Osakesijoittaminen

Biorem – dominasi päästöjen vähentämiseksi

Biorem on cleantech yritys, joka suunnittelee, valmistaa ja toteuttaa asiakkaalle räätälöidysti päästöjen vähentämistekniikan biologisin keinoin. Olemme erikoistuneet poistamaan vaaralliset yhdisteet ja hajun epäpuhtaasta materiaalista kustannustehokkaasti.

Meihin Bioremissä voit luottaa, missä tahansa projektissa, missä tahansa koossa ja ole varma, että sinulla on paras käytettävissä oleva tekniikka ja tuki vaikeimpien haasteidesi ratkaisemiseen. Tässä linkki Biorem pitkä esittely, perusteet, taustat ja yritysarvon muodostus.

Biorem on kiinalaisomisteinen, Tus-Holdings omistaa meistä hieman reilun 60%. Tus Holdings ei pelaa ihan pienillä pelimerkeillä heidän hallinnoimien varojen kokonaismäärä kuulemma 200 bilj. CNY.

Bioremmin johtoon on marssitettu laatua CEO Derek Webb ympäristötieteiden kanditaatti pääaineenaan ilmansaasteiden hallinta. Derekillä on ”vyöllään” jo yli 1500 asennuksen suunnittelu, valmistus ja käyttöönotto Amerikassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Aasiassa.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Mr. Zao. Hän tuo osaamisensa Tussin puolelta. (Vice President of TusHoldings, General Manager of Tus-Material Group jne.) Erittäin vakuuttava ansioluettelo.

Mitä projekteja saatu vietyä jo maaliin? Loppuvuodesta 2019 Biorem asensi yhdessä Samsungin kanssa uuden biologisen järjestelmän erääseen puolijohdeyksikköönsä Etelä-Koreaan. Prosessin ja laitteiden suunnittelu valmistui Pohjois-Amerikassa, kun taas prototyyppijärjestelmän hankinta ja toimittaminen hyödynsivät Bioremmin toimitusketjua ja valmistuskapasiteettia Kiinassa. Vuoden käyttötietojen avulla järjestelmän suorituskyky ylitti odotukset, ja Samsung osti yksikön jatkamaan prosessipäästöjen vähentämistä.

Bioremmin projekteja lukiessa tekee aina sen havainnon, että asiakas ostaa lisää. Asiakastyytyväisyys on hyvällä tasolla ja Biorem luotettava kumppani myös lisätilauksille.

Biorem taloudellinen tilanne on hyvä. Velkaa ei ole.

Shares Outstanding: 38.66 million

Market Cap: $16.2 million

Working Capital: $9.8 million

TTM Revenue: $20.8 million

TTM Adjusted Ebitda: $1.1 million

Current Backlog: $35.6 million

Tässä uusin Q3/2020 rapsa.

Toivotan vielä kerran teidät kaikki iloisia aikoja etsimään ja seuraamaan Bioremmin sijoitustarinan etenemistä. :cowboy_hat_face: Real Time Price Biorem

31 tykkäystä

Hyvä avaus, kiitos tästä!

Jos en väärin ymmärrä niin insidereilla about 2/3 lapuista eli free float aika pieni?

2 tykkäystä

Äkkiä katsoen tämä ei näytä olevan menossa minnekään. Toki P/EBITDA (adjusted) suhteen ei törkykallis, mutta ei ole myöskään pystynyt vakaaseen tulokseen tai kasvattamaan liikevaihtoaan oleellisesti.

Lisäksi market cap on itse asiassa kasvanut n. 25 miljoonaan, tuon avauspostauksen lainatut luvut siltä osin ovat vanhoja.

Tässä ei myöskään näytä olevan TTM erityistä kasvutrendiä käynnissä, ellei juuri nyt tapahdu jotain. Olettaen Nordnetin luvut oikeiksi aiemmilta vuosilta.

No, ei pelkästään huono, koska jos tässä on jotain niin voi lentää tutkan alla.

2 tykkäystä

Kyllä juurikin näin. Biorem shareholders haulla ei kovin montaa riviä löydy. Sen takia olen korostanut Tus Holdingis roolia tässä merkittäväksi. En kuitenkaan pelkää. On ainakin muskeleita viedä firmaa haluamaansa suuntaan ja Tusille muistakaa omistaja-arvon kehittäminen nro 1. :wink:

1 tykkäys

Pennystocksin linkissä on hyvin laskeskeltu kasvun kulmakerrointa liikevaihdolle ja tilauskannalle:

The Growth Opportunity

With zero debt and a forward P/E ex-cash under 3, this may scream melting ice cube, but that could not be further from the truth. Taking a 3 year average for revenue to smooth out some of the lumpiness due to timing of contracts, Biorem’s revenue trajectory since 2015 has been:

$15.7 million (2013-15 average)

$14.5 million (2014-16 average)

$18.5 million (2015-17 average)

$20.9 million (2016-18 average)

$22.5 million (2017-19 average)

Doing the same for end of year backlog the numbers are:

$13.6 million (2013-15 average)

$16.0 million (2014-16 average)

$17.7 million (2015-17 average)

$19.4 million (2016-18 average)

$23.9 million (2017-19 average)

And right now the current backlog is $35.4 million, the highest it has been in Biorem’s history.

