Dovre Group - Käänne on tapahtunut

Uusi ketju Dovre Groupista, en ainakaan löytänyt jo olemassa olevaa.

Öljyn romahduksen johtumisesta Dovre kävi jo aika syvällä suossa, kun bisnekset perustuivat liikaa öljyalan yrityksiin. Liikevaihto sekä tulos putosivat katastrofaalisesti ja fuusioituminen norjalaisen NPC:n kanssakaan ei mennyt ihan putkeen.

Osaketta rasitti pitkään NPC mukana tulleet norjalaiset suuromistajat pitkäaikaisilla osakemyynneillään.

Nyt myöhemmin norjalaiset ovat myyneet omistuksensa blockikauppana lukuisille kotimaislle sijoittajille, mm. Kari Kakkoselle, Erkki Etolalle sekä jo pitkäaikaiselle Dovren hallituksessa toimineelle Ilari Koskelolle.

Bisneksiä on “hajautettu”

Liikevaihto on saatu taas nousuun, ja liiketuloskin on kasvussa nyt neljättä vai peräti viidettä kvartaalia peräkkäin.

Viimeisin yritysosto Tech4Hire As, ja paljon tuntuu tapahtuvan kulisseissa. Aika näyttää kantaako tämä hedelmää ja onko tulossa lisää yritysostoja. Dovrehan on velaton yhtiö.

Keväällä irtoaa yhden sentin osinko.

NÄKYMÄT VUODELLE 2020:
Vuonna 2020 liikevaihdon ja liiketuloksen arvioidaan paranevan vuodesta 2019 ilman kertaluonteisia eriä.

Olisiko pysyvä käänne kenties tapahtunut?

4 tykkäystä

Loistavaa, että avasit ketjun tälle yhtiölle! Omasta mielestäni yhtiöllä oikea suunta ja riski/tuotto suhde suhteellisen houkutteleva. Itse hyppäsin kyytiin tuolla 0,29€ paikkeilla. Mikäköhän on viime päivinä painanut osakkeen kurssia? Onkohan tuo uusin anti?

2 tykkäystä

Toivottavasti myit osakkeesi reilulla voitolla, koska nythän tuo on taas jo alle ostohintojesi.
Kieltämättä tämän lasku mennyt nyt överiksi, taitaa olla yksi suurin pudottelija näissä koronapaniikeissa.

Alkujaan osaketta todennäköisesti laski pettymys osingon suuruudesta.

Sinäänsä tämä lasku ei ole perusteltua koska Dovren päämarkkinat ovat Norjassa, ja vielä ei ainakaan Korona pohjoismaita nöyryytä.

Tänään tarjoillaan todenäköisesti hyviä ostopaikkoja.

Ensi viikolla on mielenkiintoista nähdä että onko Kakkonen jatkanut ostoksiaan.

1 tykkäys

Eipä ollut Kakkonen uskaltanut enää Dovreen kajota.
No minä sen puoleen olen ostellut tätä lähes joka päivä paniikkimyynneistä, käyköhän mulle lopulta hyvin, huonosti vai hyvin huonosti :slight_smile:

1 tykkäys

Hyvin. Laajentanut toimintaa öljystä ja kaasusta irti infraan, vesivoimaan ja muuhun teollisuuteen.

Kakkosen kokonaisomistus Dovressa on jo 12%. Eilen liputus.

Alkaa vaikuttamaan mielenkiintoiselta tapaukselta.

3 tykkäystä

Dovren Q3 lähestyy…

Viimeisin viikon aikana osake on jonkun verran noussut ylöspäin, vaihto tosin vielä aika pientä

Minkähänlainen Q3 olisi odotettavissa ja osinkokin taitanee irrota 4.11.2020

N. 3% tuottoa tarjottaisiin

Jännityksellä odotellaan osavuosikatsausta

Eiköhän huomisen tulos ole ihan OK niin kuin viime kvartaalitkin.

Pikavoittojen hakijat kärkkyvät varmasti jo että pääsisivät huomenna myymään osakkeensa, sen verran tasaista nousua on ollut pienellä vaihdolla.

Ehkä huomenna kuulemme myös osingosta jotain kivaa.

Edit. Jostain olin sotkenut päivät sekaisin, Q3 ilmeisesti julkaistaan vasta ensi viikolla eikä tänään.

Hauska sinänsä, että JP Morganin kautta joku ostaa tänään aika reippaasti Dovren osakkeita.
En ole aikaisemmin huomannut JPAG:ta mukana Dovressa.

Liekköhän huomenna on odotettavissa jotain mielenkiintoista

On JPAG jo jonkin aikaa ostanut. Alla kuukauden tilastot

Itseltänikin löytyy hieman Dovrea, vaikka kevennellytkin… Alunperin lähdin tähän vähän sillä ajatuksella kun kurssi jäähtyi K2 pompusta ja ostot kuitenkin jatkuivat, oli pientä upsidea tarjolla. Jos media taas poimii miten Kyösti ostaa voi tulla pientä Dovre intoa. Muutenhan Dovrella on mennyt ihan hyvin tämä vuosi ja mielenkiintoista nähdä miltä osari näyttää.

1 tykkäys

Tänäänhän tuli, pörssin jo sulkeuduttua, positiivisia uutisia

Dovre Group Oyj:n hallitus on päättänyt tänään varsinaisen yhtiökokouksen 2020 sille antaman valtuutuksen perusteella jakaa osinkoa 0,01 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan osakkeenomistajalle, joka on osingon täsmäytyspäivänä 2.11.2020 merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään yhtiön osakasluetteloon. Osinko maksetaan 10.11.2020.

