Softa- ja It-palveluyhtiö Bilot Oy suunnittelee listautumista pörssiin.
Yhtiö kuvailee itse itseään näin:
”Bilot luo asiakkailleen strategista kilpailuetua rakentamalla ylivertaista digitaalista asiakaskokemusta. Bilot on asiakkaan ydinliiketoimintaa tukeva strateginen kumppani, jonka työn fokuksessa on asiakkaan asiakas.”
Tavoitteena yhtiöllä on kasvaa nykyisestä vajaa 20 MEUR liikevaihdosta 50 miljoonaa vuoteen 2024 mennessä. Kannattavuustavoite EBITA 10 %.
Lisäys: toimialalla yhtiö itse sijoittaisi itsensä jonnekin Digian ja Siilin väliin. Digiaa miettien asema on siis käsittääkseni suhteellisen optimaalinen tämän hetken it-kentän tarpeisiin nähden.
Näitä riittää Suomessa, enpä tunne itse ao. firmaa entuudestaan. Aika puhdas projektitoimittaja näyttäisi olevan, joten kategoriointisi on hyvä. Aika huonosti oli firman historia kuvattu ja taloustiedotkin vain kahdelta vuodelta. Toiminta Puolassa ja Ruotissa jää ihan avoimeksi.
Aika paljon pitäisi saada enemmän lihaa luiden ympärille, että kiinnostuisin.
Mielenkiintoinen case. Nettovelattomuus kyllä hieno asia! Mielellään näkisin myös muuta kuin projektitoimintaa. Toivotaan, että Inderes saa IPO-analyysi toimeksiannon!
Mielenkiintoinen sanavalinta kysyttäessä mahdollisista yrityshankinnoista. Olisiko “kuittikauppaa” harrastava eTasku Solutions Oy kiikarissa Sieltä tulisi about 10 pinnaa lisää liikevaihtoa jos se Accountorilta irtoaisi.
Olisi kiinnostava kuulla, millä eväillä tuonne 50Meuriin mennään neljässä vuodessä? Kun katsoo verrokkeja kuten vaikka Vincit, Futu, Gofore ja Siili, niin suurin kasvua rajoittava tekijä on pula koodareista. Ja samalla koodariapajalla ovat nykyään myös perinteisemmät yritykset esim. teollisuudesta ja finanssialalta. Mikä on Bilotin kilpailuetu / vetovoima osaajakilpailun saralla? Talouslukujen perusteella palkkakilpailuun ei ainakaan ole hirveästi paukkuja lähteä mukaan. Toki annissa tulee kassaan max 8 Meur rahaa, mutta ei sillä nyt kovin montaa yritysostoa tehdä. Loppuihin täytyy sitten järjestää anti, joka dilutoi osaketta.
Vaikeaa se on ja tuolla aiemmalla 10 prosentin kasvuvauhdilla siihen menee paljon kauemmin. Voivat toki ostaa annista saatavalla 8 millillä lisää liikevaihtoa noin 10 milliä, mutta realistisempi tavoite olisi lv 40milliä 2024.
@First_Timer, tarkoitin, että yksi yrityskauppa varmaan pystytään rahoittamaan kassasta ,IPO:sta saatavilla varoilla (8M€), mutta siitä seuraavat kaupat maksetaan todennäköisesti Bilotin osakkeilla. Eli, käytännössä toteutetaan anti, jossa ostettavan yrityksen omistaja saavat osan tai jopa koko kauppasumman Bilotin uusina osakkeina.
Yli 100 hlö kokoluokkaan kasvaneita tulorahoitteisia firmoja sektorille syntyi viime vuosikymmenellä todella monta (pääasiassa digipalveluiden kehittäjiä), mutta Bilotin asemassa poikkeuksellista on ehkä se, että firma toimii vaativien suuryritysten asiakassegmentissä ja syvällä asiakkaiden liiketoimintakriittisissä ydinjärjestelmissä (SAP). Palvelualue, johon suuret yritykset eivät helpolla päästä pieniä IT-toimittajia (korkeampi entry-barrier).
Klo 18.00–20.00 Bilot - digitaalisen liiketoiminnan pioneeri, toimitusjohtaja Mika Tanner
Inderesin analyysin esittely
Aikaa kysymyksille ja vastauksille