Danelfin ja muut AI stock pickerit

En löytänyt nopealla haulla puuta aiheesta. Eli onko porukalla omakohtaista kokemusta näiden AI-pohjaisten stock pickerien käytöstä? Itseäni kiinnostaisi johonkin osaan salkun nurkkaa kokeilla jotain palvelua, joka antaisi selkeitä osto- ja myyntisignaaleita. Ja pienehköllä salkun nurkalla todennäköisesti alkuun kokeilisin, joten isoja kuluja ei viitsisi maksaa. Toki jos joku tällainen oikeasti toimisi, niin mielelläänhän sitä ruuhkavuosina vaikka koko salkunhoidon tuollaiseen ulkoistaisi, jos siitä jotain lisäarvoa olisi.

Porukalla kokemuksia?

1 tykkäys

Saisiko avausviestiin vaikka linkkejä näihin työkaluihin ja jonkunlaista kuvausta niiden toimintaideasta?

5 tykkäystä

Pari kuukautta sitten tein tutustuin vähän Danelfinin ennusteisiin

Danelfin yllätti positiivisesti, kun tutkein tekoälyyn perustuvaa osakepoimintaa. Osakelistoilla “Largest 1,000 US-listed stocks by market cap” ja “STOXX Europe 600 stocks”. Viime syyskuussa oli julkaistu tuollainen TOP-lista, joka on tuossa alapuolella. Lisäsin siihen ainoastaan toteutuneet tuottoprosentit, jotka kurssikäyristä karkeasti laskin tähän päivään mennessä.

"Published 04/09/2023, 11:26

Investing.com - Danelfin has released its new September ranking of the stocks most likely to beat the market. Proprietary Machine Learning algorithms analyse more than 10,000 daily indicators for each company, based on more than 900 daily fundamental, technical and sentiment data. This methodology allows stocks to be evaluated from a holistic point of view. Aika vakuuttavan näköistä poimintaa.

But it is also important to consider the risk associated with each stock. Therefore, Danelfin has created a new ranking, which ranks companies according to the AI Risk/Reward Score, which is an average of the AI Score and the Low Risk Score.

The Low Risk Score is a score based on negative price fluctuations (semi deviation) over the last 500 market days. The higher the score (from 1 to 10), the lower the downside risk.

This is the Top 5 Risk/Reward Stocks, according to Artificial Intelligence data:

Spain

 1. ACS (BME:ACS) 21%
 2. Mapfre (BME:MAP) 17%
 3. Telefónica (BME:TEF) 9%
 4. Repsol (BME:REP) 1%
 5. Aena (BME:AENA) 20%

Europe

 1. Orange (EPA:ORAN) 2%
 2. ACS (BME:ACS) 21%
 3. Zurich Insurance (SIX:ZURN) 10%
 4. Britvic (LON:BVIC) 3%
 5. National Grid (LON:NG) 13%

United States of America

 1. WW Grainger (NYSE:GWW) 38%
 2. Eversource Energy (NYSE:ES) 0%
 3. The Hershey Company (NYSE:HSY) -5%
 4. McKesson (NYSE:MCK) 35%
 5. NVR (NYSE:NVR) 21%

United Kingdom

 1. Britvic 3%
 2. National Grid 13%
 3. Tesco (LON:TSCO) 21%
 4. Smiths Group (LON:SMIN) 4%
 5. Ferguson (LON:FERG) 42%

Germany

 1. Merck (ETR:MRCG) -8%
 2. Evonik (ETR:EVKn) Industries 15%
 3. Siemens (ETR:SIEGn) 34%
 4. Hugo Boss (ETR:BOSSn) -32%
 5. Hannover Re (ETR: HNRGn) 19%

France

 1. Orange 2%
 2. Danone (APS:DANO) 12%
 3. Spie (APS:SPIE) 33%
 4. Getlink (APS:GETP) 10%
 5. AXA (EPA:AXAF) 21%

Italy

 1. Assicurazioni Generali (BIT:GASI) 27%
 2. A2A (BIT:A2) 10%
 3. Terna Energy (AT:TENr) 7%
 4. Poste Italiane (BIT:PST) 21%
 5. Pirelli (BIT:PIRC) 28%

Translated from Spanish using DeepL."

Jep. Tämäkin varmaan sellainen että pitäis kokeilla jonkun verran ja jonkun aikaa että tietäis miten oikeasti pelaa. Tuolta jos vain yksittäisiä osakkeita huonoon hetkeen poimii, niin turskaa voi tulla siinä kuin muillakin… ja voi toki koko roskallakin ylipäätään. Muistan kun HCP Quant -rahastokin aikoinaan julkaistiin ja oli peräpeiliin laskettuna tuotot jotain aivan jäätävää. Sitten kun oikealla rahalla alettiin sijoittaa, niin eipä pysynyt lainkaan markkinan perässä enää. Siltikin AI sen verran kiinnostelee, että melkein tekis mieli kokeilla.

Vastaavasti jossain kohtaa markkinan huipulla katselin redeyen top picksien tuottoja ja lähdin salkun kulmalla hieman peesaamaan. No sieltä löytyy vääränä hetkenä ostettuna varmasti kaikista heikoimmin tuottabeet sijoitukseni. Ruuhkavuosina kun ajattelin jättää analyysit hieman vähemmälle ja peesata entisiä hyviä tuottoja.

Parisen vuotta sitten taisin katsella myös motley foolia ja zackin listoja, mutta osakkeet näyttii niin paljon muulta kuin omalta, että päätin skipata kerralla. MF ainakin suosittelin minusta vain pääosin aivan tolkuttoman kalliita hype-osakkeita, joista isolla osalla vielä keskinkertainen kasvu. Tämä siis ihan nopealla vilkaisulla. Molemmista taisin maksaa jonkun lyhyen jakson.

Danelfinia vois kokeilla kyllä. Joko skriinaa sieltä itselle soveltuvia kohteita, tai sitten vain napsii listan yläpäästä osakkeita. Ilmaisversiokin tuosta siis olemassa.