja :blush:

1 tykkäys

Varmaan aika monen yhtiön kohdalla paras aika tyhjentää olisi ollut jokin aikaa sitten, Bicon kohdalla itseasiassa 5.8.2021, harva vaan näitä pystyy ennustamaan, paitsi Olli Väätäinen.

Kasvuyhtiöitä rokotetaan tällä hetkellä ja on jo kovalla kädellä rokotettu, se että mihin asti poljetaan ja milloin suunta on takaisin ylös on pelkkää arvailua.

Oliko jotain perusteluja siihen miksi yhtiön performanssi seuraavan 12kk aikana, (ja tarkoitatko tällä siis yrityksen liiketoiminnan vai yrityksen kurssin performanssia?) tulee Suurella todennäköisyydellä olemaan kakkaa?

Itseä lähinnä huolettaa tämän hetkinen shorttipositio, joka on hiukan kasvanut, kun siihen tulee käänne niin voi yrityksen kurssi kääntyä koilliseen. Yhtiön liiketoiminta nähdäkseni etenee hyvin, vaikka heihinkin on komponenttipula iskenyt.

1 tykkäys

Joo eli tarkoitin kurssin performanssia. Yrityksen fundamenteissahan ei tietääkseni ole tapahtunut muutosta :grin: Perustelen omaa näkemystäni ihan yleisesti tämänhetkisellä markkinaympäristöllä ja koronnostojen odotuksilla. Voin toki olla väärässäkin asian suhteen :man_shrugging:t2:

Jos tuolla nyt vaan perustelee niin sama kirjoitus sopisi jokaisen kasvuyhtiön ketjuun tänne foorumille, mutta samaa mieltä että kasvua lyödään tällä hetkellä.

2 tykkäystä

Kiitos palautteesta :blush: Kävin korjaamassa alkuperäistä kirjoitusta niin että muutin vähän sanamuotoja sekä lisäilin enemmän perusteluja näkemyksilleni :grin:

Katselin Marketscreeneriä ja laittoi miettimään, mikä laittaa analyytikoita muokkaamaan kohdehintaa? Esimerkiksi TP on nyt alhaisempi kuin Huhtikuussa 2021, jolloin yritys oli pienempi (sen jälkeen siis on tehnyt yritysostoja ja kasvanut orgaanisesti). Ovatkohan analyytikot vähän laiskoja, ja mätkäisevät tavoitehintoja pelkkään Hypeen ja kurssinousuun perustuen, vai muuttavatko niitä yrityksen fundamenttien muuttuessa? Ymmärtääkseni Bicolla ei ole ollut mitään vastamäkiä liiketoiminnassa, vaan kasvu on ollut erittäin reipasta. Vai onko analyytikoilla (tai muilla?) tiedossa jotakin jota en vain sitten itse tiedä?

1 tykkäys

Tuohan on aika tyypillistä että tavoitehinta muuttuu osakkeen hinnan mukana, ja tuskin BICO on tämän suhteen poikkeus. Analyytikoiden perusteluna on yleensä se, että markkinoilla hyväksytyt kertoimet ovat muuttuneet. Toki ne ovatkin, etenkin kovaa kasvaville yhtiöille joiden pitkän aikavälin tulevaisuus on keskimääräistä yhtiötä enemmän hämärän peitossa.

Lisäksi BICO:n osalta Q3/2021 tulos oli markkinoilla pettymys, mikä selittää tuon marraskuun kohdalla tapahtuneen laskun kurssissa ja tavoitehinnassa.

2 tykkäystä