Mä sain lv kasvua 9,4% p.a. 2015-2019 (laskettuna tuo “liukuva” keskiarvo kyseisestä vuodesta ja kahdesta edellisestä). Mutta jep, ei mitään räjähdysmäistä kasvua toistaiseksi.

4 tykkäystä

Luin tuon kyllä, mutta eihän tuo kasvucase ole kovin vahva noilla luvuilla. Onko tuo nyt 5% liikevaihdon kasvua p.a. viimeiseltä 7 vuodelta?

(Tässä aikavälin alkupisteeksi otettu ensimmäisen kolmivuotisjakson puolivälin paikkeilta Q2 2014 ja liikevaihdon oletettu olevan 15.7M TTM. Siitä matkustettu vuoden 2020 Q3:n eli 6.25 vuotta ja TTM liikevaihto nyt 21 M.

Minulla voi toki olla epäedullinen aikaväli. Jos otat liukuvan keskiarvon mukaisen luvun kyseisen liukuman viimeisestä vuodesta, niin kasvu näyttää nopeammalta plus sinä lopetit vuoteen 2019, jolloin aikaväli on lyhyempi ja loppupisteen liikevaihtokin korkeampi.

Ei kyllä tosiaan välttämättä reilua, kun koronakin oli 2020, joten ensimmäisen liukuvan lopusta viimeisen liukuvan loppuun eli olisi 9.4% p.a.)

Redditissä kerrotaan, että Miamin lisäksi yhtiö on saanut jatkotilauksista myyntiä toiselta kaupungilta, Montrealilta. Kasvuoptioksi mielletään myös Kiina, koska pääomistaja on kiinalainen holdingyhtiö, mutta muuten ei olennaista presenssiä Kiinassa. Tämän jälkeen puhutaan mahdollisesta eksponentiaalisesta kasvusta, mutta onhan tuossa aika aukko vielä.

Toki nyt backlog on selvästi suurempi kuin aiemmin ja liikevaihtokin on kasvanut ajan yli sentään. Tosin, backlog ei ole sellaisenaan kääntynyt liikevaihdoksi täysin, vaikka korreloi liikevaihdon kanssa.

2 tykkäystä

Bioremmin tulot projektiluonteisia ja toiveissa on että ensi vuonna päästään projekteja viemään paremmin maaliin saakka. Bioremmin tuotot kasvaa sitä mukaa.

Käsittääkseni huoltoliiketoiminta ei ole järin suurta. Mikä lienee tuolla parhaalla tuotteellamme Synergy Multi Stage Systems huoltoväli? Biosuodattimilla oli muistaakseni peräti 10 vuoden takuu. Aika kova. :thinking:

2 tykkäystä

Huomasin tuon piikin, mutta onko se merkittävä, ei-kertaluontoinen asia? En suorilta heittäisi roskiin perehtymättä, mutta kyllä jotain pitää olla tapahtumassa “nyt”. Hyvä nosto kuitenkin, yritän kaivaa lisää.

Kokonaisuus näyttää nyt siltä, että saadaan vahvaa nettokassaa, yksinumeroista liikevaihdon kasvua jonka skaalautuminen tulosriville ei ole selkeää ja liiketoiminnan kestävä kannattavuus nykyisellään hieman kysymysmerkki.

Projektiluontoisuus voi vaikuttaa ennustettavuuteen, ja kun float on vain joitain miljoonia dollareita, alennus kertoimiin ei ihmetyttäisi.

Sinänsä jos liikevaihto raportoidaan liukuvana keskiarvona, olisi tämä kai nettotuloksellekin kohtuullista.

6 tykkäystä

Pilottihanke New Yorkin kaupungin kanssa voi poikia hyvin lisätienestejä. Ensimmäinen yksikkö on jo asenneltu paikoilleen jäteveden puhdistamolle. Derekin mukaan Legionella bakteereja ei kyl pääse vapautumaan ilmaan jäteveden käsittelyn yhteydessä. Käyttävät vissiin tässä hankkeessa BASYS ja BiofiltAIR järjestelmää ilman epäpuhtauksien poistoon.

