Duell - Moottoriurheilua osakemarkkinoille

Ei kai tuossa ole kuin kolme vaihtoehtoa: Säästöpankki Fonder, Varma tai Ilmarinen

1 tykkäys

Voi perkeleen perkele. Ei tässä taida olla vaihtoehtoja kun osallistua. Takkiin tulisi liikaa, ja toisaalta se on se ja sama jos menee loputkin. Voihan tässä hyvinkin käydä, ja lehmätkin lentää.

3 tykkäystä

Katselin vähän tätä antia, näyttää siltä että tämän päivän 30,5 mkpl osaketta / 0,33 EUR per osake, market cap 10,1 MEUR tulevat saamaan seurakseen jopa 33 kertaisen määrän uusia ensin samankaltaisia (väliaikaiset osakkeet) mutta sangen pian eli 3.1.2024 ne muuttuvat aivan samoiksi kuin aidot alkuperäiset osakkeet.

Näitä uusia osakkeita tulee syntymään max 1,008 mrd kpl, hinta 2c/ kpl, nähdäkseni merkintä taattu tappiin asti. Näiden uusien osakkeiden synnyttämä rahamäärä olisi 20,16 MEUR, mutta kun putsataan kolehdin keruun kustannukset eli järjestäjän palkkio niin näiden uusien osakkeiden myötä nettoarvo on 17,66 MEUR

Eli voi kai sanoa että teoriassa näiden yhteensä 1,039 Mrd osakkeiden arvo olisi 27,74 MEUR, eli 2,67 c/osake ?

Ja jos saa ostaa 2,67 c osaketta 2,0 centillä niin sellaisesta merkkarista jolla tempun voi tehdä peräti 33 kertaa kannattaa maksaa (2,67-2,0) x 33 = 22,11 c ?

En kyllä tiedä onko lähtökohtainen eli tämän päivän hinta 33c/ osake oikea. Inderesin tavoitehinta on korkeampi 45c/ osake eli peräti 36% korkeampi.

Jos katsoo miten Finnairin anti meni niin käytännössä rahankeruun jälkeen markkina-arvo oli matalampi kuin ennen rahankeruuta ! Ehkä Finski oli yliarvostettu ennen antia, siitähän lopputulema viestii. Finskiin anti meni kokonaisuudessaan lävitse aivan juuri ja juuri merkintöjen kautta ilman että takaajien taskuilla visiteerattiin, toissijaisessa merkinnässä sai melkein juuri niin paljon kuin viitsi laittaa rahaa syrjään merkintää varten. Käytännössä vanhojen osakkeiden hinta tippui ja tippui kohdaten lopulta uusien osakkeiden tason juuri ennen yhdistämistä.


image

13 tykkäystä

Kyllä vaivaisen osakeannin järjestäminen on yllättävän kallista kun kuluihin menee noin 12,5 % omistajien lisäpanostuksesta.

Eikö näitä oikeasti pysty halvemmalla pyöräyttämään. Luulisi suurimmalle omistajalle olevan parempi käyttää takauksesta maksettavat eurot merkkareihin, jos jotkut pienomistajat jättävät merkitsemättä.

Vai onko jotain mitä en ymmärrä.

2 tykkäystä

Vielä täältäkin aloittelijan kysymystä eli tänäänkö jo piti päättää merkkareistaan, lähinnä niiden ostamisesta? Vai tarkoitatko nykyisten myymistä eli ylipäätään “oikeutta” osallistua ihanaa antikarkeloon?

Mitään en tänään myynyt kun ajattelin, että on kannattavaa ainakin merkitä oikeutensa täydestä määrästä joka minulla on 1500*33 = 49500kpl = 990€.
Eli jos merkitsen täyden määrän, maksan 990€ ja sitten minulla jossain vaiheessa 1500kpl vanhoja osakkeita eli 49500kpl merkkareita? Ja sitten jossain vaiheessa osakkeet yhdistetään, sitä ennen niitä voi myydä erikseen?
Miten merkintäaika voi olla pidemmällä kuin merkkareiden myynti? No kai se voi sitten…
5.12. asti kauppaa käydään vain vanhoilla osakkeilla ja 7.12. alkaen mukaan tulee merkkarit? Vai?

