Osakesijoittaminen

Danske Bankin tulevaisuudennäkymät

Miltä näyttää Dansken tulevaisuus nyt skandaalin kehittyessä? Ilmeisesti USAn finanssivalvontakin tutkii nyt Dansken sotkuja. Onko tietä ylös?

3 tykkäystä

Sauli: DB:n ja Nordean viralliset kytkökset? DB:n ongelmat = Nordean ongelmat? Lopulta kaikki pankit ovat samassa suossa, mutta nyt alkuun tämä simppeli kyssäri.

Masse, Nordea-rodun karjanomistaja

Olisikohan jo aika ostaa Danskea?

Tänään Kauppalehdessä uutinen, että Norjan öljyrahasto vaihtoi Nordean osakkeet Danske Bankiin. Alkaisko tää olla viimeistään jo signaali et nyt vois tarttua kiinni?

2 tykkäystä

Itse kanssa ostelin danskea ja sikäli, että kurssi laskee takaisin 120DKK tuntumaan, niin varmaan tankkailen lisää. Pläräilin vuosikertomuksen ja conference callin transcriptin läpi ja ainakin siellä näytti siltä, että DB tekee paljon työtä sen eteen, että saa sekä yksityisten että yritysasiakkaiden luottamuksen takaisin ja ainakin äkkiseltään näytti, ettei markkinaosuudet ole juurikaan laskeneet. Myöskään tuloslaskema ei näyttänyt mitenkään erityisen hälyttävältä.Tähän kun yhdistää sen, että mielestäni DB ainakin suomessa ihan fiksusti kilpailee korkeakoulutetuista asiakkaista, joilla todennäköisesti on matalampi riskiprofiili muuhun väestöön verrattuna plus enemmän sijoitusintressejä ja sitä kautta mahdollisesti enemmän tuloja palkkioista jne, sekä matalan arvostuksen niin mielestäni case on ihan hyvällä pohjalla.

2 tykkäystä

Kohta alkaa olla niin halpaa että kiinnostaisi jo ottaa pala Danskea. Ymmärtääkseni heidän digipalvelut ovat ihan hyvällä mallilla ja ovat siten valmiita tulevaisuuden palveluihin. Mutta viekö kevään sotkut osaketta vielä alemmas, alle 100DKK?

Harvoin sitä ilman isoa riskiä kunnon tuotoille pääsee… Euroopan pankit ovat näennäisesti halpoja, mutta jos ja kun voluumit vieläkin tippuu ja korot pysyy alhaalla ei paluuta aikaisempien vuosien tasolle ole. Danskessa on vielä ylimääräiset riskit moneen muuhun pankkiin verrattuna.

Ennen rahanpesusotkuja Danske oli tuotoilla mitattuna sieltä parhaasta päästä ja oma käsitykseni heidän digipalveluista on sama kuin sinulla. Eli kyllä siellä varmasti eväitä nousulle on.

Ihan ‘katsotaas, mitä tapahtuu’ -mielellä voisi pienen position laittaa, mutta muuten jättäisin itse rauhaan. Itse tyydyn katselemaan, mitä pienehkölle Nordea-positiolleni käy. En usko, että Danskesta päätyy näillä hinnoilla paljoa tappiolle lyhyelläkään aikajänteellä. Jos malttia riittää pidemmäksi aikaa Danske on mielestäni ostopaperi jo nyt. 100dkk vaikuttaa aika tukevalta pohjalta ellei maailmanpolitiikka puutu peliin. Siinä tapauksessa ei kai ole niin väliä, mitä omistaa. :slight_smile:

2 tykkäystä

Danske alentaa v. 2019 näkymiä

https://danskebank.com/da/news-og-insights/nyhedsarkiv/company-announcements/2019/sm08072019

Dansken Q2 tänään. Kurssi reagoi maltillisesti. Suomen sivuliikkeen tulos on parantunut ja kulut selvästi laskussa.

Screenshot_20190718-111515~2

Danske Bankin johtokunnan jäsenet Jakob Groot ja Glenn Söderholm ovat ostaneet pankin osakkeita.

https://m.finanswatch.dk/article/11549635

Johtoa myllätään. Millaisia ajatuksia?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-09-05/danske-bank-says-cfo-baltzer-leaves-amid-organization-changes

Danske Bankilta vertailukautta parempi tulos, osa tästä selittyy asuntolainojen uudelleenjärjestelyllä. ROE Q3 7,6 prosenttia (vertailukaudella 6,4 prosenttia).

2023 tavoitteita:

• We want to be among the top two on customer
satisfaction in everything we do

• More than 90% of employees should be engaged
(as measured in our Employee Engagement Index)

• We operate sustainably, ethically and transparently
– and have a positive impact on the societies we are
a part of. We will measure progress across seven
identified focus categories

• We must achieve a return on shareholders’ equity
of 9-10% and a cost/income ratio in the low 50s by
continuously improving the profitability level –
leveraging our full potential

OP:n pankkisektorin toimialaraportti tältä aamulta. Arvostus houkuttelee, mutta riskejä on ja niitä täytyy sietää.

1 tykkäys

S&P Globalin mukaan Danske Bank voisi välttää USA:n oikeusministeriön tuntuvat sakot.

2 tykkäystä