Componenta - Kasvun tiellä

Elikkäs componenta, en löytänyt keskustelua vielä tästä ja itse olisin kiinnostunut kuulemaan muidenkin ajatuksia.

Yhtiö tarjoaa valettuja ja koneistettuja komponentteja, takeita, hydrauliikkaputkia sekä levyleikkeitä kansainvälisesti toimiville ajoneuvo-, kone- ja laitevalmistajille.

Yhtiöllä on ollut suuria haasteita lähiaikoina ja sisaryhtiö (?) Componenta Främmestad AB hakeutui konkurssiin, jonka johdosta liikevaihto laskee n. 40%, mutta suhteellinen kannattavuus paranee kun främmestadin eikannattava toiminta ja velat häviää jos en väärin muista niin n. 4milj euroa.

Yhtiö on siis todella syvällä saneerausvaiheessa, mutta vaikuttaisi kuitenkin vahvasti siltä että yhtiön johto tietää mitä tekee jatkossa paremmin.
Sykli alkaa vaikuttamaan siltä, että hetki kyytiin hyppäämiselle voi olla sopiva kohta puoliin, mutta katsellaan miten etenee.

Yhtiön onnistuessa saneerauksessa, näkisin itse tässä erittäin merkittävän arvonnousu mahdollisuuden kohtuullisen lyhyessäkin ajassa🤔

4 tykkäystä

Olen aikoinaan seurannut mutta en vähään aikaan. En täysin siis tunne nykytilannetta:

Componenta kantaa todella isoa makrosuhdanneriskiä. Kannattaa miettiä onko heikon taseen investointihyödykkeitä valmistava yhtiö oikea valinta tähän suhdanteeseen.

2 tykkäystä

Samaa olen siis itse pohtinut suhdanteen suhteen, että nyt ei varmastikaan ole se hetki kun kannattaa suhdanteen osalta hypätä kelkkaan, muutoin yhtiön tilanne alkaa olemaan siis syystäkin niin hakattu ja samalla siis osakekurssi on kuroutunut hyvin alas. m Makroriskiä en vielä pohtinutkaan niin hyvä että nostit esille, pitää tuohon syventyä seuraavaksi👍🏼

Componentan puoliviotiskatsaus on julkistettu Pörssitiedotteet | Componenta Group? Tulos huono, mutta tilauskanta ja kassavirta kasvaa positiivisesti.

2 tykkäystä

Täytyy huomioda että tilauskanta ei ole vertailukelpoinen koska viime vuonna vielä Komasia ei oltu liitetty Componentaan

2 tykkäystä

Hei, osaisiko joku kertoa, miksi neljän sentin osakkeesta kannattaa maksaa nyt kahdeksan senttiä? Eikös tuleva anti tapahdu neljällä sentillä?

En osaa sanoa, omat möin raskaalla tappiolla 0,093. Mutta tiedän että kun anti meneillään niin 5centtiin melko varmaan putoaa?

https://www.componenta.com/sijoittajat/merkintaetuoikeusanti/merkintaetuoikeusanti-2020/

0,04€/osake sais merkittä osakkeenomistajat lisää osakkeita. 2021 alussa pyrkii maksamaan ennakkoon saneerausvelat. Oiskohan käänne tapahtunu?

1 tykkäys

Componentalle 1,9 miljoonan suoritus entisen tytäryhtiönsä konkurssipesältä

16.11.2020

Valettujen ja koneistettujen metallikomponenttien sopimusvalmistaja Componenta on saanut 1,9 miljoonan euron maksusuorituksen entisen tytäryhtiönsä Componenta Främmestad AB:n konkurssipesältä.

Suorituksesta 1,6 miljoonan euroa on pääomaa ja 0,3 miljoonaa euroa viivästyskorkoja.

Kyseiset saamiset oli jo alaskirjattu Componentan taseesta täysimääräisenä viime vuonna.

Konkurssipesästä saatu suoritus parantaa konsernin kuluvan tilikauden tulosta 2,2 miljoonalla eurolla ja maksuvalmiutta 1,9 miljoonalla eurolla.