1 tykkäys

Siis tänään oli viimeinen päivä myydä osakkeet ennen kuin merkintäoikeudet irtoavat.
Huomenna osakkeen hinta “romahtaa” koska suuri osa sen arvosta irtoaa merkintäoikeuksina (eli jos huomenna ostat “halpaa” osaketta, siihen ei enää kuulu merkintäoikeuksia). Ne voi myydä alkaen 7.12. jos haluaa, tai niillä voi merkitä lisää osakkeita annin ehtojen mukaisesti. Kannattaa lukea ne annin ehdot.

1 tykkäys

Koitan selventää:

  • Merkintäoikeus irtoaa teknisesti huomenna eli kun kaupankäynti alkaa niin osakkeella käydään kauppaa niin, että merkintäoikeus on “irronnut”. Huomenna jos ostaa osaketta ei siis ole oikeutettu merkintäoikeuksiin
  • Saat (eli ei tarvitse ostaa) yhden merkintäoikeuden jokaista tänään pörssin sulkeuduttua omistamaasi osaketta kohden
  • Jokainen merkintäoikeus oikeuttaa sinut merkitsemään 33 osaketta merkintähintaan, joka tässä annissa on siis 0,02 euroa osakkeelta
  • Merkintäoikeuksilla voi käydä kauppaa 7-15.12. välisenä aikana eli jos et halua merkitä osakkeita niin voit myydä merkintäoikeudet. Jompi kumpi kannattaa valita (osakkeiden merkintä tai merkintäoikeuksien myynti) koska tuon merkintäajan päättyessä (21.12. klo 16:30) niillä merkintäoikeuksilla ei ole arvoa
  • Hetkellisesti alkuvuodesta käydään kauppaa merkintäoikeusannissa tulevilla uusilla osakkeilla ja samalla vanhoilla osakkeilla, jotka sitten yhdistetään tämän jälkeen samaksi osakesarjaksi

Ohessa vielä keskeiset päivämäärät annin osalta:

Toivottavasti tämä selvensi ja jos vielä herää kysymyksiä niin yritän avata kokonaisuutta parhaani mukaan.

26 tykkäystä

No niin kiitos paljon, selvääntää asiaa ja annin sääntöjä luinkin @Jarnis, mutta ensikertalaisena en heti meinaa tätä sisäistää. Ei ollut aikaa tänään olla foorumilla.

Koska en ole myynyt omistustani, olen oikeutettu antiin. Ja merkintäoikeus tulee automaattisesti. Se on vielä hämärän peitossa mitä minun pitää tehdä ja millä alustalla. Tuleeko merkkarit ostettaviksi Nordea Investoriin jossa minulla osakkeet on OST:lla.
Huomenna ei kannata ostaa lisää ellei vanhan osakkeen hinta painu alle 0,02€:n, mutta tuskinpa se niin tekee.

1 tykkäys

Kysy Nordealta miten voit merkitä osakkeita merkintäoikeuksillasi. En tiedä miten toimii kun en ole heidän asiakas.

En tiedä voiko OSTille ostaa lisää merkintäoikeuksia vai ei. Mutta ne mitä sinulle tulee automaattisesti omistamistasi osakkeista on varmasti jotenkin käytettävissä.

1 tykkäys

Osakeannin ehdot lyhyesti

Osakeannin Täsmäytyspäivä on 4.12.2023. Osakkeenomistajat, jotka on rekisteröity Euroclear Finlandin ylläpitämään Duellin osakasluetteloon Täsmäytyspäivänä saavat yhden (1) arvo-osuusmuotoisen Merkintäoikeuden, joka oikeuttaa kyseiset osakkeenomistajat merkitsemään Tarjottavia osakkeita, jokaista osakkeenomistajan Täsmäytyspäivänä omistamaa Yhtiön Nykyistä osaketta kohden. Kukin yksi (1) Merkintäoikeus oikeuttaa haltijansa merkitsemään kolmekymmentäkolme (33) Tarjottavaa osaketta. Merkintäoikeudet kirjataan osakkeenomistajien arvo-osuustileille Euroclear Finlandin ylläpitämässä arvo-osuusjärjestelmässä 5.12.2023.

1 tykkäys

Jos tänään myy osakkeet kokonaan pois, onko oikeutettu merkitsemään uusia osakkeita eilisen omistuksen perusteella? Täsmäytyspäivä 4.12 maanantai

1 tykkäys

No tämähän tosiaan kiinnostaa. Onko mahdollista dumpata vanhat osakkeet pois jos oma merkkarioikeus on jo hankittu?
Tänään jos kurssi on yhtään yli 0,02€ niin myyntihän on pelkkää voittoa.

