Caverion - Onko käänteestä riittävästi todisteita?

Kiitos vastauksesta. Tuollainen käsitys oli itselläkin mutta piti vielä varmistaa.

Noin reilu viikko sitten tuli Crayfish Bidcolta kirjattu kirje joka olisi pitänyt Postista hakea ja sitä varten olisi pitänyt tehdä valtakirja yhdelle kuolinpesän osakkaalle ja tämän sitten mennä perukirjan ja valtakirjan kanssa hakemaan se Postista . Jätettiin hakematta. Todettiin että ei ole kuin joku info juttu eikä sen takia aleta valtakirjoja tekemään. :grinning:

Onko kellään tietoa mikä tilanne tämän lunastuksen kanssa on? Missä kohtaa on yleensä laitettu kaupankäynti poikki?

Lunastajan vaatimukset käsitellään välimiesoikeudessa, jossa ratkaistaan lunastusoikeuden olemassaolo ja vähemmistöosakkeenomistajien osakkeiden omistusoikeuden siirtyminen kantajalle välimiesoikeuden hyväksymää vakuutta vastaan.

Välimiesoikeus pyrkii antamaan käsittelyratkaisun viimeistään 2.5.2024.

Oma arvio on, että kaupankäynti osakkeilla loppunee aikaisintaan 3.5.2024, ja tällöin lunastus ja vastikkeiden maksaminen riidattoman hinnan ja koron osalta voisi toteutua 8.5.2024.

Riidanalaisen osan korvaushinnasta käsittely jatkuu ja lopullinen päätös tullee vuoden loppuun mennessä - oma veikkaus elokuu - marraskuussa.

1 tykkäys

Sama arvaus kaupankäynnin keskeyttämisestä, eli Vapun jälkeen 2-3.5.2024 voisi olla keskeytys, mutta rahojen kilahtamisesta tilille näkemykseni (kokemukseen perustuen) vähän eroaa. Nopeimillaan rahat on tähän mennessä tulleet n. 20 päivässä (esim. Avidly, Kotipitza) kaupankäynnin keskeytyksestä ja hitaimmillaan se on vienyt jopa 100 päivää (esim. Next Games, Basware).

1 tykkäys

MisterWiller, joo samat havainnot aikaisemmista lunastuksista, mutta nuo mainitsemasi lunastukset tapahtuivat ennen lunastettavien suojaksi luotua “korkopiiskaa” ja lunastaja on nyt myös maksukykyinen.

Mutta katsotaan, miten käy.

1 tykkäys

Jep, katsotaan miten käy. Korkopiiskasta puheen ollen, niin noista mainituista Avidlyn lunastuksesta maksettiin jo ihan käypänen korko (13.4.2023), mutta noista muista kolmesta ei vielä tarvinnut korkoa maksaa. Viimeisin “rahastettu” lunastus oli Rovio helmikuussa 2024 ja siinä kaupankäynnin keskeytyksestä rahojen maksuun kului 26 päivää.

2 tykkäystä

Onko jollain kokemusta, mitä käy Nordnetin antamalle vakuusarvolle kaupankäynnin keskeytyksen ja rahojen maksun välissä? Säilyykö vakuusarvo vai katoaako se salkusta?

Caverionin vakuusarvo kaupankäynnin loputtua

Lunastetuilla osakkeilla (redemption share) vakuusarvo tyypillisesti rinnastetaan listaamattomaan osakkeeseen ja vakuusarvo on nolla.

Näin ei tarvitsisi olla, mutta tähän varautuisin.

Hyviä arvauksia edellisissä viesteissä

Tulkitsenko oikein, että lunastaja ei ole asettanut vakuutta?

Tulkitset oikein. Tämä saattaa tosin liittyä tuohon tulevaan yhtiökokoukseen 12.6, eli haluavat vissiin, että nykyisillä vähemmistö osakkeenomistajilla säilyy oikeus osallistua (täsmäytyspäivä on 31.5). Tämä on tosin puhdasta spekulaatiota, mutta muuta syytä en itse keksi näinkin pitkälle viivytykselle. Veikkaan samalla, että osake poistuu pörssistä (eli vakuus maksetaan) heti kesäkuun alkupuolella

1 tykkäys

Yhtiökokouseen osallistumisoikeuden säilyttämisellä vähemmistöosakkeenomistajille ei ole mitään painoarvoa päätettäessä osakkeen lunastuksesta riidattomaan hintaan.

Oma veikkaus on, että Crayfish BidCo Oy arvioi riidattoman hinnan maksamisen vaihtoehtoiskustannusta. Korkolain perusteella vahvistettu viitekorko pudonnee nykyisestä 4,50%. Oma veikkaus on sen olevan 4,00% tai jopa 3,50%. Tähän viitekorkoon tulee lunastushintaan vielä +3,00% korko.

