Osakesijoittaminen

Coca Cola, KO aristokraattien aatelia

Kohtuullinen tulos ja kurssikin mukavassa nousussa. Kuluvalle vuodelle pientä tulosparannusta odotettavissa. Uusia Coke Plus Coffee tuotteita ei taida vielä Suomesta saada. Mitä näkemyksiä Cokiksen pidemmän aikavälin (5-10v) potentiaalista?

2 tykkäystä

Aristokraatti toki, mutta melko maltillinenhan se Coca-Colan osinko on suomalaisittain. Massiivinen bränditalo, joka vaalii perinteitä innovoiden samalla uutta. Osake tänään ATH-lukemissa. Eiköhän Coca-Cola porskuta tasaisen vahvasti jatkossakin. Viimeisimmät 40 vuotta on Pembertonin eliksiiri käynyt kaupaksi siihen tahtiin, että osakkeen arvo on keskimäärin noin kolminkertaistunut kunkin kymmenvuotisjakson aikana.

ATH tänään myös toiselle vahvalle bränditalolle, Mondelezille.

Kyllähän Coca Colalla on hyvä tulevaisuus edessä, kun nyt astuvat alkoholi businekseen mukaan. Eipä ole tullut tietoa miten noi testimyynnit ovat menneet. Niitä odotellessa.

Miltäs Coca Colan koronanjälkeinen tulevaisuus näyttää? Kurssiin on hinnoiteltu jo aika kovaakin kurmootusta (-27% / 3kk) ja KO on lyhyessä ajassa pudonnut indeksien ja PepsiCon kyydistä. Ilmeisesti leffateatteri/pikaravintola yms. myynnin lasku sattuu kokikseen pahemmin kun laajemman tuoteportfolion Pepsiin, joskin Q1 osui vielä hyvin maaliin, ja pelot kohdistuu nyt Q2 tulokseen. Pitkällä aikavälillä kurssista kuitenkin tuntuisi löytyvän väkisinkin liioiteltua aliarvostusta.

Sikäli kun KO pystyy edellen säilyttämään osinkokuninkaan viitan, tämän hetken hinalla poimisi 3,75% kasvavan osinkotuoton (vrt. PepsiCo 3,07%). Osingonjakosuhteen pitäminen alle 100% vaikuttaisi olevan edelleen mahdollista, ainakin vuoden 2019 ja viimeisimmän kvartaalin perusteella: Q1/2020 EPS nousi $0.64 (vertailukelp. $0.51), mikä on jo 39% (31%) nykyhetken osingosta ($1.64). Itse tosin koen skeptisyyttä kokiksen kykyyn kasvattaa osinkoa loputtomiin, osinkokuninkaan tittelin menettäminen epäilemättä näkyisi osakkeen arvostuksenkin laskemisena, eikä nykyinen osingonjakosuhde ilman kurssinousua tyydytä tyypillistä 7% tuottotavoitetta. Kysymys sitten onkin milloin tuo piste tulee vastaan, jos tietäisi varmasti sanoa ettei vielä vuosikymmeniin niin omissa ostohousuissa alkaisi olla vipinää. Voisikohan mainittu alkoholiliiketoiminta ehkä vahvistaa näitä näkymiä?

6 tykkäystä

Hienoisena kokiksen ystävänä olen ruohonjuuritasolla huomannut, että en oikeasti muista milloin olen ravintolassa ollessani viimeksi kokiksen saanut pöytään tilatessasi coca-colaa (se oli sitä aikaa kun sai vielä liikkua ulkona). Aina on tarjottu Pepsiä, koska talolla ei ole kokista valikoimassa, koska hinta. Hyvin erikoista, onko kukaan laittanut merkille samaa? Tuskin tällä suurta merkitystä osakkeelle on isossa kuvassa, ellei ilmiö ole sitten aivan globaalilla tasolla :smiley: Kaupassa jos limsaa satun harvoin ostaan, se on yleensä coca-colaa, ei ikinä pirkka kolaa. Brändin rakentaminen rajulla mainonnalla ja esilläolemisella sekä mielikuvan luominen päätuotteesta on kyllä minuun tehnyt jonkinlaisen vaikutuksen :F Osaketta en omista.

En kyllä tiedä tuosta arvostuksen korjaantumisesta jos osinkoaristokraatin tittelistä luovutaan. Ei pitäisi ainakaan käypään arvoon vaikuttaa se itse titteli tai sen menettäminen. Kaikki on toki mahdollista, nostihan OP:kin Sammon osakesuosituslistaan sen jälkeen, kun Sampo julistettiin rapakon tämän puolisen standardeilla osinkoaristokraatiksi. Op on tainnut ymmärtää hieman jotain väärin, sijoittajanhan kannattaisi löytää se yhtiö salkkuun ennen sitä vuosien osinkoputkea.

1 tykkäys