1 tykkäys

Tänään jos myy, niin merkintäoikeudet saa kuitenkin. Tänäänhän kurssi tulee romahtamaan kun merkkarit ovat irronneet.

3 tykkäystä

Petrin ja Tommin kommentit mm. antiin ja osakkeen arvostukseen liittyen.


EDIT:

Jahas, en huomannut aikaisemmin, että uusi yhtiörapsa oli tullut näkyville, vaikka sitä etsin. (oma moka) :sweat_smile: :gem:

7 tykkäystä

Itse en ole onneksi Duelliin sekaantunut mutta mielenkiinnolla seurannut johdon toilailua. Omaa kokemusta muista vastaavista tapauksista ihan tarpeeksi, joten oppirahat maksettu.

Kaikille, jotka stressaavat mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä suosittelen kysymään itseltänne yhden kysymyksen: Sijoittaisitko Duelliin tällä hetkellä ellette olisi aiemmin sijoittanut? Varsinkin jos sijoitettavat rahat tiukilla, kannattaa miettiä kannattaako hyvää rahaa heittää huonon rahan perään.

Tappiot saa vähentää tulevina vuosina verotuksessa ja yöt saa nukuttua paljon levollisemmin kun katkaisee tappiot ajoissa eikä syvennä omaa kuoppaansa. Maailma täynnä paljon parempia sijoituskohteita.

Kannattaa miettiä miltä Duellin lähitulevaisuus näyttää. Mielestäni aika lailla spekulatiivinen sijoitus tällä hetkellä. Korkea korkotaso tekee todella hallaa kysynnälle jatkossakin, velkaa edelleen paljon.

Toivotaan, että kaikille loppujen lopuksi kävisi hyvin ja Duellikin pikku hiljaa pääsisi taas terveemmälle uralle :+1:

5 tykkäystä

Nordnetissa nyt näkyvä kurssimuutos -91,1% eli kurssi 0,0291 on täysin oikea osakeantikorjaus eli vastaa eilistä 0,33 kurssia. Markkina-arvo firmalla on näin ollen n. 30 miljoonaa ja P/S luku n. 0,25. Esim suht samankokoisella Exel Composities P/S on hieman korkeampi 0,3 ,mutta tuloksen ollessa jo selvästi huonompi.

Se mikä olisi nyt parempi sijoituskohde, sitä ei voi tietää :slight_smile: Voi se Applekin laskea seuraavaksi 50% ja tämä sen nousta. Tämähän on kuitenkin ollut aika varma tuloksentekijä historiallisesti ja palkittu jopa Suomen vuoden kasvuyrityksenä. Kurssi toki paljon laskenut, mutta siitä saa syyttää paljon sijoittajiakin. Miksi arvostus (ja P/B luku) on ollut aikaisemmin pilvissä .Muistuu KL palstalta ihan vilpitön kirjoitus ja ihmettely, Miksi ostaa nyt Stokkaa (kurssi jotain 0,7 euroa), kun se on varmasti maailman huonoinpia sijoituskohteita…

1 tykkäys

Toivottavasti tänään ei markkinalla ole reikäpäitä jotka painelevat ostonappia ilman tietoa mitä on tapahtunut kun vain katsovat että ooo 91% alennus, pomppaa “varmasti”.

(ja kyllä, pelkään pahoin että toivo ei toimi tälläkään kertaa ja nähdään sekoilua ja vaarallisia tilanteita. Osasyyllisenä todennäköisesti välittäjät/palvelut jotka eivät kerro mitään yhtiötapahtumista kun näyttävät kurssidataa)

6 tykkäystä

Kyllähän tämä saatana itkettää. 5k€ sijoituksen arvo noin vain 175 euroa päivän kurssin mukaan. Noh, kuten eilen totesin, antaa mennä kun on alamäki. Ja pitääkö tähän todeta, että tämä ei ole sijoitusuositus, ettei taas tätäkin kommenttiani liputeta ulos.

7 tykkäystä

Tässä vielä Evlin analyysia päätöksenteon tueksi: https://www.evli.com/hubfs/ERP/Raportit/Duell/Duell%20231201%20Company%20update.pdf

2 tykkäystä

Joku tästä osakkeesta päätti juuri maksaa 0,0350 euroa kappaleelta, mutta eilen ei nähnyt järkeväksi ostaa 0,3X euron hinnoilla saaden vielä mahdollisuuden merkitä tai myydä 33 kpl merkkareita. Mielenkiintoista.

3 tykkäystä