Boreo - Teollinen omistaja ja sarjayhdistelijä

Kirkastuvaa säätä näkyvissä, tilauskirjat jälleen kasvussa, raskaiden kahden viimeisen kvartaalin jälkeen:

“”
Paranevat tulosnäkymät tilauskirjojen kehityksen ja toteutettujen kustannustoimenpiteiden tukemana

Konsernin viimeisen kuuden kuukauden tuloksentekokyky on ollut heikko johtuen yhtiöidemme kysynnän heikkenemisestä. Tilauskirjamme laskivat vuoden 2023 aikana ja saavuttivat pohjan vuoden lopussa. Vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla tilauskirjamme kasvoivat merkittävästi ja odotammekin sekä parantuneiden kysyntänäkymien että toteutettujen kustannustoimien tukevan konsernin tuloksentekokykyä vaiheittain kuluvan vuoden aikana."
“”

4 tykkäystä

hups lurahtikin turskalle.
ei tuo himmeli nyt mitenkään lupaavalta vaikuta, melkoinen savotta edessä jos loppuvuodesta meinaa saada nenän pinnalle.
10 eur kurssitaso lienee aivan mahdollinen.

1 tykkäys

Tammi-maaliskuu 2024

  • Liikevaihto laski 20 % 32,6 milj. euroon (2023: 41,0).
  • Operatiivinen liikevoitto laski 72 % 0,6 milj. euroon (2023: 2,1) ja oli 1,8 % liikevaihdosta (2023: 5,1 %).
  • Liikevoitto oli -0,4 milj. euroa (2023: 1,4).
  • Katsauskauden tulos oli -0,9 milj. euroa (2023: 0,5 milj. euroa).
  • Liiketoiminnan nettorahavirta oli 6,1 milj. euroa, johon osittain vaikutti positiivisesti käyttöpääomaerien ajoitukset kvartaalin lopussa (2023: 0,8 milj. euroa)
  • Operatiivinen osakekohtainen tulos oli -0,15 euroa (2023: 0,28).
  • Osakekohtainen tulos oli -0,45 euroa (2023: 0,07).

Melkolailla joka rivillä jäätiin. Toki näkymät tuovat toivoa, mutta onhan tämä ollut todella haasteellinen ympäristö toimia, ja suoritus siinä kehnoa.

Vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin tulos oli heikko. Operatiivinen liikevoitto heikkeni merkittävästi vertailukaudesta ja oli 0,6 milj. euroa (1,8 % liikevaihdosta). Markkinatilanne jatkui haastavana, valtaosan yhtiöidemme liikevaihto laski vertailukaudesta ja konsernin liikevaihto laski 41 milj. eurosta 33 milj. euroon. Maaliskuussa Suomessa toteutuneet lakot aiheuttivat toimitusten siirtymiä vuoden toiselle kvartaalille. Näiden siirtymien negatiivinen vaikutus konsernin liikevaihtoon oli noin 2 milj. euroa

Liikevaihto osui siis aikalailla lakkokorjattuihin ennusteisiin, jos sieltä 2m siirtyi seuraavalle Q:lle.

8 tykkäystä

Yllä on tulos ja alla odotukset. Pahoittelut etten saanut nätimmin, mutta näinkin näkee.


image

7 tykkäystä

Synkkää on Boreolla. Voi ainakin sanoa, että mitään suhdannekestävyyttä Boreolla ei ole “hajautettuineen portfolioineen”.

Oli tuolla yks positiivinenkin lause seassa ylipäätänsä Boreolle ja niille sektoreille missä Boreo toimii : “Vuoden 2024 ensimmäisellä kvartaalilla tilauskirjamme kasvoivat merkittävästi

15 tykkäystä

tuo melko tyhjä lause, jos tilauskirjat olleet melko ohuita niin ei mitään ihmeitä tarvita, että ne kasvavat merkittävästi.
Tulee mieleen entiset mopojen viritys-sarjat joilla luvattiin tehon kasvua 30-40% mutta se mistä se laskettiin oli siitä 50% laskeneesta tehosta.
Jotain muutoksia pitää tehdä joko liiketoiminta malli ei toimi kuten paperilla tai sitten johto ei osaa toteuttaa sitä

5 tykkäystä

Ei ole hääpppöistä operatiivinen suorittaminen ei, mutta kannattaa nyt sen verran ymmärtää, että tässä on ollut aivan sysipaska toimintaympäristö etenkin Suomessa viime aikoina korkojen nousun ja sitä kautta taloudellisen aktiviteetin halvaantumisen myötä. Siinä vaiheessa olen huolestunut, mikäli Boreon suorittaminen ei merkittävästi parannu seuraavien vuosien aikana, kun korkoja aletaan Euroopassa laskemaan.

