Dagsmark Petfood - Lemmikkiruokabrändi, joka tuottaa laadukasta koiran- ja kissanruokaa sekä herkkuja

Dagsmark Petfood suunnittelee listautumista. Avaan tälle foorumiketjun, yhtiösivun ja tiedotteiden integraation :slight_smile:

Dagsmark Petfood on vuonna 2016 perustettu kotimainen vastuullinen lemmikkiruokabrändi, joka tuottaa laadukasta koiran- ja kissanruokaa sekä herkkuja. Vastuullisuus näkyy vahvasti Dagsmarkin tuotteissa ja tuotantotavoissa, ja tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisista ja korkealaatuisista raaka-aineista. Dagsmarkin liikevaihto vuonna 2021 oli 7,6 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää 22 työntekijää.

Yhtiösivu: Dagsmark Petfood | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus
Tiedote: Lemmikkiruokabrändi Dagsmark Petfood selvittää mahdollisuuksia listautua First North -markkinapaikalle | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

25 tykkäystä

Tämä on mahtava juttu, ja menee itsellä seurantaan ehdottomasti.
Lemmikkiruokamarkkinat ovat valtava bisnes, josta tähän asti on puuttunut tälläisen profiilin omaava tekijä.
Jo pitkään on puhuttu ja kannustettu ruuan kotimaisuuden ja terveellisyyden puolesta, ja tämä tulee väkisinkin, viiveellä tosin, siirtymän myös lemmikkien ruokaan.
Koirien ruuasta en osaa sanoa, mutta kissojen omistajana olen jo vuosia yrittänyt etsiä kotimaista (ja kotimaisista raaka-aineista), edullista ja ennen kaikkea terveellistä, täysin viljatonta märkäruokaa kissoilleni.
Vaikeaa on ollut. Nyt sitä saa Prismasta :+1:

5 tykkäystä

Mielenkiintoinen yhtiö kyllä. Kasvu on ollut niin hurjaa, että arvostus tulee varmaankin olemaan kova (omaan makuuni todennäköisesti liian kova). Kysymys onkin, kuinka paljon yhtiö on kasvanut suotuisan lemmikkibuumin ansiosta, joka on nyt osoittamassa hiipumisen merkkejä koronan jälkeen. Markkina on toki iso, joten sinänsä yhtiöllä pitäisi olla vielä jalansijaa otettavanaan.

Toinen kriittinen kysymys onkin sitten kuluttajien ostovoiman lasku, mikä saattaa olla kohtalokasta yhtiön kasvun kannalta. Ovatko kuluttajat edelleen talouden taantumassakin valmiita vaihtamaan Dagsmarkin premium-tuotteisiin sen tavallisen lemmikkiruaan sijasta? Joku saattaa jopa vaihtaa Dagsmarkista takaisin siihen bulkkiruokaan.

Mielenkiinnolla jään odottamaan lisätietoja. Olen kyllä kiinnostunut tästä keissistä kovastikin, jos arvostus sattuisi jopa jollain ilveellä olemaan kohtuullinen.

2 tykkäystä

Arvostuksesta tai osakkeesta muutenkaan en mitään tiedä, mutta lynchimäisesti totean puolisoni innostuneen tästä listautumisesta. Hän ostaa koiramme ruoat. Ehkä tähän voisi mennä mukaan ihan kannatuksesta ja toivoen, että isompi peluri kuten vaikka Musti ostaa tämän joskus pois.

3 tykkäystä

Tää on tosiaan tämmönen soft-ITF vielä. Myöhemmin vielä virallinen ITF, haastattelu ja roadshow-webcast jne :slight_smile:

Mut respect yhtiön avoimuudelle listautumiseen liittyen :ok_hand:

3 tykkäystä

Yhtiö on kyllä mielenkiintoinen. Omat kokemukseni tuotteista ovat positiivisia, melko nirso kissa vetää Dagsmarkkia aina ja lipoo kupin tyhjäksi.

Tästä olisi hieno saada vähän enemmän syvempää analyysia.

3 tykkäystä

Lähtökohtaisesti ostaisin mielelläni koiralleni suomalaista ruokaa ja herkkuja. Innostuin tästä ja ostin heti, kun sitä sai, mutta jouduttiin palaamaan takaisin vanhoihin nappuloihin, kun tuntui paskan määrä tuplaantuneen ja tuntui pahalta katsoa pientä koiraa pykäämässä itsensä kokoista torttua. Samanlaisia kokemuksia tuli myös muilta koiranomistaja kavereiltani, jotka lähtökohtaisesti haluaisi suosia suomalaista. Paria eri makua ollaan kokeiltu ja sama lopputulos. Kyllä ne silti tuntui koiralle maistuvan. :smiley: Laadusta en sen kummemmin tiedä. Harmitti kuitenkin, ettei voitu jäädä asiakkaiksi.

