Osakesijoittaminen

Coinbase - kryptopalveluiden ja -kaupan alusta

Coinbase tulossa suoraan pörssiin ilman IPO:a

Tuolta kuitenkin saa jo etukäteen kyseistä osaketta FTX Löytyy ticker: CBSE

Onko tietoa onko tuo $280 hyvä hinta (juuri nyt kun kirjoitan tätä arvo on $280 FTX pörssissä) Itse luulen että kun osake tulee viralliseen pörssiin niin hintaa nousee paljon. Mietin että voisi olla kannattavaa ostaa jo nyt. Mitä mieltä?

1 tykkäys

Onko tuo tickeri muka Coinbasen osake…? Itse en löydä TV:stä tuolla mitään osaketta.

Sivulta löytyvä CSBE/USD on periaatteessa sopimus, jonka avulla voi treidata Coinbasea ja spekuloida mahdollisella IPO-hinnalla. Sopimukset myöhemmin siis muutetaan vastaaviin osakemääriin:

Coinbase (CBSE) is a pre-IPO contract. It tracks Coinbase’s market cap divided by 250,000,000. CBSE balances will convert into the equivalent amount of Coinbase Fractional Stock tokens at the end of Coinbase’s first public trading day.

Eli tällä hetkellä ($280) Coinbasen spekuloitaisiin listautuvan $280*250milj. = $70mrd. arvoisena pörssiin.

5 tykkäystä

https://sec.report/Document/0001628280-21-003168/#coinbaseglobalincs-1.htm

1 tykkäys

Coinbase Long Term Hold ostaisin jopa 10v. - 20v. eli osissa kaikki riippuu Cryptojen kehityksestä, mutta hyvä kommentti eräältä kokeneelta jenkkisijoittajalta on - Coinbase on kuin 40 vuotta sitten Charles Schwab Corporation SCHW (NYSE) perustettu 1971. Ensimmäisiä alallaan ja mikä ajoitus tulla pörssiin!

1 tykkäys

En ole vielä törmännyt ammattitreidaajaan, joka kehuisi Coinbasen - huonoin palvelu, huonoin käyttöliittymä, yksi huonoimmista pysymään pystyssä. Tämän valuaatio on vähän kuin yhden sähköautomerkin - sen valuaatio ei perustu oikein mihinkään IMO.

  • unohtui vielä kustannukset, yksi kalleimmista (hinta per kauppa), mutta se on toki sijoittajille hyvä asia sikäli, kuin pysyvät kilpailussa mukana.
3 tykkäystä

Tänään ilmeisesti alkamassa kaupankäynti. Ei kaiketi ole vieläkään selvää millä hinnalla. Nordnetistä näyttää ainakin löytyvän.

2 tykkäystä

Hinta lyödään lukkoon vasta vähän ennen avausta, tarjouskisa käynnissä koko ajan. Puolilta päivin ET näin arvion, milloin lähtisi käyntiin.

2 tykkäystä

Joo kiitos! Kauppalehtikin selvitti asiaa juuri tietämättömälle :smiley: Coinbase listautuu tänään Yhdysvalloissa – Kovaksi odotettu alkurynnistys voi lisätä pilviin nousseiden kryptovaluuttojen kierroksia entisestään | Kauppalehti

1 tykkäys

10.10 ET (9.48 nyt täällä eli noin 20min päästä), TD Ameritrade infon perusteella

3 tykkäystä

Nyt näkyy hinta 340usd, mutta kaupankäynti ei vielä ilmeisesti ole käynnissä…

2 tykkäystä

  • CNBC kommentoi myös hinnaksi 340
2 tykkäystä

image

16 tykkäystä

Näinköhän tässä kävisi näin … :slight_smile: 375 taalaa jo hintaa, kalliilta näyttää

  • edit: 380$, valuaatio 99 bln$
4 tykkäystä

Kannattaa varautua todella kovaan volatiliteettiin - hinta heiluu todennäköisesti rajusti aloitushinnan ympärillä, kunnes alkuvaiheen tasapaino alkaa löytymään = en suosittele aloittelijoille, ellei ole valmis maksamaan jotain tiettyä hintaa ja sitten hodlaamaan. Klo 20 ilmeisesti alkaa, 360 hinnalla.