Vastaanotettu suoritus on täysi suoritus Componentan saamisille konkurssipesästä, eikä lisäsuorituksia ole yhtiön mukaan siten odotettavissa.

Suoritus ei vaikuta Componentan kuluvan vuoden ohjeistukseen. Yhtiö odottaa jatkuvien toimintojensa liikevaihdon olevan tänä vuonna 65-80 miljoonaa euroa ja käyttökatteen säilyvän positiivisena.

1 tykkäys

Minä lähden kyllä tohon mukaan. Katsoin sitä ylimääräistä yhtiökokousta, jossa Harri suutari puhui. Vaatimattomana miehenä sanoi kyllä, että ei ole kivaa, että osakkailta haetaan vielä kerran rahaa kun rahaa pitäisi antaa ulospäin.

Kyösti Kakkonen (ja taisi olla joku toinen?) ostivat Capmanilta osakkeet pois. Paljon on tehty saneerausta mm. Turkin toiminta myyty jne. Toki myönsi, että suomessa on monta pientä kilpailijaa, jotka ovat nopeita liikkeissään, mutta Componentan vahvuutena näki toimituskyvyn ja pitkäaikaiset asiakkuudet, jahka tästä taas kysyntä kasvaa.

2 tykkäystä

Taidan itsekin kääntyä merkkaamisen kannalle. Ei ole kuitenkaan kovin isosta positiosta kyse niin kestää vähän kovempaakin riskiä. Eikös saneerausohjelman pitäny jatkua 2023 asti eli hyvä merkki jos pari vuotta ajoissa saisivat päätökseen.

Pienen pieni omistus itsellänikin mutta en aio merkata. Ennemmin pitäisi myydä tämä pois mutta eipä ole sitä tultu tehtyä.

Hyvä asia on jos saavat kerättyä annissa tarvittavat varat ja saavat saneerauksen maksettua.
Hyvää myös se että saivat isot vanhat sijoittajat tähän antiin.

En vain itse näe sitä porkkanaa tässä miksi laittaisin antiin rahaa.

Tätä tulee lähinnä seurattua vierestä jos tulee jotain mielenkiintoista uutista heiltä ja saavat oikeasti liiketoiminnan käännettyä niin sitten ostan mutta en jaksa uskoa tähän, ainakaan vielä.

Lähdin tukemaan Componenta, tuplasin omistuksen. Uskon että muutaman vuoden aikajaksolla sioitus on kannattava. Lisäksi Kyösti 2 ei lähtisi , jos homma olisi aivan toivoton

Tänään tuli uudet osakkeet kaupankäytiin. Mielenkiintoiselta näyttää, että uusien osakkeiden hinta on jonkun verran pienempi kuin “vanhojen” osakkeiden. Onko tälle jotain järkevää syytä?

Tein saman havainnon ja yritin hyödyntää asiaa myymällä vanhoja osakkeita ostaakseni uusia tilalle. Homma jäi kuitenkin pahasti puolitiehen siitä syystä että ainakaan Nordean osakesäästötilille ei voinut noita uudempia hankkia ollenkaan. Voi ihan hyvin olla, että tämmöisissä tapauksissa on useamminkin näin ost:n osalta, en tiedä. Olkaapa kuitenkin tarkkana jos ilmaista lounasta kärkytte.

Taidan käydä vielä maanantaikäynnillä :thinking:, kun en tota ideaa heti huomannut. Teinpä kaupat NN:lla. :upside_down_face:. Kiitos vinkistä, I owe you one :+1: :dark_sunglasses:

Tuleeko kohta ilmoitus saneerausvelan maksusta. Tämän päivän piristynyt vaihto voisi olla merkki siitä.

3 tykkäystä

Componenta Oyj päättää saneerausohjelman ennenaikaisesti | Kauppalehti

Korpivaellus päättyi ennenaikaisesti.

6 tykkäystä

Componentan tilinpäätöstiedote 1.1. - 31.12.2020: Liikevaihto kasvoi ja käyttökate parani selvästi:

3 tykkäystä