Olisihan tilanne vähän erilainen, jos Crayfish BidCo Oy:n maksama lunastuskorko olisi 6,50% ja ulkoa hankittava rahoitus maksaisi 7,00%.

Veikkaan, että riidattoman hinnan maksu menee heinäkuulle 2024 tai sen jälkeiseen aikaan.

En tosiaan itsekkään ymmärrä mitä tekemistä vähemmistöosakkailla on yhtiökokouksessa, mutta koska sellainen kerran järjestetään, niin olisihan se vissiin hyvä, että siellä on jokunen osallistujakin :slight_smile:

Päättelin kutsussa olevasta lauseesta: “Osakkeenomistuksessa yhtiökokouksen täsmäytyspäivän jälkeen tapahtuneet muutokset eivät vaikuta oikeuteen osallistua yhtiökokoukseen eivätkä osakkeenomistajan äänimäärään” että osakkeen delistaus ja vakuuden asettaminen voisi tapahtua jo ennen yhtiökokousta (mutta 31.5 jälkeen), mutta varsinainen maksu vähemmistöomistajien arvo-osuustileille voi toki venyä vaikka yli 100 päivän kaupankäynnin keskeytyksestä. Tämän maksun tuloa en lähde edes veikkaamaan sen tarkemmin, varmaan rahat tulevat tilille joskus kesä-syyskuussa.

Viitekorkoa tarkistetaan tosiaan 1.7.2024 lähtien ja voi tosiaan olla, että se putoaa vähän, mutta tuskin kovin merkittävästi. Onko tällä sitten merkitystä maksuaikatauluun, niin onhan se toki mahdollista.

Nyt samaan aikaan on muuten menossa Uponorin lunastusmenettely, siinä kaupankäynti keskeytettiin viikkoa aiemmin, kun Caverionissa (eli 26.4) ja delistaus tuli heti parin päivän päästä tästä, eli jo ennen Vappua. Rahoja ei tosin ole Uponoristakaan näkynyt, mutta pieniä merkkejä on ilmassa, että rahat tulisivat Uponorista jo kesäkuun aikana, saas nähdä.

Nyt hakevat rahaa ja yhtenä käyttökohteena mainitaan loppujen Caverionin osakkeiden lunastus.

https://www.assemblin.com/about-us/press/2024/assemblin-caverion-group-announces-the-offering-of-800-million-in-aggregate-principal-amount-of-notes/

2 tykkäystä

Hyvä havainto, samalla selvisi sekin, miksei osaketta ei vieläkään delistattu eikä näin ollen vakuutta asetettu tai miksei tulevassa yhtiökokouksessa ole tarjoilua, ostaja olikin PA. No toivotaan, että saavat rahat jostakin kaivettua lainaksi ja osakkeet joskus maksettua.

En ole kiinnittänyt yhtään huomiota tähän yritykseen parin vuoden ajan, mutta omistan osakkeita noin 40kpl ja tajusin vasta nyt, että näitä ei voikkaan enää myydä, kun sitä yritin tehdä :smiley: Onko mitään tietoa milloin osakkeet pakkolunastetaan ja millä hinnalla? Kiinnostaisi tietää tuleeko rahaa tästä nyt takaisin ollenkaan. En ole löytänyt mitään tietoa näihin liittyen.

Caverionin osake on tosiaan ollut poikkeuksellisen pitkään “Kaupankäynti keskeytetty” tilassa. Yleensä tämä vaihe kestää maksimissaan pari viikkoa, jonka jälkeen osake delistataan, eli poistetaan kokonaan pörssilistalta. Pörssilistalta poistaminen edellyttää ostajalta vakuuden asettamista lopuista osakkeista ja niille maksettavasta korosta ja tätä ei ostaja ole vielä tehnyt. Ilmeisesti vasta nyt ovat hakemassa joukkovelkakirjalainaa loppujen osakkeiden ja koron maksamiseksi. Täytyy vain toivoa, että saavat rahat jostain vipattua ja homman maaliin. Lunastushinta osakkeista oli 8,75€/osake ja maksua näistä voisi odottaa arvo-osuustilille aikaisintaan heinäkuussa, jos rahat saadaan järjestettyä ja ns. riidaton osuus (8,75€/osake) maksetaan etukäteen, muussa tapauksessa maksu mennee loppukesään tai syksyyn, kun välimiesoikeus on lunastushinnan vahvistanut.

1 tykkäys

“Omistusoikeus kaikkiin Caverion Oyj:n osakkeisiin on lunastusmenettelyssä
siirtynyt lunastajalle, Crayfish BidCo Oy:lle.”

1 tykkäys

FYI: Lunastusmenettelyn rahat korkoineen ovat tulleet tilille tänään.

3 tykkäystä

Nimetön

Hän ei ole vielä laulanut, eli lunastusmenettely lienee vielä kesken.