1 tykkäys

Dovren osinkopäätöksen perusteella uskoisin, että hallituksella on nyt jonkinlainen luottamus liiketoiminnan tulevaan kehitykseen. Tuskin osinkoa jaettaisiin, jos lähiajan näkymät olisivat erittäin heikot. Tietysti tuo projektiluontoisuus tuo aina oman epävarmuutensa toiminnan ennustettavuuteen.

Dovren kannalta tuo Norjan hallituksen päätös öljy-yhtiöitä koskevista veromuutoksista on saattanut antaa hieman tukea. Yhtiöitä on yritetty kannustaa tekemään investointeja öljyn hinnan romahduksen jälkeen.

  • Veropäätösten jälkeen elokuussa Norjan tilastokeskus (SSB) arvioi, että öljy- ja kaasuinvestoinnit Norjassa vähenevät vähemmän vuonna 2021 kun aiemmin on ennustettu
  • Fitch arvioi syyskuun alussa, että päätöksestä hyötyy mm. Aker BP ja verohelpotukset tukevat mm. öljykentillä toimivien palveluyritysten taloudellista vakautta

Toisaalta verohelpotukset vain helpottavat tilannetta ja kilpailu on edelleen kovaa Norjassa. Kova kilpailu oli jo esillä vuoden 2019 vuosikertomuksen toimitusjohtajan katsauksessa, jossa todettiin: “Kilpailu on erittäin tiukkaa päämarkkina-alueellamme Norjassa”

3 tykkäystä

Dovren tulosjulkistuksesta omia mietteitä:

Heinä-Syyskuu

Aika odotunlainen “tylsä” tulos eli ei mitään mullistavampaa
Liikevaihto oli laskenut, joka ilmeisesti oli odotettua
Tulos oli 0,6 miljoonaa (1,5 miljoonaa), mutta vertailukaudella myyntivoittoa kasvatti 0,8 miljoonan edestä toimitilakiinteistön myynti eli ilman tätä aikalailla samaan suuruusluokkaan päätyi tulos.

Näkymät aikalailla ennallaan.

Itse ehkä lähtisin kartoittamaan yritysostojen kautta Dovren liiketoiminnan kehittämistä ja kasvattamista.

2 tykkäystä

Kovasti tuolla Dovrella näyttää nuita työpaikkoja olevan auki. Tällä hetkellä kotisivuilla näytti olevan 96 työtehtävää hakusessa, joista suurin osa Norjassa.

Kotisivuista puheenollen nuo vaatis kyllä hieman päivittämistä eli jos tätä sattuu joku kotisivunikkari lukemaan niin wink wink :wink: Ei muuta ku myymään osaamista tuonne :slight_smile:

Edit: Onkohan tuolla oikeasti menossa jotain? Työpaikat ja viime viikon tiedote johdon liiketoimista (Hankinta; Koskelo Ilari, Volyymi: 50 000 Keskihinta: 0,27 EUR) voisi antaa epäilyksiä. :thinking:

3 tykkäystä

Kovasti olen ihmetellyt, että miksi Etola (Etra Group) omistaa liki 20% yhtiön osakkeista. Teollisuussijoittaja, ohjelmistoyhtiösijoittaja, mutta konsulttiyhtiö? Tietääkö joku yhtiötä tarkemmin tutkinut, että mikä on yhtiön tuottoisin osa?
Viime vuonna tehty Tech4Hiren kauppa. Yhtiön palveluksessa on noin isohko joukko tekniikan alan, it-alan ja projektihallinnan konsulttia pääasiassa öljy- ja kaasuteollisuuden projekteissa.

1 tykkäys

Kiitos @Cadel hyvä nosto. Möin omat Dovret Q3 osarin ympärillä joka jäi omaan makuun vähän pehmeäksi. Nyt lähinnä seuraillut sivusta mutta näillä tiedoin päädyin kuitenkin taas omistajaksi, tosin pienellä painolla. Ilarin ostot toki huomasin mutta työpaikkoja en.

Hieman liian suurta myyntipainetta on edelleen omaan makuun, mutta toisaalta tämä ja Ilarin ostot antavat luottoa. Jospa se K2 vähän irrottaisi Revenio rahoja myös Dovreen. :wink:

1 tykkäys

Katselin vähän historiaa tammikuusta lähtien.

OP:n erikoissijoitusrahasto on kovasti ollut myyntipuolella. Tammikuussa sillä oli vielä 3.7M osaketta, jonka jälkeen myynyt joka kuukausi 90 000 - 415 000 osaketta kuukaudessa. Pääsääntöisesti ollut -100 000 osaketta/kk

kuva

Kesäkuusta asti taas Joensuun kauppa ja kone oy on taas ostanut joka kuukausi lisää osakkeita 10 000 - 214 000 osaketta/kk. Ilarin ostokset olleet satunnaisempia pitkin vuotta.

Skandinaviska Enskilda Banken on taas ostanut ja myynyt osakkeita pitkin vuotta. Suurin osto oli helmikuussa. Sen jälkeen ollut pieniä myyntejä ja ostoja…

kuva

niin että tilanne viime kuun lopussa näytti tältä

kuva

Etra Capitalin salkussa ei ole tapahtunut muutoksia sitten 29.11.2019 jälkeen jolloin osti 5M osaketta.

3 tykkäystä