Componenta - Kasvun tiellä

CEO Sami Sivuranta kertoi yhtiöstään sijoituskohteena. :slight_smile:

1 tykkäys

Mites, lieneekö tällä tällä vaikutuksia Componentaan?

Componentan rahoituskustannukset ovat aivan naurettavan korkealla tasolla, kun he eivät ilmeisestikään ole pankkirahoituksen piirissä ja joutuvat käyttämään pikavippaajien rahaa sekä laskurahoitusta (factroring).

Näiltä instikoilta saa varmaan halvempaa rahaa?

Componenta on sopinut uudesta yhteensä kahden (2) miljoonan euron määräisestä käyttöpääomalainasta LähiTapiolan ja Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elon kanssa.

Componenta Oyj sopi uudesta 2 miljoonan euron käyttöpääomalainasta | Kauppalehti

1 tykkäys

Toivottavasti kyseessä on iso tilaus (Saksasta?) ja Compo sais tästä koppia. Varsinkin lähiaikoina kättä päälle kuvia on levitetty lehdissä PV henkilöstön kanssa.

Katastrofi jos paikkaisivat lakon vuoksi kassaansa…

Mut pidän tätä lisärahan hakua parempana vaihtoehtona kuin merkintälimiitin käyttöä kurssin ollessa konkurssihinnoissaan.

Factoring ja pikavippi elementtien purkaminen olis positiivinen jos toteuttavat…

Tässä on Ekin etkokommentit, kun Componenta julkistaa Q1-tuloksen tiistaina. :slight_smile:

Componenta julkistaa Q1-liiketoimintakatsauksensa tiistaina klo 8:00. Q1:n volyymi- ja tuloskehityksessä on ollut tavanomaista enemmän epävarmuustekijöitä, ja riskit suhteessa ennusteeseemme ovat alasuuntaisia. Väljä 2024-ohjeistus tultaneen uusimaan. Osakkeen arvostus on edullinen.

4 tykkäystä

Componenta Oyj:n liiketoimintakatsaus 1.1.−31.3.2024: Liikevaihto ja käyttökate laskivat

Tammi–maaliskuu 2024

  • Liikevaihto oli 23,6 Me (30,7 Me)
  • Käyttökate oli -0,2 Me (2,8 Me)
  • Liiketulos oli -1,5 Me (1,4 Me)
  • Liiketoiminnan rahavirta oli -0,8 Me (0,7 Me).

Tulosohjeistus 2024

Componenta odottaa konsernin liikevaihdon ja käyttökatteen paranevan edellisvuodesta. Vuoden 2023 konsernin liikevaihto oli 101,8 Me ja käyttökate 5,3 Me. Liikevaihdon ja käyttökatteen parantumisen vuositasolla odotetaan painottuvan selkeästi toiselle vuosipuoliskolle.

2 tykkäystä

Ekin kommentit aamun tuloksesta. :slight_smile:

Componentan Q1-luvut olivat kauttaaltaan odotuksia alemmat. Heikon kannattavuuden syissä ei kuitenkaan ollut mitään yllättävää. Yhtiö säilytti ennakoidusti vuoden 2024 ohjeistuksensa, joka ei ole kovin vaativa. Odotuksia heikomman Q1-kannattavuuden vuoksi uskomme osakekurssin olevan tänään paineessa.

1 tykkäys

Tässä olisi vielä tuloksen jälkeinen rapsakin. :slight_smile: :gem:

Componentan Q1-luvut olivat kauttaaltaan odotuksia alemmat. Heikon kannattavuuden syissä ei kuitenkaan ollut mitään yllättävää. Componentan asiakaskentässä on positiivista virettä ja yhtiö toisti 2024-ohjeistuksensa.

image

1 tykkäys

Uutta pikavippirahoitusta. Tällä kertaa mahdollisuus nostaa $3M edestä vaihtovelkakirjoja. Pelkästä mahdollisuudesta nostaa vaihtovelkakirjoja yhtiö maksaa 0,1M€ järjestelypalkkion. Kunpa yhtiö pääsisi pankkirahoituksen piiriin. Componenta on tällä hetkellä yksi niistä yhtiöistä, jotka hyödyttävät taloudellisesti vain lainaajia ja osakkeenomistajille jää pelkkä luu käteen riskin kantamisesta.

