Osakesijoittaminen

Caverion - onko käänteestä riittävästi todisteita?

Caverionista ei vielä ketjua löytynyt joten avataan sellainen.

Onko käänteestä riittävästi todisteita ja projektiliiketoiminnan riskit saatu oikeasti hallintaan ja ikäviltä yllätyksiltä vältytään?

Mikäli 6% käyttökatetavoitteeseen päästään tuntuu nykyhinta halvalta ja markkina tarjoaa myös konsolidaatiomahdollisuuksia.

Näkemyksiä?

1 tykkäys

Lehtoranta näyttää toteuttavan suunnitelmaansa pragmaattisesti. Johtaako se asetettuihin tavoitteisiin on vielä uskon varassa. Pahin paise eli Caverion Industria on myyty.

Mitenköhän tuo järjettömän suuri korjausvelka alkaa näkyä rakennusfirmojen liiketoiminnassa?

Helppo kyssäri: Korjaajat alkavat menestymään ja uuden tekijöistä vain Lehto, tuo Massen murheenkryyni, kunhan saavat valmismoduulit suurtuotantoon Ruotsia myöten - ja halvalla.

Nikkari-Masse, rakentajien sukua

2 tykkäystä

Lupaavia lukuja Caverionilta (https://www.inderes.fi/fi/tiedotteet/caverion-oyjn-osavuosikatsaus-11-3132019)

Mikähän tuon EPS:in romutti kun kuitenkin käyttökate ja cash flow parani merkittävästi?

1 tykkäys

Masse, tuo keskustelupalstojen kuningas, on jo toipunut eilisestä Nokian kaatamisestaan ja sitä seuranneesta hurjasta onnittelujen tulvasta. Nyt siis takaisin sorvin ääreen: yllä Masse tiivisti jo 1kk sitten tämän rakennussektorin tulevaisuuden.

Taasko jotain vanhan sedän höpinöitä? Ehkä, mutta aina sitä totuuden siementä mukana… Sedän voittosuorassa mukana nyt eilisen Nokian lisäksi mm. Titanium ja Gofore. Ja ne vinkattiin seurakunnalle reilusti etukäteen - ei jälkikäteen.

Masse, vähän yllättäen myös rakennussektorilla aika analyytikko:house::house::house:

Inderesin analyytikon kommentti oli mielestäni yllättävän nihkeä – toisaalta odotukset ovat odotuksia. Ja käänneyhtiön ennustaminen on hankalaa.

Joka tapauksessa oma näkemykseni tuloksesta on paljon myönteisempi.

Inderesin Caverion-ostosuosituksen kääntymistä vihreälle odotellen.

2 tykkäystä

Sieltähän se pullahti https://www.inderes.fi/fi/uutiset/caverion-paivitys-kaanne-vahvistuu

3 tykkäystä

Käänteestä alkaa todisteita tulemaan, mutta kaipaan lisää ennen kuin lähden lisäostoksille. Pysyn kelkassa keskihinnalla 5,29€

Lisätodisteita putoilee. @Masse lanseeraama, mutta myös minun usein käyttämä, MT-analyysi sanoo että 7€ lappu kohta. Mutta vielä tulee haastavia kvartaaleja ja mukaan kelkkaan pääsee halvemmallakin Q4 rapsan jälkeen

Eilinen dippi hyödynnetty ja Caverion lisäykset tehty.

1 tykkäys

Yllättävän isoa volaa viime aikoina, itsekin ollut matkassa ja toissapäivänä ostin myös. Osari 7.2. mikä vähän pistää miettimään, että onko nousu tapahtunut suhteettoman isolla vauhdilla. Oli aika pitkään viikkotasolla yliostettu ja aika lähellä on vieläkin.

Caverion ostot jatkuneet täälläkin ja jatkuu myös ensiviikolla jos vielä laskee. Hieman oli kyllä nähtävissä rauhoittumista myyntipaineen suhteen Perjantaina, mutta maanantaina on päivä uusi. Vaikea sanoa mistä jyrkkä nousu/lasku johtui, mutta ainakin useampi rahasto oli tankannut Caverionia Joulukuussa, samoin kuin sisäpiiri.

Nyt kun tulosvaroitusta ei ole kuulunut yhtiöllä on mennyt mielesästäni Q4 todella hyvin. Vaikka Q3 jälkeen ohjeistukseen pääsy oli teoriassa mahdollista, liittyi siihen huomattavaa epävarmuutta. Itse toivoisinkin, että ohjeistukseen päästään kannattavuuden kautta, joka näin nousisi yhtiöllä hyvälle tasolle.
Pörssi rakastaa tarinoita, ja mikäs sen parempi kuin käännetarina.

Sanottakoon että on muutaman yhtiön kanssa käynyt niin, että negari annetaan käytännössä tulosjulkistuksen yhteydessä ja tästä jäänyt traumat. Ei pidä siis vielä olla liian optimistinen, ennen kuin on luvut näkyvillä :laughing:

Mikä tuota Caverionia oikein pudottaa? Ainakaan minun silmiini ei ole osunut mitään negatiivista ja vuoden -19 raportointi ihan OK. Mikä mättää ?

Aamulla tehtiin 7 172 223 osakkeet blokkikauppa hintaan 6,70€, ja se painaa kurssia.
Samaa mieltä vuodesta -19 ja näkymistä. Jos ajattelee että osaketta saa nyt samaan hintaan kuin Q3 raportin jälkeen, jolloin ohjeistukseen pääsyyn liittyi vielä huomattavaa epävarmuutta.

2 tykkäystä

Ok, tuo selittää tämänpäiväisen. Kuitenkin, Caverion on toteuttamassa kertomaansa strategiaa täsmällisesti ja Lehtoranta on yritysjohtajien kärkikaartia. Taitaa olla lisäostojen paikka, kurssin pitäisi alkaa ennemmin ysillä kuin seiskalla.

2 tykkäystä

Mahtanee myyntipuolella olla liikaa tavaraa ja teknisen analyysin taitajilla voisi olla myös sananen sanottavana tähän paikkaan.

Katsellut tätä menoa siitä asti kun aloitin sijoittamisen, ja kuinka nopeasti käänne hinnoiteltiin firmaan sisään. Nyt kun käänne on tapahtunut, arvo laskee.

Jännän äärellä.

1 tykkäys

Tuulipuvun palkkapäivä oli perjantaina, joten takin taskusta löytyi vielä sen verran karkkirahaa, että tuli pieni positio avattua. Seuraillaan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.

1 tykkäys

Solero Luxco / Triton myynyt possansa

4 tykkäystä

Samoja ajatuksia itselläni.

Määrä oli senverta iso että varmasti osa on mennyt toimijoille, jotka tyytyvät marginaaliseen/varmaan tuottoon. Voi mennä hetki ennen kuin kurssi korjaa, sitä odotellessa lisäillään…

5 tykkäystä