7 tykkäystä

Tuntuisi kyllä, että tällaisen sarjayhdistelijän tulisi olla talouden pulssilla siten, että siinä heikossa suhdanteessa ollaan enemmän ostopuolella kun saadaan kohtuullisella arvostuksella ja suhdanteen huipulla taas himmaillaan. Nythän tämä näyttää menevän aivan päinvastoin kun paremminkin ollaan myymässä kuin ostamassa.

Vaikuttaa kyllä aika isolta epäonnistumiselta Boreon toiminta.

15 tykkäystä

Boreo Q1/24 (Inderes tv):

7 tykkäystä

@Petri_Gostowski on tehnyt uuden yhtiöraportin Boreosta. :slight_smile:

Boreon Q1-luvut alittivat selvästi ennusteemme, kun vaisun kysynnän lisäksi tuloskuntoa tylsytti muun muassa lakkojen takia siirtyneet toimitukset. Yhtiön mukaan tilauskirjojen supistuminen on kääntynyt hiljattain, mutta yleisesti talous- ja sitä kautta myös kysyntänäkymä on edelleen vaisu.

Rapsasta lainattua:

Odotamme lähivuosien liikevaihdon kasvavan piristyvää taloudellista aktiviteettia ja etenkin kohenevaa aktiviteettia heijastellen. Tehostuneiden kustannusrakenteiden ansiosta näissä liiketoiminnoissa tulisi arviomme mukaan olla myös varsin hyvä operatiivinen tulosvipu liikevaihdon kehityksen kääntyessä

image


EDIT:

Tässä on vielä kommentit:

9 tykkäystä

Mahtavaa sitoutumista Boreon uudelta huhtikuussa aloittaneelta hallitusjäseneltä:

**Boreo Oyj - Johdon liiketoimet – Attack Point Consulting Oy

Boreo Oyj Johdon liiketoimet 2.5.2024 KLO 16:00


Ilmoitusvelvollinen

Nimi: Attack Point Consulting Oy

Asema: Lähipiiriin kuuluva henkilö

(X) Oikeushenkilö

(1): Liikkeeseenlaskijassa johtotehtävissä toimiva henkilö

Nimi: Jussi Vanhanen

Asema: Hallituksen jäsen/varajäsen

Liikkeeseenlaskija: Boreo Oyj

LEI: 743700OD4QRWKZ4ODC98

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS

Viitenumero: 61101/5/4


Liiketoimen päivämäärä: 2024-05-02

Kauppapaikka: NASDAQ HELSINKI LTD (XHEL)

Instrumenttityyppi: OSAKE

ISIN: FI0009900724

Liiketoimen luonne: HANKINTA

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot

(1): Volyymi: 4750 Yksikköhinta: 21 EUR

Liiketoimien yhdistetyt tiedot (1):

Volyymi: 4750 Keskihinta: 21 EUR

7 tykkäystä

jeps ainoa mikä pitää nykyistä kurssitasoa näinkin korkealla on suurimman omistajan sekä yhtiön toimivan johdon/sisäpiiriläisten ostot.

HPJ myi uudelle hallituksen jäsenelle.

Eilinen Jussi Vanhasen kauppa tapahtui blokkikauppana hallituksen puheenjohtajan (Preato) myydessä pienen osuuden (4750 osaketta) omasta n. 70% omistusosuudestaan Jussille hintaan 21 EUR. Tällä ei nostavaa vaikutusta osakekurssiin.

Sinänsä hauska koska Preato on hankkinut markkinalta n. 6000 osaketta joulukuusta paljon kalliimpaan hintaan. Näillä ostoilla oli nostattava vaikutus kurssiin koska likviditeetti on niin pieni.

5 tykkäystä

Boreo - a Long-term owner (stability, continuation):

Edit 19.5.2024:

Delfin Technologies Oy ja Teledyne LABS, yhteistyötä ihon testauksen asiakkaiden hyväksi. Itse näkisin, että tärkein hyöty tulee kun ohjaa asiakkaita Delfinille ja auttaa määrittämään ja kehittämään Delfinin tuotteiden jakelua. Delfinillä on hyvä tuote monille tutkimuksen ja kehityksen osa-alueille (*), ja jos globaali jakelu saadaan nykyiseltä seuraavalle tasolle, niin mahdollisuuksia kasvuun on.

(*) Keywords: Skin, Skin integrity test, Skin permeation, Transepidermal water loss (TEWL), Skin electrical resistance

Skin absorption is commonly evaluated in diffusion cell experiments in vitro . In these experiments, the skin is maintained between the donor and receptor diffusion chambers, and the permeation of a chemical from the donor chamber into and across the skin is measured. These skin permeation studies provide valuable information in risk assessment related to percutaneous absorption after skin exposure to hazardous chemicals (Flynn, 1990; Frasch et al., 2014), development of topical and transdermal formulations (Nicoli et al., 2006; Roy et al., 1996), evaluation and comparison of dermatological products (Bassani and Banov, 2016; Olivier et al., 2003), assessment of new topical and transdermal drug delivery technologies (Li et al., 2001; Tezel et al., 2004; Xu et al., 2009), and identification of the mechanisms of skin formulations such as permeation enhancers (Chantasart and Li, 2012; Charoenputtakun et al., 2015). These studies can also be used for quality control in product manufacturing (USP725, 2009) and bioequivalence assessment (FDA, 2016; Franz et al., 2009; Lehman and Franz, 2014).