  • tuolla hinnalla noin >100Busd marketcap, joten onhan siinä hintaa
  • edit: taitaakin olla tosiaan 377 aloitushinta, voi vaihtua vielä viime hetkellä
    image
7 tykkäystä

Ihan järjetöntä menoa. Avaus jo yli $420 . Coinbase market cap kohta isompi kuin Goldman Sachsin. :thinking:

5 tykkäystä

Mitä enemmän kryptovaluuttojen ja alan firmojen lukuja pyörittelee, sitä erikoisemmalta markkinalta se vaikuttaa. Useinhan se menee toisinpäin: kun näkee jotain erikoista ja siihen perehtyy, selviää, että asia ei olekaan kovin erikoinen.

Coinbasen tuleva kannattavuus on ehdollinen pääasiassa kahdelle asialle: kryptomarkkinan kasvulle ja tulevalle lainsäädännölle. Jätän nyt kryptomarkkinan ennustamisen taitavammille, mutta listautumisesitteen mukaan tuleva lainsäädäntö on aivan valtava riski firmalle (ja kenties koko markkinalle).

Listautumisesitteestä selviää, että Coinbase kustansi toimitusjohtajan turvallisuuspalveluita 1,8 miljoonalla dollarilla viime vuonna. Uhka liittyi esitteen mukaan työhön. Voiko tästä päätellä jotain kryptomarkkinoiden luonteesta yleisemmin? :man_shrugging:

Coinbasen markkina-arvo on nyt 100 mrd., eli samaa kokoluokkaa maailman suurimman varainhoitajan Blackrockin ja maailman suurimman pääomasijoittajan Blackstonen kanssa. Aika hurjaa.

https://www.hs.fi/visio/art-2000007919681.html (juttu tilaajille)

16 tykkäystä

Mitä firmoja tarkoitat? Kryptothan toimii ilman yhtään yritystä, mutta ekosysteemissä on tietysti erilaisia toimijoita, joista käytännössä ilman louhintayhtiöitä toiminta olisi vähintäänkin hidasta. Lähinnä heräsi kysymys, että mihin yhtiöihin viittasit erikoisuudella.

Coinbasen osalta itse näen kannattavuuden suurimman uhkan siinä, etteivät pysty pitämään yllä korkeita kaupankäynnin tapahtumapalkkioita. Kilpailijoita on, joilla feet on huomattavasti pienemmät, jopa käytännön ilmaiset aktiivitreidaajalle. Samoin kaupankäyntialustan toimivuus on kilpailutekijä, mikä Coinbasella on huonoimmasta päästä. Lisäksi kun eteen tulee jokin ongelma kesken kaupankäyntiä (esim. sell order:ia ei saa sisään järjestelmään teknisen häiriön vuoksi), asiakaspalvelun pitäisi toimia nopeasti. Tämä ei myöskään ole ollut Coinbasen vahvimpia puolia.

Coinbasen ainoa kilpailuvaltti omasta näkökulmasta on, että se on ensimmäinen USA:n toimija. Jenkit kun eivät saa käydä kauppaa muilla kuin kotimaisilla alustoilla. Tämä on luonut ihanteelliset olosuhteet, mutta itselläni on näkemys, että kilpailua tullaan avaamaan (kunhan valvontakäytännöt on määritelty selvästi). Näistä näkökulmista en itse ymmärrä tuota valuaatiota ja näenkin siinä ison mahdollisuuden pudotukselle.

Pitää lukea juttusi!

9 tykkäystä

Facebook käytti 26 miljoonaa (ulkomuistista) toimitusjohtajan suojelemiseen joten pitääkö siitä päätellä että somemaailma on paljon vaarallisempi?

Ettei mene ihan offtopic niin aika vahvasti oli volaa eilisessä avauksessa.

1 tykkäys

Erikoisilla firmoilla viittasin esim. Tether Limitediin, Bitfinexiin, Binanceen ja Coinbaseen.

Totta, regulaation ja markkinatunnelman lisäksi kilpailu merkittävä riski Coinbaselle.

2 tykkäystä