Degiro välittäjänä

Hello Degiro-fanit!

Vanha setäkin tuossa männä vuonna kyllästyi Pohjoismaiden kylmiin välityspalkkioihin ja lähti jenkkilän osakemarkkinoille Degiron kautta.

Nyt sitten pitäis verottajalle tehdä ilmoitusta. Kysytty varmaan täällä jo aiemmin, mutta ei ehdi kaivella joten: Ilmoittaako Degiro Suomen verottajalle kaikki kaupat verovuodelta 2020 suoraan vai pitääkö ne itse sinne roudata??

Masse-setä, FA, Nopein saa kunnian vastata ja sedältä respektit :slight_smile:

Degiro ei limoita mitään Suomen verottajalle. :slight_smile:

Kannattaa hiukan ehtiä kaivella tätä ketjua, muutama kymmenen viestiä tästä ylemmäs käsittelevät juuri tätä verottajalle raportointia.

1 tykkäys

Superthanks! Tää on nopein tapa saada vastauksia! Ei vaan jaksa vanha kelailla vanhoja viestejä. :slight_smile:

Masse-setä, FA, Kinomoto haistelee massen ilmeisen hienosti :wink: :wink:

Nyt 10 päivää sen jälkeen kun option hävisivät näkymästä (3 puhelun ja 2 sähköpostin) sain viimeinkin vastauksen Degirolta. Ei näytä kovin hyvältä. Alla vastaus heiltä:

" After communicating this to the relevant department, I was informed that this is an issue we are trying to resolve but due to the workload that we are experiencing this might take a while to resolve. As a suggestion, you can create a new Degiro account to trade options on the Irish platform (by registering through degiro.ie) where you will have access to option trading."

Mitäköhän tänä jonkin aikaa mahtaa tarkoittaa. Musta tämä on aika surullista asiakaspalvelua. Mitä mieltä olette?

Yes, meni vihdoinkin jakeluun. :muscle: :muscle: :muscle:

Sitaatti

This issue will be forwarded to the I.T department so they can be aware of the display issue at hand. Please note this does not impact your trading. Thank you.

Verottajalle kelpaa tuo Degiron vuosiraportti, joten myyntivoitot ja -tappiot vain summana verolomakkeeseen muiden välttäjien summien jatkoksi. Osingot kannattaa naputella yksittäisinä tapahtumina, niin menevät oikein.

Masselta sujuu varmaan pertsan hiihtelyn lisäksi makroilu? Suosittelen, että ajat tuolla DegiroTo9A makrolla transaktiot läpi vaikkapa ihan vertailun vuoksi, että Degiron raportti osuu samaan hehtaariin. Ollaan nimittäin ihmetelty, mistä Degiro nuo valuuttakurssit repaisee ja tuolla makrolla saatu hieman paremmin vero-optimoituja raportteja.

5 tykkäystä

Onko Degiron rahansiirrot muuttuneet? Näyttää, ettei pikasiirtoa ole enää saatavilla vaan pitäisi siirrellä normaalilla tilisiirrolla jossa ilmeisesti on muutaman päivän viive.

Mitään viestiä Degirolta ei ole tullut.

Näin on.
Näin vastasivat minulle eli ehkä se on työnalla myös tähän uuteen tiliin.
“Once you have set up your new Cash Account, you will not be able to make transfers via Trustly anymore.
We hope to be able to implement this again in the future.
We apologise for any inconvenience this might have caused you.”

2 tykkäystä

Iltaisin tekemäni tilisiirrot (OP) ovat tulleet perille seuraavan aamupäivän aikana.

1 tykkäys

@Jape16 : Toteutitko tätä suunnitelmaa, eli teitkö yhtään siirtoa Degiro=>Nordnet ja jos siirsit, niin menikö se tuolla hinnalla. Menikö lisäksi niin, että voit siirtää vain halutun instrumentin, etkä koko salkkua?

Onkohan kukaan Degirossa olevia omistuksia lahjoittanut jälkipolville. Onnistuukohan?

En ole toteuttanut tuota, eikä kyseessä tosiaan ollut suunnitelma vaan teoreettinen vertailulaskelma.

Lähinnä yritin tuossa hahmottaa mitä kokonaiskuluilleni tapahtuisi, jos toteaisin Degiron toimimattomaksi ja sen seurauksena siirtäisin osakkeet sieltä pois jo lyhyen asiakkuuden jälkeen. Lopputulemahan oli se, että varsin pienilläkin positioilla ja lyhyelläkin asiakkuudella huomattavasti Nordnetiä edullisempi esim. säännölliseen REITien ostamiseen.

2 tykkäystä

@Alwar

Joskus kysyin noiden siirtojen kustannuksista.

Sain enempi politikon vastauksen.

1 tykkäys

@Alwar @Jape16

Laitoin ton vastauksen, jos teitä auttaa. Mulle jää käsitys, että vastattiin koko salkun siirtoon vaikka yksittäisistä osakkeista kysyin.

Dear Sir/Madam,

Thank you for your email to DEGIRO.

If you wish to begin the process of a portfolio transfer please email transfers@degiro.eu. Once you have contacted the transfers department they may provided you with all relevant information and may begin the portfolio transfer process with your chosen broker. There is a fee of 10EUR per position (regardless of size) to complete this process. Thank you.

Best regards,

E: muistin hiukan huonosti. Se p*skan maku jäi siitä, ettei puoliinkaan kysymyksistä vastattu.

Joo, näin hinnastostakin ymmärtäisi, että koskee koko portfolion siirtoa ja 10€ / arvopaperilaji. Eivät siis ilmeisesti tarjoa yksittäisen osakkeen siirtoa. Luulenpa, että eivät tarjoa myöskään osakkeiden lahjoitusta toiselle henkilölle. Pitää siirtää ensin koko salkku suomalaiselle AOT-tilille, mistä voi sitten tehdä lahjoituksia.

1 tykkäys

En ole vieläkään aloittanut veroraportin naputtelua. Laitoitteko verottajalle ton DegiroToA9 perusteella tiedot vai millaiseen ratkaisuun päädyitte?

1 tykkäys

Se oli tiedossa, että yksitellen joutuu naputtelemaan. Lähinnä kiinnostaa minkä raportin pohjalta ihmiset on naputellut.

Itse taidan mennä ton DegiroToA9 antamalla raportilla.

1 tykkäys

DegiroTo9A-raportista tulostin/ilmoitin: voitot/tappiot.
Degiron raportista tulostin/ilmoitin sivut: omistukset ja osingot.

3 tykkäystä

Minä tein aivan samanlailla. :slightly_smiling_face: Osingot naputtelin käsin niin menee ainakin oikein.

Tuli mieleen ihmetellä vielä noita pörssikytkentämaksuja veroilmoitukseen. Nehän löytyi tuolta tiliote tapahtumista, kun suodatti Kuvaus-kentästä.

3 tykkäystä

Nyt on (ehkä) Degiron osalta kaupat hoidettu verottajalle.

Toi ehkä tulee siitä, että verottajan laskelmat ei laske Nordnetin ilmoittamia ja mun könttänä lisäämiä Degiro kauppoja yhteen. Siellä on joko tai meininki. Pitää soittaa ennenkuin lähettää.

Poistin DegiroToA9 excelistä kaikki FuelCell kaupat ja naputtelin ne käsin suoraan yksitellen. Niistä osa meni muutaman kuukauden pidolla hankintameno olettamalle.

Vielä pitäisi jaksaa hakata ulkomaiset omistukset sisään.

1 tykkäys