7 tykkäystä

Tiedustelisin Karilta (@Rosskopf) onko Boreo Seriesiin mahdollisesti tulossa jatkoa missä vaiheessa. Pidin erityisen kovasti ideasta julkaista olennaisia teemoja Boreo Bookista pieninä maistiaisina Boreo Series -nimisellä teemasarjalla, mutta nyt on julkaistuna vain yksi kirje, Skaalautuvuus, sijoittajille ja muille sidosryhmille viime lokakuulta - noin puolen vuoden takaa. Toivon kovasti ettei sarja ole jäämässä vain puheen tasolle vaan että tästä tulisi jatkuva mahdollisuus oppia Boreon kulttuurista ja kehittämisestä lisää. :slight_smile:

10 tykkäystä

Moikka @Otter_Investor ja kiitos paljon kysymyksestä & hienoa, että kirjettä on odotettu. Vähemmän hienoa onkin sitten se, että toisen kirjeen julkaisu on jäänyt piippuun :see_no_evil:

Kyllä kirjesarja saa jatkoa ja toinen kirje oli jo putkessa aiemmin keväällä. Viimeisinä kuukausina on kuitenkin harjoitettu priorisointia melko lailla ja resursseja on allokoitu parhaalla mahdollisella tavalla osakkeenomistajien intressit huomioiden :wink:

Tavoitteena on saada tekele ulos ennen kesälomille hiljentymistä, joten palataan piakkoin asiaan!

/Kari

23 tykkäystä

Ennen Karin kirjettä, niin voi lukea Petrin laajan raportin.

Kuten kaikki laajat rapsat, niin tämänkin on kaikkien luettavissa. :slight_smile:

Boreon arvonluonti perustuu liiketoimintojen operatiiviseen kehitykseen ja kassavirtojen uudelleensijoittamiseen. Lyhyellä aikavälillä haasteita aiheuttavat ylenen talousaktiviteetin lasku ja korkeahko velkaantuneisuus.

Inderes odottaa tehostustoimien ja kasvavan kysynnän parantavan tulosta. Boreo keskittyy B2B-liiketoimintojen hankintaan ja kehittämiseen, erityisesti add-on- ja platform-yritysostojen kautta. Yritys ennustaa kasvua, mutta kuitenkin priorisoi velan vähentämistä. Nykyinen arvostus on perusteltu. :slight_smile:

7 tykkäystä

Ruotsissa parhaat sarjayhdistelijät ovat yltäneet komeisiin sijoitetun pääoman tuottoihin, mutta Boreolla on vielä tehtävää yltääkseen samalle tasolle. Mahdotonta tämä ei kuitenkaan ole ja arvonluontimalli on ainakin paperilla nätti, mutta vaatii pitkäjänteistä tekemistä ja onnistunutta strategian toteutusta. Lyhyellä aikavälillä markkinan vastatuulet ja kohonnut velkaantuneisuus rasittavat yhtiötä ja arvostuksen ollessa neutraalilla tasolla, ollaan niin sanotusti tarkkailuasemissa.

Tämmöisiä teemoja pohdittiin tänään videolla @Petri_Gostowski kanssa. :smile:

Aiheet:
00:00 Aloitus
00:17 Sarjayhdistelijän ja sijoitusyhtiön eroavaisuudet
01:05 Arvonluontimalli on ainakin paperilla nätti
02:55 Liiketoiminnan skaalautuminen
03:40 Nykyinen portfolio
04:45 Kurssi laskenut 85% huipuista - mitä on tapahtunut?
06:25 Kilpailu on kovaa ja kilpailuetuja on vaikea saavuttaa
08:06 Taloudelliset tavoitteet
11:44 Pitkäjänteisessä työssä potentiaalia
12:47 Yritysjärjestelyissä on aina epäonnistumisen riski
14:04 Arvostusmenetelmät ja nykyinen arvostus

17 tykkäystä

Tässä on tuore tiedote Boreolta, talousjohtaja jättää yhtiön.

5 tykkäystä

Moikka kaikille,

maailma ei taaskaan tullut valmiiksi ennen kesälomia, mutta Boreo Series:n toinen kirjoitus kylläkin!

Alla linkit kirjoitukseen, jossa ajatuksia pääoman allokointiin liittyen.

Kysymyksiä & kommentteja otamme mielellämme vastaan.

Hyvää kesää kaikille!

/K

23 tykkäystä