Simple to operate and maintain, BASYS systems are extremely flexible in nature: they can be stacked, roof mounted or installed underground. They can be constructed of high density polyethylene (HDPE), fibre-reinforced plastic (FRP) or stainless steel. They can be designed for forced draft or induced flow (positive or negative pressure), and there are a large number of options that can be selected to handle any application from heating, cooling, insulation, dust and aerosol removal.

BiofiltAIR systems are for large airflows and particularly suited for dense urban environments. They can be integrated into the building envelope, or located underground, above ground or a combination of the two.

These systems can also be designed for forced draft or induced flow (positive or negative pressure) and are available with a wide range of instrumentation and controls.

BiofiltAIR systems are aesthetically pleasing and can be integrated seamlessly with onsite weather stations and continuous performance monitoring

6 tykkäystä

Kiitos ketjun avaamisesta @Kaira. Mielenkiintoinen yhtiö kuumassa skenessä. Voisitko muokata ketjun aloitusta siten, että näkisi mikä teksti on sinun omaa ja mikä on lainattua. Nyt tuli alkuun kuva, että olisit töissä Bioremillä.

11 tykkäystä

Numeroiden puolesta näyttää helmeltä omaan silmään, mutta mietityttää juurikin se mistä kasvua tulee. Tuotteet näyttävät olevan erinomaiset kuitenkin. Täytyy yrittää tutkia asiaa vielä. Ei ole nämä markkinat itselle millään tavalla tuttuja.

Kiitos hyvin kiinnostavasta yhtiöstä! @Kaira :grinning_face_with_smiling_eyes:

Kiitos palautteestasi MW. :+1: Ihan tarkoituksenhakuisesti olen ottanut tähän käytännönläheisen lähestymistavan. Biorem olemme me osakkeenomistajat myös piensijoittajat. Myös sinun panoksesi on tärkeä. Agenda on meille yhteinen eli tienata hieman rahaa sijoitustoiminnalla. Varaan myös itselleni oikeuden puhua savolaisittain tuttavallisesti Bioremmistä.

Mainospuheet on lähinnä lainattua Bioremin sijoittajapresentaatiosta eli ovat Bioremin mainosorganisaation sepittämiä pitkälti. Nuo kannattaa ihan suosiolla sivuuttaa ja pohtia projektien kautta tuntuuko nuo lupaukset uskottavilta. Palaute Samsungin, Sinopecin, Montrealin ja Miamin puolelta on ollut uskoakseni hyvää, koska ovat tilanneet lisää laitehankintoja.

Noh pilkotaan osiin. Alkupresentaatio Bioremmiltä lainattua, Tus Holdings luvut Tussin kotisivuilta lainattua. Henkilöesittely itse kirjoitettua lähteenä Bioremmin henkilögalleria. Samsungin keissi lainattua sanasta sanaa. Taloudellinen tilanne lainattua. Iloisia aikoja etsimässä lainattua tekstiä mielensäpahoittajalta. :sweat_smile:

2 tykkäystä

Bioremmin edustaja/jälleenmyyjäverkosto on laaja, globaali. Esimerkiksi Aquatechin sivuilta en löytänyt kyllä mitään viittausta Bioremmiin. Aquatechillä ihan omat tuotteet, joita myyvät ja markkinoivat. :thinking:

Meneekö tässä niin et tilaat paketin Bioremmiltä, mutta Aquatechin ukot käy ne sit kuiteskin Australiassa asentelemassa? Espanjalaisen edustajan Residumin sivuilla oli kuiteskin projekteissa ohkasesti Biorem mainittu. BIOREM. Lideramos la innovación en biofiltración

Tästä jälleenmyyjäverkostoon. Onko teille tuttuja toimijoita?

1 tykkäys

“Palaute Samsungin, Sinopecin, Montrealin ja Miamin puolelta on ollut uskoakseni hyvää, koska ovat tilanneet lisää laitehankintoja”

Mobiililla vaikea tehdä oikeoppista lainausta.

Onko jossain ollut tietoa esim. Samsungin lisätilauksista?

Noista jälleenmyyjistä en voi vetää muuta johtopäätöstä kuin se, että Kiinassa Bioremin työntekijä hoitaa tuotteen myynnin? Siellä löytyy ihan oma alue johtaja, sillä aikaa kun Mullin ja Harman hoitavat loppu maailmaa.

Löytyisikö Kiinasta paljon kasvua tulevaisuudessa ja onko Biorem itse asentamassa siellä tuotteensa kun ei ollut mitään välikättä listattuna aluejohtajan lisäksi?