Sisäpiiritieto: Componenta Oyj sopi enintään 3 miljoonan dollarin rahoitusjärjestelystä yhdysvaltalaisen sijoittajan kanssa | Kauppalehti

10 tykkäystä
2 tykkäystä

Mukavan kokoinen ehdollinen kauppa kun sen arvo 2 x nykyinen markkina-arvo…vai olenko ymmärtänyt jotain väärin?

1 tykkäys

Kunhan jäis kranaattien kuorista edes 10%:a katetta… Ettei olis voitettu sopparia liian halvalla… Noh nyt kyllä löytyy työttömiä mm. rakennusalan ihmisiä töihin kranaatin kuoria valmistamaan kun liiton rahat loppuu ja hallitus alensi asumistukeakin. Ei pitäis olla työvoimapulaa ainakaan nyt.

3 tykkäystä

Mitäpä sillä liikevaihdolla tekee, jos meno on entisenlaista

Olettaisin että armeijassakin näinä aikoina vihdoin otettu järki käteen ja lopetettu äärimmäisyyksiin menevä kilpailuttaminen, eli jonkun ulkomaalaisen toimittajan valitseminen, ja pyritään varmistamaan valmistuskyky kotimaassa, vaikka pienellä ylihinnallakin. Niinhän kaikkialla muualla on toimittu aina. Eli että ei varsinaisesti olisi ollut kilpailutilannetta neuvottelussa vaan tekijä päätetty etukäteen. eli se jonka kapasiteetti on armeijan käytettävissä myös mahdollisessa sotilaallisen kriisin sattuessa.

6 tykkäystä

Päivitin otsikkoa. Muuttakaa jos ahdistaa :sweat_smile:

Strategiset tavoitteet Compolla oli 200 milj. liikevaihto ja yritysosto.

Viimisen iso pv tilaus alkanee näitä hitaasti lunastamaan.

1 tykkäys

Tässä on Ekin kommentit muhkeasta tilauksesta. :slight_smile:

4 tykkäystä

Sikäli uusi tilanne. Suomi on Natossa ja puolustustarvikkeille on todennäköisesti tulossa valtavaa lisäkysyntää. Laatu ja luotettavuus ovat jälleen korkealla.

Ja eiköhän kaikille ole selvää millä korteilla kommunistinen Kiina pelaa.

Nyt näyttää hyvälle. Oma tuotanto on aina omissa käsissä.

5 tykkäystä

@Erkki_Vesola on tehnyt uuden yhtiöraportin uusien uutisten siivittämänä. :slight_smile: :gem:

Componentan tiedottama 50 MEUR:n tilaus Suomen puolustusvoimilta oli yhtiön kokoon nähden erittäin merkittävä ja johti huomattaviin ennustenostoihin. Osakkeen voimakas kurssinousu on kuitenkin kutistanut perusteltua nousuvaraa. Vaikka pidämme edelleen arvostustasoa houkuttelevana, alennamme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta). Ennustemuutostemme mukaisesti nostamme tavoitehinnan 3,60 euroon (aik. 2,80 €).

image

3 tykkäystä

Todella mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan “lumihiutale” alkaa leviämään:

kuva

…nopeammin mahdollisesti leviäviä suuntiahan ei oikeastaan ole enää jäljellä kuin kaksi, ja varsinkin se yksi
:wink:

Noh, ns. “ulkkien” kannalta asiahan on viellä hyvinkin pitkälti näin:

1 tykkäys

Puolustusteollisuus kasvaa nyt Suomessa kaksinumeroisin luvuin ja rekrytoi minkä ehtii – 3 yritystä kertoo, millainen on alan tilannekuva Puolustusteollisuus kasvaa nyt Suomessa kaksinumeroisin luvuin ja rekrytoi minkä ehtii – 3 yritystä kertoo, millainen on alan tilannekuva | Kauppalehti

Kauppalehdessä juttua puolustusteollisuuden vahvasta vedosta Suomessa. Toivottavasti päättäjät ymmärtävät jatkuvuuden päälle, eikä heti parin vuoden päästä ajeta taas alas jos Ukrainan sota loppuu. Voisi tietää Componentallekin lisätilauksia PV:n suunnalta.

2 tykkäystä