Co-Diagnostics CODX - miina vai nauruhalpa diagnostiikkayhtiö?

Co-Diagnostics on jenkkiläinen diagnostiikkayhtiö, jonka liikevaihdosta pääosa on tullut COVID-19 testeistä. Liikevaihto on edelleen kasvussa, vaikka markkina ilmeisesti odottaa COVID-testien myynnnin hiipumista lähitulevaisuudessa.

Yhtiön markkina-arvo on tällä hetkellä vajaa $160M, ja velattoman yhtiön nettokassa oli $97M maaliskuun lopussa ==> EV $60M. Nettokassa kasvoi $7.5M viimeisen kvartaalin aikana, nettotulos oli $11.7M, liikevaihto vastaavasti $22.7M. Eli firman kannattavuus on loistotasolla.

Muutamia huomioita:

  • Yhtiö ilmoitti maaliskuussa $30M arvoisesta osakkeiden takaisinosto-ohjelmasta, ilmeisesti vielä aloittamatta
  • uusi kotikäyttöön tarkoitettu PCR-testikokonaisuus lanseerataan lähitulevaisuudessa, diagnostiikka sisältää alkuvaiheessa COVID:in lisäksi myös muita samantapaisia oireita aiheuttavien tautien diagnostiikan. Muita indikaatioita tulossa myöhemmin.
  • COVID:in myötä FDA:n asenne kotitestaamiseen on muuttunut aiempaa myönteisemmäksi, firman mukaan tästä on aukeamassa merkittäviä mahdollisuuksia CODX.n uudelle kotitestausalustalle
  • johto ei anna volyymivaihtelun takia taloudellista ennustetta lähitulevaisuudelle, mutta on ”luottavainen” tulevaan
  • conffassa analyytikkokin kummasteli ristiriitaa firman arvostuksen ja taloudellisen performanssin välillä. Firman edustaja ei luonnollisesti ottanut kantaa kurssiin, mutta antoi ymmärtää, että markkina kyllä aikanaan mukautuu firman suorittamisen mukaisesti
  • tavoitehinnat ovat tällä hetkellä haarukassa $12 - $29
  • P/E tällä hetkellä 3,5

Siinä äkkiä raapaistuna muutamia pintapuolisia huomioita. Omat ostot on aloitettu jo hieman korkeammalta tasolta, lisää otettu kyytiin matkan varrelta.

Mitä Inderes-forum tuumaa firmasta & mitä mahdollisesti missaan? COVID-testaus hiipunee jossain vaiheessa, mutta variantteja ilmestyy varmasti jatkossakin. Uuden tuotteistuksen lentoonlähtökään ei ole koskaan varma nakki, mutta pulskan kassan kanssa turvatyynyäkin on kohtuullisesti. Nykyinen COVID-testituotteistus tuonee vielä pari vuotta sisään suht vahvaa kassavirtaa.

Osake:

Q1/22 rapsa:

Viimeisimmän conffan voi kuunnella täältä:

7 tykkäystä

Co-Diagnostics esitteli tänään ilmeisesti ensi kertaa uutta kotitesteriään. Samalla testikitillä pystyy kotioloissa tai vaikka työpaikalla testaamaan lukuisia eri indikaatioita COVID:ista lähtien. Testerillä hintaa $300 ja testikitillä $15-$20. Näppärältä ja toimivalta ratkaisulta näytti, kiinnostavaa nähdä, miten lähtee liikkeelle.

Linkki H.C. Wainwrigthin konferenssitallenteeseen:

Tämä on minusta keskeinen riski. Firman liiketoiminta on perustunut tähän mennessä Covid-19 testaukseen. Sillä ei ollut liikevaihtoa nimeksikään ennen pandemian alkua. Johtuiko siitä ettei ollut kysyntää, vai ettei ollut tuotetta? Jos Covid kehittyy vaarallisuudessa samalle tasolle influenssan kanssa ja alkuvaiheen hoidoksi kelpaa vuodelepo, testilaitteita ei välttämättä tarvita.

Suhtaudun lisäksi skeptisesti tartuntatauteja diagnosoivaan laitteeseen jota myytäisiin kuluttajille. Taudin saaminen kun on niin sattuman kauppaa että testivälineistä saatava hyöty jää spekulatiiviseksi. Vertaa pitkäaikaisten sairauksien kuten verenpainetaudin ja diabeteksen hoidossa käytettäviin testeihin, jotka ovat käsittääkseni potilaille hyödyllisiä.