Q3-2020 ollut kyllä aika hiljainen, mutta oletettavasti juurikin koronan vuoksi. Tilauskanta lienee toisaalta osittain ennätyssuuri siksi, kun ei ole päästy toimittamaan noita projekteja, mutta kyllähän tuo vahva tilauskanta antaa toivoa paremmasta ja toiminnan kasvusta.

Yhtiön tase näyttää ihan “siistiltä”, mitään tuotekehitys yms. kuluja ei ole aktivoitu eikä toimintaan näytä sitoutuvan paljoa pääomaa. Pankkilainoja yhtiöllä ei ole ja rahaa kassassa 9M€. OPO vajaa 13M€, joten tällä noin 25M€ markkina-arvolla liiketoiminnalle jää arvoa 12M€. Jos tuo pääsisi kasvu-uralle, niin eihän tämä nyt mikään ryöstöhinnoiteltu ole vieläkään, vaikka kurssi toki jo tuplaantunut.


Saatan ottaa pieni testiposition, jollei hinta nyt ihan pahasti foorumin takia karkaa, kun on niin vähävaihtoinen lappu. On tää foorumi kyllä jänskä, eipä tämmöisiin Kanadan lilliputtifirmoihin tulisi muuten ikipäivänä sijoitettua.

E: Tarttui eilen 10.000kpl 0,60CAD tasoilta. Katsotaan nyt sitten mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

8 tykkäystä

Arvoisat Bioremveljet/rouvat ohessa viime viikolta toimarin Derek Webbin haastis.

Haastis on tehty smallcapdiscoveries.comin toimesta, erikoistunu kaivelee 10-baggerssejä. :grinning: Ihan hyvä löytö heiltä ja Derekiltä vakuuttava, optimistinen haastattelu. Minulla ainakin vahvistui usko tähän Bioremmin etenemiseen. Riittää kun kuuntelet 10 min lopusta, jos on hoppu…

Biorem CEO Derek Webb

5 tykkäystä

Oliko sinulla minkälainen tieto tai käsitys kilpailutilanteesta/kilpailijoista? Voisi vähän peilata arvostusta.

Kiitos kysymyksestä. Kilpailutilanteesta Derek sanoo seuraavaa:

count 24:10 ->

Ensisijaiset kilpailijamme ovat erittäin suuria monikansallisia globaaleja yrityksiä, jotka suorittaa lämpöhapetusta. (ei puhu nimistä). Mainitsee yleisellä tasolla saksalaiset yritykset, jotka käsittelee jätevettä Yhdysvalloissa.

Kymmenkunta pienempää yritystä, joista ei ole harmia Bioremmille tulevat ja menevät 5 - 10 v. max. kestävät mukana. Mutta miettikääpäs, näistä 10 pienemmästä firmasta 1 tai 2 pystyy toimimaan samalla tasolla kuin Biorem. Derek nopeasti korjaa, et hieman alemmalla levelillä pärjäävät verrattuna Bioremmiin.

Tämä oli Derekin puheessa ärsyttävää ku heittää asioita ilmaan, mut ei sit yksilöi, avaa tarkempaan. Keitä kilpailijat ovat ja millä tapaa Biorem tässä pärjää heitä paremmin. Paljon ulkoa opeteltua retoriikkaa.

Koska Derekistä ei ollu mitään apua, saisinko listan Thermal Oxidation stock company. Voidaan lähtee porukalla purkaa.

Mielenkiintoinen haastattelu ja täytyy tosiaan katsoa paremmalla ajalla kokonaan, ettei jää viimeisen 10 min varaan.

Mutta siinä toimari mainitsi myös, että aliarvostus johtuisi hänen mielestään siitä, että suurin osa osakkeista kiinni juuri Tussilla sekä johdolla, jonka vuoksi vaihto jää pieneksi. Toisaalta vaikuttaa varmasti tuo tiukka kilpailutilanne, jonka toimari mainitsi myös lopussa uudelleen.

Itse mukana pienellä positiolla ja mielenkiinnolla odotan mitä tämä vuosi tuo tullessaan, koska jotain arvoa nostavaa toimarin mukaan olisi videon mukaan sijoittajille luvassa.

2 tykkäystä

Webb sanoo tuossa Smallcap Discoveries haastattelussa, joka siis tuli tammikuun puolivälissä lähes sanatarkasti näin (kohdasta 16:00 eteenpäin):

“We’ll be introducing a new product line, of new technologies, literally within coming days to weeks”.

Onko tästä kuulunut vielä mitään, virallista tiedotetta en ole huomannut?