Osakesijoittaminen

Bonava - rakennusalan konserni Tukholman pörssistä

Aloitan tälle oman ketjun! :slight_smile: Yhtiö on luotu inderes.fi-palveluun https://www.inderes.fi/fi/yhtiot/bonava

Q4’19 starttaa huomenna 11:00 alkaen Suomen aikaan https://www.inderes.fi/fi/videot/bonava-q419-webcast-2312020-1100-alkaen-suomen-aikaan

6 tykkäystä

Sitten vielä Inderesin seurantaan! :smile:

Bonava palaamassa kuolevaisten joukkoon? Liikevoittomarginaali tippui vuoden 2018 noin 12 %:sta noin 8 %:iin, vaikka liikevaihto kasvoi.

Saksassa ja Ruotsissa menee hyvin, mutta Nordics (Suomi, Norja, Tanska) aiheuttaa vaikeuksia.

image

Suomessa on ylitarjontaa ja kustannukset ovat korkealla tasolla, mikä ei tiedä myöskään hyvää suomalaisten yhtiöiden kannattavuuskehitykselle.

Asuntoja jäänyt myös varastoon selvästi enemmän kuin aikaisempana vuonna, ja nousu syntynyt Nordicista.

Asuntoaloitusten määrä Nordicissa vähentynyt myös selvästi ja näyttää, että markkinatilanne ei suosi Norjan, Suomen ja Tanskan markkinoita.

Edit: tuossa vielä linkki Q4-raporttiin kiinnostuneille:

9 tykkäystä

Terveisiä Bonavan rakennuskannasta. Tässä on ns. pitkäjänteinen tekijä nyt kyseessä, mitään kiirettä ei ole ollut saada vakuuksia takaisin yli 4v valmistumisen jälkeen.

Suomen kustannukset voivat saada paineita siitä että valmistuneen kannan kanssa hierotaan vuosia, eikä se välttämättä tee hyvää uusmyynnillekään. Jää kontteja käsiin kun sijoittajat tietävät mistä ei kannata ostaa.

Maallikkona ja kuluttajana kommentoin, joten ehkä 4v valmistumisen jälkeen oli väärä termi kun talo ei ole koskaan valmistunutkaan.