Tämä mahdollinen listautuminen kuitenkin herätti, että heillä on myös uusia tuotteita, mitä en ole tajunnut etsiä. Voi olla, että minusta tulee vielä asiakas. Katsotaan sitä omistajuutta sen jälkeen.

2 tykkäystä

Omalla koiralla ei tätä ole vielä kokeiltu, mutta ainakin muutama koirankasvattaja, jotka ovat näihin asioihin enemmän perehtyneet ovat sanoneet että tuo on ns. ”markettiruuista” kirkkaasti parhaasta päästä.

Tuotteen siis kuvittelisi olevan kunnossa, jään mielenkiinnolla odottelemaan miten homma etenee.

Eikös tuo periaatteessa ole hyvä asia että suoli lähtenyt toimimaan? :smile: Toki ymmärrän myös ongelman.

Meillä allergisoivalle koiralle erittäin puhdas ja toimiva tuote, missä ei liikoja ylimääräistä ole mukana.

Sijoitusmielessä mielenkintoista nähdä millaista katetta yhtiössä tehdään, minkä pohjalta (ja valuaation) mahdollista kiinnostusta täytyy sitten pohtia tarkemmin.

2 tykkäystä

Omasta kokemuksesta sekä omasta koirasta että lähipiiristä voin sanoa että kun kerran on löytynyt toimiva ruoka koiralle joka ei allergisoi tai aiheuta vatsanväänteitä niin sitä ei hevillä vaihdeta. En tiedä onko muilla paljon sellaisia koiria joille käy ruoka kun ruoka mutta ainakin itsellä on kokemuksia paljonkin koirista joille pitää olla se tietty yksi ruoka tai muutama vaihtoehto käy korkeintaan, muuten menee maha sekaisin. Mikäli dagsmarkin tuotteet toimivat monella koiralle paremmin kuin muiden, voisi tässä olla ainakin osa yhtiön kilpailuetua.

Toki jos rajaat tuon hintavertailun vain kotimaisiin toimijoihin, niin ei Dagsmark törkykallis ole. Mutta jottei foorumille jää väärää kuvaa hintatasosta, niin Dagsmarkin kilohinta on n. 3-4x verrattuna muihin viljattomiin, ei-kotimaisiin merkkeihin.

Meillä pari maatiaiskissaa, joille Dagsmark uppoaa kyllä erinomaisesti, mutta raaskimme ostaa sitä vain silloin tällöin. Kahdella kissalla ero on siis luokkaa pari euroa vs 6 euroa / päivä, ja tämä siis vain märkäruokien osuus lemmikkien kustannuksista.

Takeaway: koen Dagsmarkin puhuttelevan lähinnä samaa kuluttajakuntaa kuin uudet Teslat tai isommat moottoriveneet, joten tämä kannattaa huomioida markkinapotentiaalia arvioidessa, ja lisäksi tällaiset tuotteet vaihtuvat taantuman/laman myötä helposti halvempiin vaihtoehtoihin.

1 tykkäys

Toinen asia, joka on hyvä pitää mielessä on se, että Dagsmark on kuitenkin huomattavasti edullisempi kuin esimerkiksi suurin osa Mustin ja Mirrin valikoimasta, jolloin taantuman myötä moni näistä asiakkaista saattaisi siirtyä Dagsmarkin ruokien pariin. Kustannus tippuu käytännössä puoleen, mutta laatu on kuitenkin yhä hyvällä tasolla.

2 tykkäystä

Hei kaikille,

Dagsmark Petfood Oy:n perustajan ja toimitusjohtajan roolissa, liityn tässä mukaan keskusteluun! Kiva kuulla, että monille tuotteemme ovat jo tuttuja ja kotimaisuus on myös lemmikinruoassa arvossaan.

Lemmikkiruokamarkkina kasvaa tasaisesti, korona toi siihen toki pienen piikin, erityisesti koirien hankinnassa. Kotimaisuus ja alkuperäjäljitettävyys ovat nousseet tärkeään asemaan lemmikinruokaa valittaessa. Viimeisempien tutkimustemme mukaan ihmiset arvostavat lemmikinruoassa myös hankinnan helpoutta. Tämä näkyy siinä, että päivittäistavarakauppa nähdään entistä mieluisampana ostopaikkana myös lemmikinruoalle. Meidänkin toimialalla kustannuspaineita on ja hyllyhintoihin on odotettavissa nousua loppuvuoden aikana. Pääkanavassamme päivittäistavarakaupassa hinnat ovat kuitenkin koko markkinaan peilatan keskitasoa tai sen alle, erikoisliiikkeissä lemmikinruoat ovat toki merkittävästi kalliimpia.

Vastaan mielelläni kysymyksiinne Dagsmarkiin liittyen! Listautumisasiaan palaamme selvitystyön valmistuttua.

26 tykkäystä