Osakesijoittaminen

Danske Bankin tulevaisuudennäkymät

Miltä näyttää Dansken tulevaisuus nyt skandaalin kehittyessä? Ilmeisesti USAn finanssivalvontakin tutkii nyt Dansken sotkuja. Onko tietä ylös?

3 tykkäystä

Sauli: DB:n ja Nordean viralliset kytkökset? DB:n ongelmat = Nordean ongelmat? Lopulta kaikki pankit ovat samassa suossa, mutta nyt alkuun tämä simppeli kyssäri.

Masse, Nordea-rodun karjanomistaja

Yhtiöllä on korkea quick ratio (noin kymmenen), jonka avulla Danske kyllä kriisistä selviää. Ostin jo yhden position, mutta saatan lisäillä vielä. Nyt saa halvalla, kun kaikkia pelottaa. Kaikilla arvostusmittareilla erittäin halpa + mukava osinkokin tiedossa. Melko hyvin pankit ovat kuitenkin näistä kriiseistä selvinneet (esim. HSBC), vaikka tämä onkin mittaluokassaan suurin. Uskoisin, että kaikkien intressissä on kuitenkin pitää pankki pystyssä.

Kurssi mukavassa nousussa:

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-02-25/danske-bank-suddenly-doesn-t-look-so-bad-after-18-billion-fall

Olisikohan jo aika ostaa Danskea?

Tänään Kauppalehdessä uutinen, että Norjan öljyrahasto vaihtoi Nordean osakkeet Danske Bankiin. Alkaisko tää olla viimeistään jo signaali et nyt vois tarttua kiinni?

2 tykkäystä

Itse kanssa ostelin danskea ja sikäli, että kurssi laskee takaisin 120DKK tuntumaan, niin varmaan tankkailen lisää. Pläräilin vuosikertomuksen ja conference callin transcriptin läpi ja ainakin siellä näytti siltä, että DB tekee paljon työtä sen eteen, että saa sekä yksityisten että yritysasiakkaiden luottamuksen takaisin ja ainakin äkkiseltään näytti, ettei markkinaosuudet ole juurikaan laskeneet. Myöskään tuloslaskema ei näyttänyt mitenkään erityisen hälyttävältä.Tähän kun yhdistää sen, että mielestäni DB ainakin suomessa ihan fiksusti kilpailee korkeakoulutetuista asiakkaista, joilla todennäköisesti on matalampi riskiprofiili muuhun väestöön verrattuna plus enemmän sijoitusintressejä ja sitä kautta mahdollisesti enemmän tuloja palkkioista jne, sekä matalan arvostuksen niin mielestäni case on ihan hyvällä pohjalla.

2 tykkäystä

Dansken hallitus tankkasi urakalla 10. päivä. Esim. VPJ osti noin 150 000 eurolla firman lappuja.

Kohta alkaa olla niin halpaa että kiinnostaisi jo ottaa pala Danskea. Ymmärtääkseni heidän digipalvelut ovat ihan hyvällä mallilla ja ovat siten valmiita tulevaisuuden palveluihin. Mutta viekö kevään sotkut osaketta vielä alemmas, alle 100DKK?

Harvoin sitä ilman isoa riskiä kunnon tuotoille pääsee… Euroopan pankit ovat näennäisesti halpoja, mutta jos ja kun voluumit vieläkin tippuu ja korot pysyy alhaalla ei paluuta aikaisempien vuosien tasolle ole. Danskessa on vielä ylimääräiset riskit moneen muuhun pankkiin verrattuna.

Ennen rahanpesusotkuja Danske oli tuotoilla mitattuna sieltä parhaasta päästä ja oma käsitykseni heidän digipalveluista on sama kuin sinulla. Eli kyllä siellä varmasti eväitä nousulle on.

Ihan ‘katsotaas, mitä tapahtuu’ -mielellä voisi pienen position laittaa, mutta muuten jättäisin itse rauhaan. Itse tyydyn katselemaan, mitä pienehkölle Nordea-positiolleni käy. En usko, että Danskesta päätyy näillä hinnoilla paljoa tappiolle lyhyelläkään aikajänteellä. Jos malttia riittää pidemmäksi aikaa Danske on mielestäni ostopaperi jo nyt. 100dkk vaikuttaa aika tukevalta pohjalta ellei maailmanpolitiikka puutu peliin. Siinä tapauksessa ei kai ole niin väliä, mitä omistaa. :slight_smile:

2 tykkäystä

Danske alentaa v. 2019 näkymiä

https://danskebank.com/da/news-og-insights/nyhedsarkiv/company-announcements/2019/sm08072019

Dansken Q2 tänään. Kurssi reagoi maltillisesti. Suomen sivuliikkeen tulos on parantunut ja kulut selvästi laskussa.

Screenshot_20190718-111515~2

Taas on sisäpiiri ostoksilla:
https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/0873c92d-d8bc-4ad6-a8b9-e0e2bd23e89f

https://danskebank.com/news-and-insights/news-archive/news/2019/11042019
Dankse Bankin digitalisaation ilmeisesti ihan hyvällä mallilla. Vanhahko uutinen, mutta itsellä mennyt ohi. Markkinatutkimusyhtiö Wilken kompetenssia en tosin osaa arvioida.

Danske Bankin johtokunnan jäsenet Jakob Groot ja Glenn Söderholm ovat ostaneet pankin osakkeita.

https://m.finanswatch.dk/article/11549635

Melko iso positio jo nyt, mutta alkaa houkutella lisäys näillä hinnoilla. Pankkeihin kohdistuu tällä hetkellä todella negatiivinen uutisvirta erityisesti liittyen negatiivisiin ohjauskorkoihin. On kuitenkin huomattava, että Danske päämarkkinalla Tanskassa korot ovat olleet negatiivisia jo todella pitkään samalla kun Dansken oman pääoman tuotto on hivuttautunut ylöspäin. Tietty puukko voi tippua vielä vaikka kuinka pitkään, kun taantuma tekee tuloaan…

Johtoa myllätään. Millaisia ajatuksia?

https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-09-05/danske-bank-says-cfo-baltzer-leaves-amid-organization-changes