Ansaitsisiko Digitalist Group oman keskustelun myös.
Ohessa tuore tj haastattelu.
Ansaitsisiko Digitalist Group oman keskustelun myös.
Ohessa tuore tj haastattelu.
Mitä olet itse mieltä? Kertoisitko tästä vaikka avauspostauksessa hieman tarkemmin. Ja miksi sijoittajan pitäisi tästä kiinnostua?
Omistajalistalta löytyy ihan isoakin sijoittaja nimeä 350 000 kappaleella. Erkki Sinkko.
Olen seuraillut Digitalistia sivusilmällä jo aika kauan. Tuntuu ikuiselta alisuorittajalta jolla on takanaan loistava tulevaisuus. On käsittääkseni tarvinnut vuosien varrella hyvin monta pääomaruisketta pysyäkseen toimintakykyisenä.
Tolvanen loi Twitterin kulta-aikana sellaisen ilmiön, että on sääli ettei se pöhinäpitoisuus silloin saanut elää tätä SPACien ja unelmien aikaa. Pörssiin siirtymisen manööverikin vähän vissiin rikkoi rivejä toteutustavassaan.
Meininki oli kyllä kova.
Toimitusjohtaja menossa vaihtoon.
Jäi tämä edellinen linkkaamatta, rahoitus järjestely asia, vaikka linkki Satu oonkin
Toivotaan että toimivat tässä ‘hyvän asian puolesta’
Ja tuoretta Omistaja listaa
Mukavaa Satu että päivität! Kiitos.
Mukava on päivittää.
Antaa kyllä hieman huonon kuvan yhtiöstä tuo amatöörimäinen blogisivusta. Miksi puolet sivusta on pelkkää whitespacea?
Tuonkaan korjaaminen ei nyt kummosia Javascript-taitoja vaatinut. Luettavuutta olisi voinut toki parantaa jättämällä reunoille tyhjää. Mimmit vois seuraavaksi koodata Digitalistille paremman blogisivun?
Mielenkiintoinen havainto, nimittäin listalla myös 4Capes, joka Enedossakin 5. suurin omistaja. Aika monella sijoitusstrategiana näkyy olevan myös senttiosakkeiden hankinta monista eri firmoista.
Aikanaan tulin ostaneeksi Ixonosta, kun kuului senttisarjaan ja näköpiirissä oli jonkinlaista toivoa tappioiden pienetymisestä. Kurssi kuitenkin laski koko ajan. Lisäsin hieman panoksia, kun Tolvanen myi Digitalistin Ixonokselle, sillä uskoin, että firma kääntyisi. Liikevaihto lähti vähitellen kasvuun yms., mutta tappiot jatkuivat ja pääomistajat pumppasivat vuosittain 4-5 miljoonaa euroa kassaan, jotta yritys ei menisi konkurssiin. Tässä vaiheessa irrottauduin ja myin osakkeeni selvällä 40 % tappiolla. Tämän jälkeen en ole koskenut osakkeeseen, edes tammikuu rallien aikana. Tiedotteet ja kotisivut kertovat yrityksestä oikeastaan kaiken. Osareiden alkutekstit ovat vuosittain samanlaisia ja niissä jauhetaan samaa soopaa siitä, mitä Digitalist tuo sinne ja sinne. Toimiverkko on aivan liian laaja ja design yms. muotoilu eivät näytä jättävän viivan alle mitään.
Katsottuani vähään aikaan viimeistä Digitalistin osaria, tulin todenneeksi, että mikään ei ole muuttunut. Liikevaihto on pahasti niiannut ja tappiolla mennään edelleen. Ehnrootit pumppaavat lisää rahaa yhtiöön. En sitten tiedä onko kyse jostain verotuksillista syistä, miksi he haluavat pitää yllä tätä lafkaa. Samoin Sjöblomit hyvinkin aktiivisesti ostavat ja myyvät eri kuukausien välillä. No mutta tässä oma purkaukseni asiasta.
Ootteko seuranneet näitä rekrytointeja? Paikkoja täytetty vai haussa vain uusia?
TJ valinnasta kuullaan varmasti pian.
Toivottavasti kertovat kasvusta.
Tulipa nyt tutkittua hieman tarkemmin Digitalistia kuin kk sitten. Eli liiketoiminnan ytimenä asiakaskokemuksen kehittäminen. Asiakkaina näkyy olevan isoja firmoja: Finnair, Spotify, Volvo… Mutta kuten tilinpäätöksessä kerrotaan heikkoutena se, että monet toimeksiannot ovat lyhytkestoisia.
Sinkolla tosiaan se 350 000 osaketta ja 31.7. tilanteen mukaan Nordea lisännyt omistusta jonkin verran.
Tarina vaikuttaa kyllä hyvältä, mutta sitä vaan mietin, että miksei ole tulosta tullut näiden vuosien aikana? Mikä voisi olla se trigger, jonka avulla tehtäisiin “tecnotreet”? En vielä ole keksinyt. Samanlaista tavoitetta liiketoiminnassa myös muilla, kuten Almalla ja Avidlyllä - asiakkaan kokonaisvaltainen liiketoiminnan kehittäminen ja innovointi.
Pitää vielä miettiä lähtisikö tähän mukaan. Samoilta tasoilta lähdin 2v sitten myös Tecnotreehin, mutta siellä olikin jo hyviä uutisia takana, jotka tuki omistajaksi lähtöä.
En tiedä kannattaako verrata Tecnotreehen muuten kuin muinaisen osakekurssin osalta. Digitalistin liiketoiminta ei skaalaudu, toimistoja on Suomessakin vielä liikaa ja kaiken kaikkiaan muotoilu ja asiakaskokemuksen kehittäminen eivät ole varmaan niitä IT-aloja, joissa on hinnoitteluvoimaa. Esim. Kauppalehden asiakaskokemuksesta ja kyselyistä Digitalist vastaa. Kyselyt ovat olleet aika jäykkiä rakenteeltaan ja sisältäneet monia kirjoitusvirheitä. Lisäksi yhtiö ei millään lailla tee erittelyjä eri maiden liikevaihdoista tai kannattavuuksista. Esim. Vincitillä on aika helppo seurata Californian kehitystä, kun se raportoidaan erikseen. Kaiken kaikkiaan Ehnrootit pitävät yhtiötä pinnalla. Kasvua ei ole tullut enää vuosiin ja aiempi kasvu oli pelkästään epäorgaanista, jossa yrityksiä ostettiin osakevaihdolla. Omalta osaltaan johdon jatkuva vaihtuminen kertoo yrityksen krusta tilanteesta.