Q1:llä tavaraa on kertynyt varastoon ja ohjeistusta ei annettu. Lääketeknologiayhtiöiden analysoinnissa auttaa, jos dataa on pidemmältä ajanjaksolta. Onhan selvää, että koronapandemia oli testauksen kysynnän räjäyttävä tilaisuus. Mitä olen muutamia lääke- ja diagnostiikkafirmoja seurannut, näiden tuloksenteko voi heitellä todella voimakkaasti. Trailing P/E voi siksi olla petollinen mittari.

2 tykkäystä

Hyviä huomioita ja näkökulmia. Seurataan, kuinka uusien tuotteiden kehitys ja lanseeraus lähtee etenemään, samoin kuin COVID-testien menekki. Skeptinen olen itsekin kotitesterin yleistymiseen ja läpilyömiseen, mutta ilmeisesti se ei nyt ainakaan jäisi tuotteesta ja hinnasta kiinni. Muut asiat ratkaisevat siis.

Edit:
Tässä firman listaamia esimerkkejä, missä uutta testeriä voidaan käyttää (kotikäyttö siis vain yksi osa-alue):

Sulta muuten unohtui laittaa linkki tuohin vuosikertomukseen, tässä sekin vielä.:

https://app.quotemedia.com/data/downloadFiling?webmasterId=101533&ref=116574426&type=PDF&symbol=CODX&companyName=Co-Diagnostics+Inc.&formType=10-K&dateFiled=2022-03-24&CK=1692415

1 tykkäys

Tässä hyvä raportti COVID-testien arvioidusta markkinakehityksestä 2020-luvulla. Tämän mukaan ei ole markkina ihan lähiaikoina hiipumassa. Periaatteessa CODX:llä voisi olla markkinaa otettavaksi, jos pärjää kilpailussa.

Co-Diagnostics ilmoittaa kehittävänsä testiä apinarokkoon, kurssikin piristyi 10% verran.

Analyysin päivittymisen myötä nohevaa nousua.

Co-Diagnostics on toimittanut ensimmäiset uudet apinarokkotestit yhdelle pääjakelijalle. Kurssi tänään hienoisessa nousussa. #CODX noussut ketjun aloituksesta 25.5.2022 päätöskurssista $4,63 viimeiseen kauppahintaan $6,31 mukavat ~37%. Jatkan holdaamista.

2 tykkäystä

WHO julisti apinarokon takia korkeimman mahdollisen hälytystilan. CODX vaihto 10-kertainen normaaliin nähden. Testeille lienee kysyntää.


The monkeypox outbreak has been declared a global health emergency by the World Health Organization.

The classification is the highest alert that the WHO can issue and follows a worldwide upsurge in cases

Artikkeli Co-Diagnosticsin apinarokkotestistä, positiivinen kirjoitus.

Apinarokkotilanne pahenee, Do-Dignoaticsin testejä menee varmastikin kaupaksi kiihtyvään tahtiin.

Biden administration declares the monkeypox outbreak a public health emergency

Rokotefirmat räjähtivät jo käsistä ja niissä vedettiin satojen prosenttien nousuja viikon sisään. Uskoisin että mielenkiinto kääntyy myös testifirmoihin, vaikka nousut ei nyt ylläkään rokotefirmojen tasolle. Mielenkiintoinen case.

1 tykkäys

CODX:ssä on myös poikkeuksellisen hyvä kannattavuus, ja 100M kassa, joka paisuu 10M per kvartaali. Shorttina taisi olla 5% kannasta, jossain vaiheessa shortitkin on suljettava. Yrityskauppakaan lihavalla preemiolla ei ole poissuljettu.

Q2 tuloksesta tulikin sitten pannukakku, kun Covid-testien myynti romahti. Kurssi jälkipörssissä reippaasti alas.

Katsotaan kuinka apinarokkotestien myynti lähtee vetämään. Firmalla on selkänojana sentään $96M kassa.

FDA:n tuore linjaus tuonee Co-Diagnosticsin apinarokkotesteille selvää nostetta.