Osakesijoittaminen

Bublar Group - hitti vai huti?

En löytänyt aiempaa keskustelua Bublar Groupista.

Mielestäni yritys on vähintäänkin mielenkiintoinen. Bublar on erikoistunut ar/vr tekniikan ja geopaikannuksen yhdistämiseen eri sovelluksissa.
Bublar Groupilla on takanaan kaksi yritysostoa: Ruotsalainen Vobling ja suomalainen Sayduck.

Bublarilla on mielenkiintoisia b2b puolen asiakkaita, esimerkiksi Scania, Saab ja viimeisimpänä Cargotec Sweden.

Suurin mielenkiinto markkinoilla kohdistuu kuitenkin yrityksen mobiilipelipuoleen. Talven aikana pitäisi tulla ulos AR-roolipeli Otherworld Heroes, jonka beta-vaihe saatiin päätökseen kesän aikana. Tätä mielenkiintoisempi on kuitenkin Hello Kitty AR Kawaii World jonka suunniteltu lanseeraus on Tokion olympialaisten aikaan ensi vuonna. Bublarilla on lisenssisopimus peliä varten Sanrion kanssa useisiin eri maihin mm. Japaniin.
Mielenkiintoista tässä on se että Hello Kitty on Pokemonin jälkeen maailman suurin mediabrändi jonka yhteenlaskettu arvo on yli 50 miljardia dollaria.

Onko moni törmännyt aiemmin ko. yritykseen? Jos on, onko herännyt minkälaisia ajatuksia puolesta ja vastaan?
Itse olen seurannut Bublaria jonkin aikaa ja myös ostanut pienen siivun osakkeita talteen. Tällä hetkellä Bublar Group on listattu NGM:n puolelle, mutta yritys ilmoitti hetki sitten aikeistaan siirtyä suuremmalle kaupankäyntialustalle (First North)

1 tykkäys

Pieni tappiollinen 25 hengen yritys. Erikoinen yhdistelmä IT-konsultointia ja pelikehitystä. Q2 kate -9 MSEK. Likvidit varat olivat Q2 lopussa 7 MSEK. Tuon jälkeen kerännyt lisää rahaa suunnatuilla anneilla 10 MSEK heinäkuussa, ostanut Sayduckin ja viime viikolla taas suunnatulla annilla vajaa 40 MSEK lisää pääomaa 14% laimennennusvaikutuksella osakkeisiin. Sayduckin vuoden 2018 liikevaihto 2,8MSEK (0,26MEUR) ja liikevoitto -0,21 MSEK (-0,02MEUR). Nykymenolla vuoden päästä on kassa taas tyhjä.

Ensitutustumalla ei herättänyt suurta innostusta. Yksi julkaistu peli iPhonelle, Glowing Glowes.

1 tykkäys

Kyllä, joutuivat ottamaan uutta rahaa jolla luonnollisesti on omat vaikutuksensa. Toisaalta nyt kassa on taas hetken kunnossa ja mukana on uusia rahoittajia.
Ajatuksenahan tuossa varmasti on se että Hello Kitty peli alkaa tuottamaan rahaa kun se saadaan ulos. HK on aasiassa käsittämättömän iso juttu, vertailuna Google Playstä löytyvä Hello Kitty kynsienlakkaus peli, jolla latauksia yli 50miljoonaa. Eli potentiaalia on, kunhan vain saavat pelin ulos, kassa kestää markkinoinnin, Sanrio tarjoaa vetoapua ja peli on pelaajien mieleen.
Riski ja tuotto-odotus, paljon voi mennä pieleen mutta potentiaaliakin mielestäni on. Toki jokainen haluaa olla se seuraava Pokemon Go.

Tänään viimeinen kauppapäivä NGM:n puolella. Maanantaista alkaen Nasdaqin puolella. Q3 tulospäivä myös 15.11. Hyvää kasvua sen jälkeen kun tieto kauppapaikan vaihdoksesta tuli eilen ulos.